Okolju prijazni avtomobili

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Tudi limuzine se še prodajajo, jasno, poleg karavanov. Ampak glavnina prodaje, na katero so orientirajo masovni proizvajalci, so SUVi in hatchbacki. Enoprostorci so tako out, da novih modelov ni in morajo velike družine posegati po pravih potniških kombijih.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.001
6.174
113
Pravzaprav so v EU karavani in enoprostorci out. Prodajajo se dejansko samo še SUVi in hatchbacki.
To je že res, ker so narod prepričali da so vsi invalidi. Dejansko so pa so vsepovsod SUVi najslabši, le pri izstopanju in vstopanju v avto ne, to pa priznam da je lažje.

Kdor še vstraja pri karavanih, mu še vedno gredo dobro v promet. Dokaz je Octavia. Zakaj misliš, je večina na SUVih začela delat pomične zadnje sedeže, da na papirju skupaj spravijo koliko toliko velik prtljažnik, seveda na račun udobja na zadnjih sedežih.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Se popolnoma strinjam. Sploh mali SUVi so totalen kretenizem. Sem se vozil v juku na sovozniškem sedežu. Za mano otrok, moja kolena so se tiščala v predal. Pa nisem velik (175 cm). V primeru nesreče bi imel zdemoliran celoten spodnji del telesa. Ne, hvala.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Sedi se "boljše", bolj visoko...zato tudi mene vleče tesla model X, ampak ta pa nima odpirajoče panoramske strehe, tak da...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
836
113
toti Maribor
Sedi se "boljše", bolj visoko...zato tudi mene vleče tesla model X, ampak ta pa nima odpirajoče panoramske strehe, tak da...
Potem je to za vas:

u72196a_x3qD97N_bigimage.jpg

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.226
772
113
EU
Ma mene te SUVji motjo ker pol nč ne vidim na cesto zarad njih. Je blo že čist dost, da mamo tovornjake in tistih nekaj kombijev na cesti.:mad:

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Pravzaprav so v EU karavani in enoprostorci out. Prodajajo se dejansko samo še SUVi in hatchbacki.
Govorim o obdobju zadnjih 10-15 let oz. to kar vidiš po cestah. Karavanov in enoprostorcev je še vedno za izvoz. Vsekakor nič od tega nima Tesla v ponudbi. 3ka je klasična limuzina s 4 vrati (če se omenja že prodajajo limuzin se neposlovne limuzine prodajajo samo še v 5 vratni verziji, octavia recimo). Tesla Y je pa kakorkoli obrneš kupe, a je to SUV kupe ali crossover kupe ali samo malo nategnjena 3ka v rit s 5 vrati je čisto vseeno.

Skratka rit od 90% avtomobilov v EU je odrezana ravno in ima relativno ravna vrata skupaj s šipo. To evropejec hoče, ne pa neuporabne dolžine z aerodinamičnimi zadnjimi vrati, ki poberejo 50% uporabnosti.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

bev

Majstr
25. apr 2017
398
269
63
Imam trdo hrbtenico z vratom vred. Zato sem vozu pajerota, pa pol 8 let x5 .......... pol me je zagrabla elektrika, sem šel na test i3. Zdaj se deveto leto vsedam vanj kot na kuhinjski stol. Ni treba da je suv. dostikrat zadošča da je rahlo višji in vsaj zame, da je odprtina dovolj visoka.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Rabi ne, rabi. Rabi se samo umreti. Jaz sem in še enkrat bi par jurjev doplacala za visoko usedanje, sedenje in visok izstop.

Ce je to edina prednost SUVijev, crossoverjev ali karkoli pac ze hocete popredalckat visje postavljene avte za notri priti, odtehta seštevek drugih.

Priznam, za 12k€ razlike me je mikala trojka (RWD) in bi se lahko notri in ven spravila povsem normalno, samo všeč mi je bistevno manj, ampak za 3k€ (AWD) je bil pa tudi nobrainer.