Imel operacijo v kirurškem samatoriju Rožna dolina, domov šel naslednji dan popoldan (prespal eno noč). Operacija bila endoskopska.
Pred cca. 7 leti sem imel konstantne vsakodnevne napade kak mesec dni, vsak dan bolj intenzivne, če bi čakal na KC bi moral čakati cca 6 mesecev-vmes bi se pa verjetno fental da bi se odrešil bolečin.
Izvedel za sanatorij in klical ter dobil datum za pregled čez 5dni, operacija pa je bila 2tedna za pregledom. Praktično nisem čakal nič v primerjavi s čakalno dobo v KC. Takrat sem moral za pregled plačati nekih 8 jurjev, operacija je šla pa seveda na stroške zdravstva.
Da še malo 'reklame' naredim za ta kirurški sanatorij (sem jim namreč neverjetno hvaležen da so me odrešili teh muk in to tako elegantno ter hitro):
Sobe imajo po dve postelji, TV (s tetrisom
Nobena sestra te ne gleda grdo če jo pokličeš preko gumba, v primeru če kaj rabiš (painkillerje, popravljen vzglavnik, blowjob....)
Skratka, najbrž najlepša operacija kar je možno, da bi jo lahko doživel. Edina bolečina so mi bili trije šivi zaradi katerih se nisem smel smejati kakšen teden dni.
1A za Kirurški sanatorij!
Okrevanje: Pač 7-10 dni imaš tiste tri šive, potem si pa v 10-15dnevih pri svojih 95% zmogljivosti. Ostalih 5% predstavlja šport in hud napor.
Razlika pred in po operaciji: Hja, nekatere hrane se boš verjetno moral ogibati, mogoče pa tudi ne-to je odvisno od človeka do človeka. Nekateri postanejo občutljivi na jajca, nekateri na gobe, nekateri na oreščke (mandlje),... Skratka malenkost se ti zna spremeniti prehrana. Jaz recimo nisem nekaj časa smel jesti gobe (jurčke in podobne; lisičke,marele,šampinjone = brez problema). Letos sem po doooolgem času spet pojedel običajno juho iz jurčkov in nisem imel napada. Zgleda da se to spreminja iz obdobja v obdobje.
Skratka, ne skrbi, operacija je cel žur (glej da boš pravočasno prišel na vrsto, ker v primeru konstantnih močnih napadov lahko baje fašeš vnetje slinavke al nekaj takega in potem te lahko razrežejo-ne pa endoskopsko). Rehabilitacija je tudi navadna, simple. Potem pa ti ostane samo še ugotavljanje česa ne smeš jesti in kaj lahko.
Še enkrat, ne skrbi.