Odvzem vozniških voznikom nad 70 let....

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, ti vidiš samo stredece, kako pred bolnicami pizdarije zganjajo itd...statistika kaže, da največ težkih nesreč naredijo pa mladi. Zdaj pa razloži ti to!
Brezpomensko relativiziranje brez dodane vrednosti. Tema je o starejših voznikih, ne o mladih juncih.

In kar sem ti že v drugi temi napisal. Ne polagaj mi v oči, kaj jaz vidim, ker NE VEŠ kaj jaz vidim. In to je tvoj problem, vse vnaprej veš, a kar veš so le tvoji predsodki do drugih. In če je tema o starejših voznikih, smo vsi, ki karkoli napačnega opažamo, nestrpni in slepi. Nehaj že sodit ljudi, ker se večinoma motiš...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
- 79-letni Kranjčan je z VW Golfom zavijal levo, pri tem pa vzel prednost 21-letnemu motoristu iz Kranja. Tudi tale stari dedec je poleg sebe ubil še voznika motorja in njegovega leto mlajšega sopotnika. Odvzel mu je pač prednost. Povezujmo to s slabimi sposobnostmi ate in imamo odgovor.
Od kdaj ima pa tist ki brez izpita s 150+ v križišču po levi prehiteva levo zavijajočega prednost?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:Odgovor je sila preprost in enostaven. No, ti ga boš najbrž težko razumel.

Na Japonskem so vzroki za nesreče drugje, ker je narod discipliniran in upošteva predpise. Na Japonskem je vzrok za nesrečo "naraven" ker se pač z leti fizične sposobnosti manjšajo in zato se prekrški delajo nenamerno. To je normalno in narvavno.
Torej našim dedkom se sposobnosti ne zmanjšajo? Ali hočeš povedati, da dokler 100 ljudi ubije mularija, nima veze, da jih stardeci še 50 zraven?
grims-1.gif
Pa karikiram, da ne bo težav.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Torej našim dedkom se sposobnosti ne zmanjšajo?
Seveda se zmanjšujejo, tako kot povsod po svetu. Razlika je le v tem, da pri nas niso največji problem starci, tako kot na japonskem. Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje. Na Japonskem je mladina pač lepše vzgojena kot pri nas in zato ta kategorija tam ni NAJBOLJ problematična.
Pri nas je situacija obratna kot na japonskem. V tem je hec in zato je pametno in prevdarno začeti tam, kjer je problem največji, potem pa, ko se bo pri nas mladina skuluirala, (to še nebo kmalu) bi blo pametno pa še starčke pošlihtat. Tud v bolnicah zdravijo najprej tiste, ki so orenk bolni, (v tem primeru mentalno) pol pa še ostale. Začet je treba pri največjem problemu in se pomikat proti manjšim problemom. In tako je prav.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Torej našim dedkom se sposobnosti ne zmanjšajo?
Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje. Na Japonskem je mladina pač lepše vzgojena kot pri nas in zato ta kategorija tam ni NAJBOLJ problematična.

OMG, upam da ne zagledas kdaj drift videjev na touge in raznih nočnih racerjev ki letijo s 300km/h

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje. Na Japonskem je mladina pač lepše vzgojena kot pri nas in zato ta kategorija tam ni NAJBOLJ problematična.

17758-icon_confused.gif

Hmmm...si me malo zmedel s tem stavkom. Se pravi se le strinjas, da je mladina nevzgojena.
shocked-1.gif

Se ze veselim naslednjega posta.
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne jaz pravim, da je pri nas mladina zelo zelo lepo vzgojena. Kje pa je mladina lepše vzgojena kot na baklkanu?Lep primer si ti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
...ksz...

Nisem bral vse solate...

Tast bo naslednje leto dopolnil 70 in moram reč da vozi zelo previdno in me z njim ni nikoli strah se peljati.

Me zanima kako boste razmišljali o podpori te ideje o odvzemu ko boste v teh letih.
priden.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Le kako so se tile alterkanoni upali peljat z svojim dedkom, takrat ko jih je hodil z avtom v vrtec iskat?

Zdaj bodo pa spet vsi v en rog tulili, da so oni s svojim dedkom hodili peš iz vrtca, al pa da jih je hodila samo babica boter, mamica itd...iskat.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Me zanima kako boste razmišljali o podpori te ideje o odvzemu ko boste v teh letih.
priden.gif
sam bom šel vrnit vozniško na UE. Nočem da me za volanom kap zadene in da pri tem še koga ubijem

No ja prvo pa moram sploh doživeti teh 70 let
grin1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
sam bom šel vrnit vozniško na UE.
Hehe, izjava leta....
Zakaj bi jo pa sploh moral nest nazaj? Nehaš vozit pa je. Saj ni prepovedano imeti vozniškega dovoljenja, pa nič vozit.
Kako pa ti veš kdaj bo tebe kap? Kap te lahko trešči tud, ko si mlad. Kar zanesi potem hitro vozniško na UE da te nebo prej kap!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ha ha ha

Itak ko si star nekaj čez dvajset je 1000x večja možnost da te zadene kap kot pri 70-ih
hysterical-1.gif

In ne odnesel jo bom na UE da jo uničijo. Sej bi knjižico lahko tudi zažgal samo to je kaznjivo dejanje.

Vglavnem po 63letu (se pravi, ko bom šel v penzijon) jaz ne mislim več vozit, ker nočem biti ovira na cesti.
aplauz.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Prav, zarad mene lahko že danes nehaš vozit.
Najbrž pa že zdaj zelo slabo zgledaš, ker že veš, da po 63 letu neboš več sposoben peljat.
Pravzaprav kar nesi vozniško na UE in to čim prej, saj kot kaže, ti že zdaj nisi več sposoben po predpisih peljat.
Zelo kmalu si postal nesposoben,.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:

Vglavnem po 63letu (se pravi, ko bom šel v penzijon) jaz ne mislim več vozit, ker nočem biti ovira na cesti.
aplauz.gif
Tud penzije ne boš imel tako velike, da bi z njo pokril najbolj nepomemben prekršek.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj ne sodim po sebi, sodim po tebi.
Jaz sem navkljub letom sposoben peljat po predpisih...ti nisi sposoben peljat po predpisih, pa si še takorekoč smrkavc. Pravkar si prišel iz avtošole pa si že vse pozabil. Zato hitro z vozniško na avtobus pa na upravno enoto zanest....le hitro le, preden kaj zakuhaš...saj to je tvoje načelo.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ma daj stardec no po prevoženih 100k+ km v treh letih, še nisem imel opravka s policisti, prevozil po tujini nekaj čez 10k km, nobene nesreče nisem povzročil (kljub umikanju motoristom
grin1.gif
na desno).

Če čisto realno pogledam, mislim da vozim varno
zmaga.gif
.
Ne vem iz kje si ti razbral, da jaz po cesti norim in nisem sposoben vožnje. Prosim, da mi citiraš tekst kjer sem omenil, da norim, itd...

Mislim, da imaš malo zgrešen način pisanja in takoj obsojaš ljudi. Veš tudi meni včasih kaki pacineti dvignejo živce pa jih ne obsodim takoj, da so vsi iz njihove starostne skupine norci in nesposobneži.

Glede vračila vozniške pa sem ti povedal kdaj jo bom vrnil, čez cca. 40let
aplauz.gif