Operacija žolčnih kamnov

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
btw....v SG je čakalna doba za operacijo žolčnih kamnov 90 dni. Se mi ne da iskat, ampak vem, da je bil nekje link mislim, da do ZZZS, kjer piše, koliko dni se čaka v kateri bolnci. Se pa res ne spomnim, a sem to informacijo dobila na forumu ali preko PM-ja.

http://ivztest.marg.si/Pages/Anonimni_Evidenca_CakalnaDoba_Programi.aspx?progID=2009
wink-1.gif

hudomuh

Zelenc'
10. jul 2008
1
0
1
Še ena z moje strani (za vse ponavljalce te kalvarije):
Od prvega hujšega napada do operacije (4 mesece) sem shujšal za 25kg. Bolečine, slabost, vrtoglavica ipd. so se na koncu pojavljale na vsega nekaj dni. Kot je že nekdo rekel, bi se najbrž sam "odrešil", če ne bi bil operiran. Operacijo sem imel v KC lani septembra. Domov sem šel po dveh dneh. Po 14 dneh pa sem že normalno hodil okrog in počel vsakdanje reči.
Problem je bil, da so se mi potem bolečine in slabosti spet začele pojavljat. Zdaj me zvije približno 1x na teden in traja kake 3-4 dni, da se spet za silo zrihtam. Jem lahko skoraj vse (z izjemo jajc, gob in kake mastne hrane). Je pa res, da tudi mene zjutraj ali pa po hrani zelo napenja. Prav tako grem takoj po zajtrku srat. Zgleda, da se je kak kamen zataknil še v žolčevodu in dela probleme. Tudi na desnem boku ne morem ležat, ker se potem stvar razboli. Zdravniki pa me zdaj šibajo levo desno in vsak upa, da neslednjič ne pridem več nazaj. Tole naše javno zdravstvo ni vredno počenega groša. 3/4 pacientov s katernimi se zdaj valjam po čakalnicah nas je povratnikov. In zagotovo se ne bi vračali, če bi si v prvo "bele halje" vzele 10min več.
Je pa hecno brat komentarje drugih, ki opisujejo identične probleme. Pa še en nasvet - šparat evrčke za privat zdravstvo. Javno zdravstvo razpada kot sladkor na dežju...

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
si sposodim temo, kje bi z nekaj doplačila najhitreje prišel na vrsto. Mati ima namreč kamne... Rad bi kvalitetno in hitro storitev. Seveda ob doplačilu.

Če maš kakšnen kontakt....

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
si sposodim temo, kje bi z nekaj doplačila najhitreje prišel na vrsto. Mati ima namreč kamne... Rad bi kvalitetno in hitro storitev. Seveda ob doplačilu.

Če maš kakšnen kontakt....

v kirurškem sanatoriju Rožna dolina

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
poskusi se zmenit da plačaš samo pregled, ostalo pa na koncesijo...sicer to zdaj baje ne gre več tako ampak bi na tvojem mestu vseeno probal. Sem dal žolčne kamne skozi in vem da so lahko jeba, mene so odrešili muk v sanatoriju v kratkem času medtem ko bi moral redno čakati pol leta, res pa je tega že kar kako desetletje.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Gre se za mojo muti.... pregled je že opravila, če ga bo morala še enkrat jebiga... Samo da bo čimprej operirana in po možnosti laparaskopsko.

Slišal sem, da gre nekaj čez koncesijo nekaj na keš. Bom jutri poklical, napotnico ima. Z štos bom prašal tudi na Golnik. Ne pričakujem, pa da bo operirana predčasno brez šuškov....

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mene so v rožni dolini operirali laparaskopsko, super same pohvale. Fejst se pozanimaj, se splača. Ker prej ko si rešen teh bolečin, bolje je. Kasneje če pride do hujšega vnetja te pa operirajo urgentno ampak takrat te orenk razrežejo, nič več laparaskopsko. A Spasmex že ima?

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ne vem sicer zakaj bi rad takoj operacijo.žolčni kamni se lahko operirajo odloženo če ne povzročajo akutnih težav.če bo opaziti ikteričnost ali belo blato potem definitvno iperirajo takoj ali naslednji dan.če so kamni prisotni in ne delajo drugih težav razen da povzročajo bolečine ob neprimerni prehrani se lahko počaka na redno operacijo.ravno iz tega razloga tudi je potrebno čakati

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Pojma nimam, neke tablete je dobila... Včeraj je imela ultrazvok, ima dva velika kamna in pesek.... Glede nato, da ima že od prej stalne želodčne težave (skor pou lajfa je na ortanolu)... Me njeno zdravje res skrbi.

Laparaskospsko operacijo si najbolj želim za njo. Je na močni dieti, da oblaži napade.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
jah v mojem primeru je bilo tako, da sem imel pol dneva krče in sem obležal po vsaki hrani... na koncu se je izkazalo da imam samo pesek, ampak bolečin je bilo dovolj da sem v enem mesecu shujšal 9kil ker nisem upal nič več jesti. Tako da to je čisto relativno....večina pa je verjetno res takih primerov, ki so blažji.

shift a si doc? ker potem bi te vprašal kaj meniš o "čiščenju jeter" s pomočjo metode z grenko soljo in oljčnega olja? Je nevarno al kako je s tem?