Okolju prijazni avtomobili

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
468
59
28
Po parih mesecih uporabe ev vidim, da res na porabo najbolj vpliva zunanja temperatura ter relief. Hitrost je seveda največji faktor na avtocesti. Prilagam dve moji daljši isti relaciji. Recimo, da je to lahko primer vikend izleta. Po pravici povedano sem mislil, da bo avto za to relacijo, v zimskem času, kuril več.

Gorenjska - Krk - tja in nazaj, december
m dec.jpg

Gorenjska - Krk, tja in nazaj, februar
feb m.jpg

• Všeč mi je
Reactions: darjan

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.290
6.563
113
Je vidt ja. Celo temo bruhate sranja o vsem zivem. Od teh noben najbrz se sedu ni v kakem stromarju. Te bom potolazu, sej bos nekoc.mel tudi ti. Pa bos kralj lokalnih semaforjev etc. Verjem, se vsazga je prjelo, zdej ce nisi glih baba bo tud tebe. Sicer pa kaj cmo, takle mamo. Hint: glupost je neunistiva.
Sem vozil električarja, nič bat. In butanje od semaforja do semaforja ni ravno v moji domeni. Enkrat sprobaš in to je to. Drugo pa so situacije, ko moraš nekoga prehitet, je ženi odtekla voda ipd. Tam vsak pohodi pedal do podna, tako na ICE kot električarju. Da bi pa neke svoje frustracije tešil s skakanjem od semaforja do semaforja, pa mili moj, daleč je že, ko smo si mozolje pred špeglom stiskali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.722
7.136
113
Teslamate je to, brezplacen web zbiralec podatkov. Vpises samo key avta in belezi vse. In ocitno pride prav ko folk na pamet tukaj

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.544
1.551
113
Jap, TeslaMate si lahko nainštaliraš na Raspberry Pi doma. Vsaj jaz ga tako laufam.
V osnovi laufa na biločemu, kjer laufa tudi Docker.