Okolju prijazni avtomobili

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
311
403
63
Tudi Japoncem pošel interes za električne avtomobile

V minulem letu je prodaja električnih avtomobilov upadla tudi na Japonskem, kjer se je zmanjšala prvikrat v zadnjih štirih letih. V primerjavi z letom pred tem se je skrčila za tretjino, saj so Japonci lani prodali vsega 60 tisoč električnih avtomobilov.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.420
7.015
113
Problem imam, da bom jaz več plačeval za davke, ker forsirajo tole na nas.... Pa če bodo c02, dajatve na fosilna goriva,.... kar se bodo že zmislili..... samo da nas bodo čim več opalili za "dobro" sveta....

A je kdo videl politika z električnim službenim ali privat avtom?

Pošta, elektro, policija, gasilci,... zakaj nobeni nimajo električnih avtov v flotah. Na dolgi rok bi ful prihranili, tesla tudi ful potegne... :rolleyes:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113

Zdaj, ce si resno spraseval, povsem resno odgovorim - ker so glupi :zavijazocmi: narod voli sebi enake.

Dejte nehat ze provocirat brezveze. Ce mene zastonj okoli fjakajo, mi je tudi popolnoma vseeno s cim. Kupljeno pa vse ze od prej. A naj zdaj skandiramo, da hočemo, da gredo vsi na strom, pa damo izgovore za komplet novo floto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113

Skupno narocilo 3 audijev pa podlovni najem enega električnega voza v letu 2023 (presenetljivo, kateri minister). Vse ostalo od prej.

Kar akcija. Vse zamenjat!

jezek

Guru
24. jul 2008
3.663
1.527
113

Zdaj, ce si resno spraseval, povsem resno odgovorim - ker so glupi :zavijazocmi: narod voli sebi enake.

Dejte nehat ze provocirat brezveze. Ce mene zastonj okoli fjakajo, mi je tudi popolnoma vseeno s cim. Kupljeno pa vse ze od prej. A naj zdaj skandiramo, da hočemo, da gredo vsi na strom, pa damo izgovore za komplet novo floto.
Ne provociramo mi ampak VI. Mislim da si ravno ti pisala o neprilagojencih..... Glavo dol in zivite v svoji posebnosti. Treba naglasiti da so v Sloveniji glavni ICEji. Ce ne bi bili oni, bi bili morda EVji. Ampak temu ni tako in nikoli ne bo.

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Point te je spet malo zaobšel, k' ne?

Zdaj pa povsem resno še tebi posebej: meni osebno situacija, kot politika forsira zeleni prehod, ljudje se pa upirajo, finančno najbolj ustreza. Drugi aspekti kot finančni mi pa pri tej tematiki niso pomembni. Pri celem zelenem prehodu, vključno z avtom, ki mi je za tak ali tak nujno zlo...

Torej vsakič, ko Stevie zliva žolč, ti z veliko pišeš VI, ker nekdo drug zmerja z vernico, ali se čim in novačite somišljenike, delate za mene. Drugega kot iskrena hvala ne morem reči...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in CLIO15

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.420
7.015
113
Doktorat iz Excela delaš kaj se tebi bolj izplača (pri vseh možnih izkoriščenih bombončkih) in potem to posplošuješ na vse. Čisto nič drugačna nisi od darjanov ali spjevcev, kateri si izplačujejo minimalno plačo, da kasirajo vse bonitete.

Ko bo policija prišla na intervencijo v EVju takrat bom začel verjeti v zeleni prehod.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA in MrDaco

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.769
1.009
113
Ne provociramo mi ampak VI. Mislim da si ravno ti pisala o neprilagojencih..... Glavo dol in zivite v svoji posebnosti. Treba naglasiti da so v Sloveniji glavni ICEji. Ce ne bi bili oni, bi bili morda EVji. Ampak temu ni tako in nikoli ne bo.
Pa kaj ste tako zivcni? Furaj smrdlivca pa je. Ta vas vzgib bit pameten povsod in vedno je ze prav beden. Cisti kretenkoti izdatae dnevno. Saj mas / vozis dizla pa se kar lajas nonstop, cesa te je tako strah?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.769
1.009
113
Doktorat iz Excela delaš kaj se tebi bolj izplača (pri vseh možnih izkoriščenih bombončkih) in potem to posplošuješ na vse. Čisto nič drugačna nisi od darjanov ali spjevcev, kateri si izplačujejo minimalno plačo, da kasirajo vse bonitete.

Ko bo policija prišla na intervencijo v EVju takrat bom začel verjeti v zeleni prehod.

Jebe se mi kaj verjames TI. Ravno tako kaj vozis in kaj so tvoje prioritete. Totalno se mi jebe za to. Naporen si k svina s temi in se ne zavedas da si nekdo katerega se nic ne vprasa. Ce kdo, se bos ti prilagodu in kupu EV ce bo tako treba. Noben faktor nisi, pa ceprav se na vsako silo meces ven. Wtf si ti, trolek?

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.420
7.015
113
Če se ti res jebe, potem kaj se tako vžigaš kot baterija EVja. Si preveč litijevih hlapov vdihoval?

Zeleni prehod je nateg, katerega bomo vsi mi plačali. Ista zgodba bo, kot je bila z dizlom.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.769
1.009
113
Jst se vzigam? Pa preber kasne kretenizme pisete ves cas. Egotrip cisti. Vecina vas nima (ok, to stevilo se manjsa) a pametuje in istocasno se smil sama seb. Ne bos placeval? Itak da bos in ze placujes, sploh te noben ne vprasa. Nateg zate ne pomeni isto za drugega. Na ta nacin bi bla vprega zadosti in se vedno funkcionalna. Pa se enkrat: vozi smrdlivca in isto pusti ostalim, da vozijo kar zelijo. Kot je brati se nihce tu ne vtika vate in ti sili karkoli. Pa se enkrat: cesa se tako bojite, deci?

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113

Žal to ne drži, vsaj za politike. Pri policiji, vojski, rešilcih, itd. morajo biti druge zahteve pomembne.
Ampak, če politika forsira zeleni prehod, potem morajo politiki dajati zgled in ga sami izvajati. Sploh, če ga vsiljujejo.
So se recimo še trije avtomobilski velikani leta 2008 v ZDA naučili, ko so prišli do politikov moledovati za denar, vsak s svojim jetom. No, ko so jih lepo poklopili, so naslednjič prišli z eko jajci. Pa so to privat firme.
Itak vem, da ti je to jasno, da ne moreš ti frocu nekaj vsiljevati, hkrati pa točno ti to delaš. Tako da mi ni čisto jasen ta tvoj pogled na to temo.
In še glede tega, da je bilo kupljeno že od prej: po tvojih izračunih je EV konkretno cenejši, torej bi z zamenjavo (in to kljub verjetnemu plačilu morebitnih penalov) še privarčevali. Tako da, izgovora NI, da se politiki cijazijo okrog v EVjih. Drugače pa naj nehajo depthroatat ljudi z njimi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
Jebe se mi kaj verjames TI. Ravno tako kaj vozis in kaj so tvoje prioritete. Totalno se mi jebe za to. Naporen si k svina s temi in se ne zavedas da si nekdo katerega se nic ne vprasa. Ce kdo, se bos ti prilagodu in kupu EV ce bo tako treba. Noben faktor nisi, pa ceprav se na vsako silo meces ven. Wtf si ti, trolek?
No, tukaj se moram oglasit. Ko nekomu rečeš, da ni noben faktor, to dejansko govoriš 80% ljudem. Tako, da kdo je nek faktor tukaj zdaj nebi raje diskutirali.

Da nebo pomote, ko bo zdajšnji bencinar šel v pokoj, bo verjetno tudi pred mojo hišo stal EV kot drugi avto. Ampak, kot sem rekel, ko bo bencinar šel v pokoj. In to je nek normalen prehod, in ne prehod s pištolo na čelu.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.769
1.009
113
Ok, potem pa stopite skupaj in kaj naredite. Dokler vsak posebej tu 'laja' oz. futra svoj ego ste tocno to, posamezniki. Get organized, do something, change the world. Ce so jajcka na pravem mestu ne bi smelo biti tezav. Sam ne, treba je pametovat na forumu in izpadat "pametn". Ulica caka, 80% pa tudi ni malo. Vlada se bo garant usrala. Tko da nc cakat, akcija!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Žal to ne drži, vsaj za politike. Pri policiji, vojski, rešilcih, itd. morajo biti druge zahteve pomembne.
Ampak, če politika forsira zeleni prehod, potem morajo politiki dajati zgled in ga sami izvajati. Sploh, če ga vsiljujejo.
So se recimo še trije avtomobilski velikani leta 2008 v ZDA naučili, ko so prišli do politikov moledovati za denar, vsak s svojim jetom. No, ko so jih lepo poklopili, so naslednjič prišli z eko jajci. Pa so to privat firme.
Itak vem, da ti je to jasno, da ne moreš ti frocu nekaj vsiljevati, hkrati pa točno ti to delaš. Tako da mi ni čisto jasen ta tvoj pogled na to temo.
In še glede tega, da je bilo kupljeno že od prej: po tvojih izračunih je EV konkretno cenejši, torej bi z zamenjavo (in to kljub verjetnemu plačilu morebitnih penalov) še privarčevali. Tako da, izgovora NI, da se politiki cijazijo okrog v EVjih. Drugače pa naj nehajo depthroatat ljudi z njimi.

Po mojih izracunih se avto menja, ko se stari iztroši...

Kot drugo, avte placujemo mi, davkov novih pa ne manjka. Menda je jasno, na čigav račun bi sla ta njihova drža. Najbolj eko in smotrno od vsega je, da furajo, kar imajo in si ne zmisljujejo razlogov za nakup drugih. In odgovorno je, da ne klonejo takim prcanjem nakljucnih posameznikov, ki pozabljajo, da bodo te svoje prce placali sami. To so taki nasmeski, ki se hitro skisajo. Kamot si Golobek omisli svoj najljubsi avto, ki ga bi placali drugi, ocitno celo s podporo kvazi moraliziranja.

darwin

Majstr
17. avg 2007
621
399
63
Prepričan sem, da če politika ne bi spodbujala zelenega prehoda in EV, bi bil delež EV signifikantno večji. EV je (še posebej za povprečnega Janeza) boljša in udobnejša izbira od ICE. Ampak, ker to podpira EU, bomo pa (povsem po definiciji besede) iz inata proti.