OMW sprint dizel

Najboljše gorivo se mi zdi pri

• Skupaj glasov
    77

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Tankam skoz na petrolu razen 5tankov ko sem za hec tanku na OMW njihov nebesni sprint dizel, in je pri 116.000km motor brez težav in okvar. sem pa takrat ko sem ttankal omw naredil manj koilometrov z omw nafto kot s petrolovo. sem se pa vozil vsak dan v lj. razliko bolj pripisujem vremenskih pogojem (polmad), vendar neke razlike med petrolom pa omw ni! pa še načeloma itaq isto nafto (iz sermina) uporabljajo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Super, se pravi imamo zdaj tudi v Lj. MOL
smile-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.126
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
MOL je najboljši. Potem OMV, Petrol pa tankam edino v skrajni sili par litrov, da se privlečem do ene od omenjenih dveh črpalk. Na Agipu nisem še tankal, po raziskavi od Dela pa je bil bolj zadaj.

MOL je najboljši, če dejansko natočiš gorivo
evil.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Kako ste kaj dizelaši zadovoljni z MOL-om? Meni se zdi(pa ne po prvem polnjenju) da mašina lepše teče
rolleyes-1.gif
Sem pa slišal da so bli baje problemi s turbinami pri določenih znamkah??

LpG

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Kaj pa ima turbina skupnega z nafto???? No za injektorje bi še rekel ampak turbina??

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Zakaj ni zneslo?

CLIO15: ne vem tako mi je rekel prijatelj, da so pri določenih znamkah crkovole turbine. Se pravi ni možno?

Lp
Gorivo nima z turbino nič skupnega, saj turbino ženejo izpušni plini,maže pa se z motornim oljem, teoretično bi bilo možno , da bi bilo gorivo polno žvepla in bi zapacalo olje in potem posledično zaribala turbina ampak je dosti večja verjetnost ostalih dejavnikov od pokvarjenih šob (avto kadi zapaca olje) pokvarjen LMM in pride do močnega kajenja,tako da samo gorivo pri tem nima kaj dosti.

No mogoče so do tega sklepa prišli ko je že itaq bil avto v qrcu in so mislili da bo super duper MOL-dizel vse popravil in ravno potem ja avto crniknil. KDO BI VEDEL

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Kaj pa ima turbina skupnega z nafto???? No za injektorje bi še rekel ampak turbina??
Najbrž nič pretresljivega, imajo pa izpušni plini veliko povezavo tako s turbino kot z gorivom. Se strinjate
wink-1.gif
(izpušni plini nastanejo iz goriva, poganjajo pa turbino)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Turbine ne crkujejo zaradi slabega goriva. Turbine crkujejo predvsem zaradi zanič šoferjev. Gas do daske, ko je avto hladen in po vožnji z gasom do daske takoj ugašanje motorja in efekti so kle ...
wink-1.gif

Slabo gorivo zjebe črpalko goriva ter injektorje.

Ogo