OMW sprint dizel

Najboljše gorivo se mi zdi pri

• Skupaj glasov
    77

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Dve zimi nazaj je časnik Delo opravil analizo dieselskih goriv.
Vrstni red:
1. Mol
2. Omv
3. Agip (majhna mazalna lastnost goriva)
4. Petrol (velika vsebnost organskih mikroorganizmov)

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kakšne maste kej izkušnje?

Jst sem zdej že par tankov od OMW-ja skuril in imam moram rečt da sem kar zadovoljen.

Nekako gre vrstni red sledeče.

1. OMW
2. Petrol
3. Agip

Po tem vrstnem redu gredo porabe med omenjenimi podjetji ( LOGO,INA,TUŠetc... ne štejem ker nočem tam tankati).
Poraba v primerjavi OMW -> AGIP , je razlike tudi po 1L, s tem da je OMW bolj prijazen kar se tiče same porabe.

Skratka sedaj tankam na OMW-ju, zaenkrat zadovoljen, poraba se mi zdi dejansko nižja ob večinoma enakih vožnjah oziroma enaka poraba ob bolj težki nogi.

Pa drugi,kakšne izkušnje?

Jaz še nikoli nisem vido neke razlike zato moje mnenje da vse je isto sranje

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
MOL je najboljši. Potem OMV, Petrol pa tankam edino v skrajni sili par litrov, da se privlečem do ene od omenjenih dveh črpalk. Na Agipu nisem še tankal, po raziskavi od Dela pa je bil bolj zadaj.

Jaz isto. Ampak tankam bencin.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
primerjava hrvaška INA in naš OMV.
z omv-jem nardim cca 750km, do 800 še nisem prišel (si redno beležim porabo). Na morju sem tankal na ini in naredil 827km, s tem, da na poti domov nisem ravno šparal avta. Pač ko prehitevaš v hrib ali na kratkih razdaljah (stara cesta in jadranska magistrala) je potrebno mal bolj v obrate prtisnt. Drugače pri nas vozim normalno in se zeloo redko znajdem v situacijah, da je potrebno tako prehitevat.
Če bi imel ino bližje domu in če bi imeli enake ali nižje cene kot mi, bi resno razmišljal, da bi tankal pri njih.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
MOL res tako dober? Kje pa majo črpalke?
V Sloveniji imamo 5 MOL-ovih črpalk in sicer:
KOČEVJE, LJUBLJANSKA CESTA 40
LITIJA, LJUBLJANSKA CESTA 10
LOGATEC, TRŽAŠKA CESTA 74 A
RIBNICA, MERHARJEVA ULICA 13
MURSKA SOBOTA, LENDAVSKA ULICA 0 N

MOL-ovo gorivo pa lahko natičite tudi na črpalkah 24/7 podjetja En plus d.o.o..

Osebno nisem do zdaj opazil nobene večje razlike med črpalkami in tudi kolikor sem informiran, je vse, kar se pri nas toči prvotno iz istega vira... IMO, se mi zdi, da nekateri mnogo preveč pretiravajo okrog tega.
Res, da ne delam kaj dosti km (skurim 2-3 kesle na mesec, večinoma mestna vožnja) in da se tudi kaj dosti ne sekiram, s keslom nardim tistih 500-600km (odvisno, koliko ga "tišim" in če je vmes kaka relacija se kar lepo pozna) , natočim na najbližji pumpi in gasa dalje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Točim bencin pa sem mel na isti relaciji t Petrolom in OMW 700 km prevoženih medtem ko na agipu 760...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v slo sem tanku polnga na omv in ga piču direkt na morje in naredu 760km. vmes sem na hrvaškem tanku na ini spet polnga in naredu 827km. v teh 827km je vštetih še ene 50km narejnih po slo (standard relacije), ko sem že prišel nazaj z morja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jaz sem imel pa pot na morje porabo 6,8 litra..nazaj pa 8,4 litra na 100 prevoženih (in ja..z dizlom).

tankal sem pa...enkrat na Petrolu, tik pred mejo...drugič pa ko sem se že vrnil domov (Torej sem vse prevozil z istim govrivom z. istim rezervoarjem).

Od kje se je potrem pojavila ta razlika v porabi?

Bi mi znal kdo povedat?

_______________________________-

Dejte kvasit neumnosti!!!!

Hitrost vožnje ima enormen vpliv na porabo...in če res nisi vozil klinično po isti proceduri, ob isti tempraturi, v isti gužvi...kajjazvemkajše.press....nima veze o tem razpravljat s katerim gorivom narediš več km.

Edini tukaj relevanten bibil (za moje pojme) mtl, ki dnevno tolče isto relacijo, pa več ali manj isto hitro vozi (če sem si prav zapomnil)...vsaj s škodilakom je tako počel. In glede na tisto kilometrino, bibili tudi rezulati dokaj točni, ker bi se dogajali v istem časovnem obdobju (torej 1 rezervoar na teden).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Sem šel za hec pokurit dobrih 10 tankov na OMV in ugotovil, da se je poraba povečala?!
sprasujem se.gif

Druge razlike nisem videl. Tankam na petrolu. Imam srečo, da na tej črpalki tanka tudi
lokalni avtobusni prevoznik. Tako se pretoči več nafte kot pri ostalih pumpah...

Po 35.000 km še brez težav zaradi okvar na motorju...
crazy1.gif