Odvzem izpita za avto

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Bolecine v vratu zdaj ne upostevajo vec ze dolgo. Mora biti prov kaj premaknjeno na RTG, ce mas nategnjeno misico, ne bos nc "zasluzu", ker jih je v preteklosti prevec izkoriscal to.

Nekaj so tudi okvirji pripomogli ane?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
ja. Ja. Ja.
smile-1.gif
vem kaj je pogresek, itd. Point je, da drager nima statusa merilnika ampak je indikator. In zato se v obdolzilcih uporablja en citat iz ISM ki govori o varnostni razliki v zvezi relacije med koncentracijo v zraku in v krvi. In nimam problema ce o tem debatiramo al pa ce me kdo kje popravi. Problem je ker si stavek zacel v stilu povprecnega prekrskarja: "tole bi pa lahko bolj tako naredili pa tisto bi lahko..." ni zamer da ne bos narobe razumel...

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Koliko dolgo, ne vem. Edino, v kar sem prepričan je, da "moja" oškodovanka ni dosegla nič iz omenjenega naslova. Pred skorajda štirimi leti sem se eni ženski zaletel od zadaj v njen avtomobilček, pa takoj ni blo nič narobe z njo. Proti večeru pa jo je dec (ne me spraševat, kako to vem, ... vem pač in 100 % drži) nagovoril, naj gre v zdravstveni dom, kjer bi naj "dokazovala" poškodbe nesreče. Seveda je bilo vse nekako za lase privlečeno, kar ji je tudi omenil zdravnik. In kljub nesreči ni dobila nikakršne odškodnine za "poškodbe". Ja, v preteklosti je bilo pa precej tega ...

Aja, pa še anekdota na tole nesrečo: ženska meni jamra, kako jo boli vrat in da tudi stat ne more več zaradi poškodb v hrbtenici. Se mi je res malo zasmilila. Do naslednjega dne dopoldan. Ko sem jo s tipom in frocem srečal nekje v hribih. Če ne bi tako buljila vame, morda sploh ne bi vedel, za katero gre. Pa sem jo zelo vljudno pozdravil, tako da ni bilo dvoma, da sem jo prepoznal. Zagotovo to ni bilo njenih 5 minut lajfa ...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Bolecine v vratu zdaj ne upostevajo vec ze dolgo. Mora biti prov kaj premaknjeno na RTG, ce mas nategnjeno misico, ne bos nc "zasluzu", ker jih je v preteklosti prevec izkoriscal to.

To je razširjena zgodba. Res da je, da je bilo včasih za bolečine v vratu možno dobiti tudi 2 mio SIT, potem so to do leta 2003 nekje zmanjšali na okoli 500.000 sit, potem se je razširilia zgodba da se to res ne da več, ampak še vedno ljudje dobivajo za poškodbe tudi če ni nič premaknjeno, vendar to je danes okoli 1000eur. Je pa res, da so zavarovalnice zelo stroge in skorajda ni več zunajsodnih poravnav če obstaja najmanjši sum da je nesreča ali naštimana ali pa so poškodbe zaigrane. Zdej gredo do konca in velikokrat se zgodi, da so kljub realni nesreči, udeleženci obsojeni na pogojno kazen zaradi goljufije - poznam primere.

Torej nasvet vsem: če že zaigrate poškodbo, pejte do konca, ker če boste na sodišču umaknili zadevo potem ko vas bo nasprotnik seznanil s kaznijo, itd., vas čakajo visoki stroški procesa. Pa omislite si ARAG - pravno zavarovanje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
jah dejansko vcasih kdo preseneti...od ljudi ki pihnejo 0,20 in se ob tem dobesedno zlijejo iz avta, do ljudi, s katerimi se med voznjo v pridrzanje pogovarjas o resevanju globalnega gospodarstva...

Sicer pa je najbolje ne voziti ce ves da si pil. Enostavno ni varno, saj to vsi vemo... Smo pa ljudje cudna bitja in se vcasih vedemo iracionalno, kaj ces....

Pa se takemu ki je navidez popolnoma trezen, ne pogleda malo skoz prste? En 120kg holcar ki dnevno včesne 5 pirov, in ga ustaviš,
ko je pred dvajsetimi minutami spil peto pivo in je popolnoma normalen navidez, je vrjetno bolj varen v prometu kot pa ena 55kg 21 letnica ki je ravno spila tri malibu kole...

Se da tu kaj pomutit, če model pihne 0,40, je pa "normalen" in si mu dal pihan pač preventivno, bolj za statistiko kot za resen pregled?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.504
125
63
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:

Koliko je to 'dolgo'?
Zgleda odvisn od bolnice. Na UKC urgenci vem da ene tri leta nazaj, ko je frendica sla, so jo samo potrepljali pa rekli da bo minilo,
nic v zapisniku da bi lohk za tozbo uporabla.

Lani so se namreč še...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
nimas kaj mutit. Alkotesti belezijo meritve in se da preverit zadeve. In ce ni zapisnika ko nekdo pihne 0,40 gre policist na disciplinsko pa se kazensko ovadbo lahko fase

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Izvenserijska:

Ena ideja, ko vzamejo izpit za mesec ali 3 mesece:

Osebi A (ta nima izpita) in B, ki je kolega, z izpitom.

Kolega B da kolegu A svoj stari izpit in ker nima štampiljke prek slike, da kolega A svojo sliko noter (ima sliko iz serije, ki je tudi v njegovem izpitu).
Policist ga ustavi, kolega A mu da izpit od kolega B s svojo sliko, policist preveri, vse štima, na svidenje...

Obstaja opcija, da ustavijo kolega B. Ta namuti, da je doma pozabil izpit, pokaže osebno, ga preverijo, dajo kazen, ker ni imel izpita. Kazen mu plača kolega A.

Mine mesec ali trije ali šest, kolega B zdaj ne more slike menjavat itd, zato prijavi izgubo denarnice, v kateri je tudi osebna izkaznica (da ni ravno samo izpit).
Prekliče in da delati novo osebno in dobi tudi nov izpit.

Po tem obdobju lahko vozita oba. Kolega A je vozil tudi avto od kolega B.

Kje sem zgrešil? Hudo očitno je, da imam preveč časa....
grin1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:

Moja mati je pokasirala cca. 2k za bolečine v vratu in ključnici ter obtolčeno koleno. Je bil kar ornk crash, ko jo je eden izsilil - zavil direkt pred njo. Je pa res, da je šlo vse "po protokolu" in so policaji na kraju naročili rešilca, da jo odpelje na urgenco, čeprav se je z znancem, ki živi v bližini že zmenila za prevoz.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Izvenserijska:

Ena ideja, ko vzamejo izpit za mesec ali 3 mesece:

Osebi A (ta nima izpita) in B, ki je kolega, z izpitom.

Kolega B da kolegu A svoj stari izpit in ker nima štampiljke prek slike, da kolega A svojo sliko noter (ima sliko iz serije, ki je tudi v njegovem izpitu).
Policist ga ustavi, kolega A mu da izpit od kolega B s svojo sliko, policist preveri, vse štima, na svidenje...

Obstaja opcija, da ustavijo kolega B. Ta namuti, da je doma pozabil izpit, pokaže osebno, ga preverijo, dajo kazen, ker ni imel izpita. Kazen mu plača kolega A.

Mine mesec ali trije ali šest, kolega B zdaj ne more slike menjavat itd, zato prijavi izgubo denarnice, v kateri je tudi osebna izkaznica (da ni ravno samo izpit).
Prekliče in da delati novo osebno in dobi tudi nov izpit.

Po tem obdobju lahko vozita oba. Kolega A je vozil tudi avto od kolega B.

Kje sem zgrešil? Hudo očitno je, da imam preveč časa....
grin1.gif
Ko bo kolega A napravil kakšno pizdarijo, bodo oba zaprli zaradi ponarejanja dokumentov. Al pa si tok neumen, da boš šel še sedet namesto njega?
Očitno imate še tastare izpite, da vam takele neumnosti po glavi hodijo. Z novim izpitom v velikosti osebne si takole idejo lahko zatakneš za klobuk.
grims-1.gif

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Stare izpite ja, menda nimaš ti že novega? Zdaj al si že res toliko star, da ti je stari že potekel ali pa si en "pameten" mladič tu...
ja, ne bi smel naredit pizdarije res...pa to ni bila ideja, da ne boš kje kopiral slučajno...
evil.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
KSZ
Promili so dejansko grami čistega alkohola na kilogram žive vage. Primer: človek s 100 kg spije liter vina, ki ima 10% alkohola torej 100g (pustimo tu podrobnosti da gre za volumenske odstotke, alkohol pa je lažji od vode). Tip ima torej 100 gramov alkohola v 100 kilah žive vage oziroma 1 promil. Seveda je tu faktor prehoda alkohola iz želodca v kri (poln7prazen želodec, sadna ali mastna hrana in podobno). Če bi tip tehtal 50 kil, bi iz enega litra imel pač dva promila alkohola. Hitrost razgradnje pa je povprečno 0,15 g na uro (toliko naj bi zmogla jetra). Naš stokilaš bo torej čez tri ure imel 1 minus 0,45 oziroma 0,55 (petdesetkilaš pa 1,1). Če piješ počasi, se alkohol seveda tudi razgrajuje ampak cifre v teoriji delujejo. Pa ne jemljite tega "zdravo za gotovo" ker smo si ljudje zelo različni in se faktorji precej razlikujejo od primerka do primerka.

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Kolega je bil čisto ok (poznam 15+ let), pa sma potem pojedla vsak en kebab, pa je pihnil totalno preveč...0,66 al tu nekje...
Tako da je potem sumil čebulo
smile-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Če je prepričan v napako meritve lahko vedno zahteva odvzem krvi. Za morebitne posledice seveda odgovarja sam.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
KSZ
Promili so dejansko grami čistega alkohola na kilogram žive vage. Primer: človek s 100 kg spije liter vina, ki ima 10% alkohola torej 100g (pustimo tu podrobnosti da gre za volumenske odstotke, alkohol pa je lažji od vode). Tip ima torej 100 gramov alkohola v 100 kilah žive vage oziroma 1 promil. Seveda je tu faktor prehoda alkohola iz želodca v kri (poln7prazen želodec, sadna ali mastna hrana in podobno). Če bi tip tehtal 50 kil, bi iz enega litra imel pač dva promila alkohola. Hitrost razgradnje pa je povprečno 0,15 g na uro (toliko naj bi zmogla jetra). Naš stokilaš bo torej čez tri ure imel 1 minus 0,45 oziroma 0,55 (petdesetkilaš pa 1,1). Če piješ počasi, se alkohol seveda tudi razgrajuje ampak cifre v teoriji delujejo. Pa ne jemljite tega "zdravo za gotovo" ker smo si ljudje zelo različni in se faktorji precej razlikujejo od primerka do primerka.

Zdnji čas, da greva midva enkrat na pir.
cheer.gif

BTW; alkoholik hitreje presnavlja alkohol.
grin1.gif