Odvzem izpita za avto

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Zdravo!

Zanima ce vozniku ki ni zacetnik napiha 0,55 in se nima kazenskih tock - je ali ni odvzem izpita?

lp
M

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
ni.

Ce alkotest pokaze 0,55 mg/l potem se ob upostevanju varnostne razlike 0,05 mg/l steje da si napihal 0,50 mg/l in znasa kazen 900 EUR in 16 KT

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
900€
shocked-1.gif

hehe, ce spijes en mali pir napihas al ne? kak je zdaj s tem?
jaz sem drugace vzoren drzavljan, ne pijem alkohola ko vozim
zmaga.gif

jaz se ga napusim ko mamba raje :D

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ni.

potem se ob upostevanju varnostne razlike 0,05 mg/l steje da si napihal 0,50 mg/l

Tukaj bi se bolj pravilno izrazil "ob upoštevanju tolerance/pogreška/točnosti naprave"

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ni.

potem se ob upostevanju varnostne razlike 0,05 mg/l steje da si napihal 0,50 mg/l

Tukaj bi se bolj pravilno izrazil "ob upoštevanju tolerance/pogreška/točnosti naprave"
"Ob upoštevanju merilne negotovosti" bi bilo še najbolj prav. Oz. "brez upoštevanja..."

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
a res? Torej ISM ki je ta izraz uveljavil nima pojma? Si se ti odlocil vse na novo naucit? Ni vedno vse pogresek in ni vse kar se tebi ne slisi pravilno tudi napacno.

@alexx mali pir ni skoraj nic. So ze tudi ljudje po dveh velikih napihali samo 0,06... Ce se prav spomnim od enega - pil je celo noc, 8 velkih pirov, pa 6 jegerkol (ce je po resnici govoril), eno uro po zadnji pijaci je pihnil 0,73. Upostevaj pa da so skoraj vsi ki pihnejo nad 0,80 ze tako ocitno pijani, da je joj... Tko da sem osebnega mnenja, da tudi po treh velikih pirih ne bos presegel 0,29

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, samo mene ni dost skup, za enega bolj rejenega purana
grin1.gif

dlje kot od malega pira ne grem, pa je problem resen. je pa res, da marsikdaj slisis kaksno zgodbico, od tega da je kolega celo noc sharkvodke butal, pa ni napihal, itd.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
jah dejansko vcasih kdo preseneti...od ljudi ki pihnejo 0,20 in se ob tem dobesedno zlijejo iz avta, do ljudi, s katerimi se med voznjo v pridrzanje pogovarjas o resevanju globalnega gospodarstva...

Sicer pa je najbolje ne voziti ce ves da si pil. Enostavno ni varno, saj to vsi vemo... Smo pa ljudje cudna bitja in se vcasih vedemo iracionalno, kaj ces....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.093
113
pri taščici
Nimam pojma koliko ga lahko spijem da ne pihnem prevec. Do sedaj pihal ene 4x, bil samo enkrat res trezen, vsakic je bla 0. Ce vem da vozim, se ga zadnja leta ne nazrem. Ob jedi do pol litra vina, 2pivi....
Vcasih ko smo bili se bolj "nocni" je pa res dobro imeti mejo koliko ga neses. Recimo 2dcl vina na uro je polna kapa da se upam se kam odpeljat. Kar je vec, cvikam. Pa ne zaradi tega ce me bo policaj ustavil, ampak zarad tega ce bom jaz ali pa kdo drug zarad mene policijo klical. Saj vemo zakaj se klice mahoneye?!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
a res? Torej ISM ki je ta izraz uveljavil nima pojma? Si se ti odlocil vse na novo naucit? Ni vedno vse pogresek in ni vse kar se tebi ne slisi pravilno tudi napacno.osebnega mnenja, da tudi po treh velikih pirih ne bos presegel 0,29

No ne bit tolk ranjen, vemo da si policaj in da mas vrjetno bolj prav pa vseeno, nevem kolk casa si ti policaj a pred letom 2006 se je temu na sodiscu reklo pogresek naprave kar je edino pravilno in mi res ni jasno po kaksni logiki temu pravijo danes upostevanje varnostne razlike, razen ce gremo po stopinjah amerike in da ni vec strokovnosti ker jo kot policaj nerabis znat, ker si v tistem trenutku ustavljenega soferja itak samo za strafanje tam. Ce so ti vsaj malo znane tehnicne vode ves da imajo naprave pogresek zaradi netocnosti / zaradi ne laboratorijskih pogojev meritev in drugih pogojev in ta izraz se uporablja v svetovni strokovnosti in to prekleto ne zato ker se je to spomnil/ali ne spomnil ISM ampak zato ker je tako prislo iz strani proizvajalca in naprave kar sodisce na koncu tudi uposteva ker tako tudi mora in na podlagi tega si ti kaznovan, zakaj je pa ISM to sedaj preimenoval iz nestrokovne besede v sposno pa vejo samo oni, pomojem zato da je tudi nestrokovnemu jasno??

Sodisce
Citat:
Alkotest Dräger je naprava za kvantitativno merjenje alkohola v izdihanem zraku, koncentracija alkohola v izdihanem zraku pa je v grobem proporcionalna koncentraciji alkohola v krvi, pri vrednotenju rezultata pa se upošteva tovarniško podani pogrešek in standardna deviacija, ki znašata pri izmerjenih vrednostih do 2 promilov +- 0,10 promila.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ponavad nekako povprecno je do max 3 velke pire, se je tudi zgodilo da se je pri 4ih napihalo 0,27, se je pa tudi po starem napihalo 0.80 pri 4ih pirih, tko da nekako do max 3 pa je, vsaj tako je bilo testirano pir 3 kolegih, razlicnih mas in postav.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Sem si par posnetkov pogledu pa raje dam za taxi
wink-1.gif

http://www.vozim.si/sl/

Je pa tako, da če povzročiš prometno nesrečo in da imaš že minimalno alkohola v krvi, ti zavarovalnica ne pokrije škode.. če so pa poškodbe pri drugem udeležencu, kar je takoj ko babi kliče vnuka pa pravi naj se prime za vrat.. takoj si ob minimalno jurčka, pa kazen zarad povzročitve nesreče, škoda na obeh avtih.. pa gre lahk hitr par jurčkov
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
a res? Torej ISM ki je ta izraz uveljavil nima pojma? Si se ti odlocil vse na novo naucit? Ni vedno vse pogresek in ni vse kar se tebi ne slisi pravilno tudi napacno.

@alexx mali pir ni skoraj nic. So ze tudi ljudje po dveh velikih napihali samo 0,06... Ce se prav spomnim od enega - pil je celo noc, 8 velkih pirov, pa 6 jegerkol (ce je po resnici govoril), eno uro po zadnji pijaci je pihnil 0,73. Upostevaj pa da so skoraj vsi ki pihnejo nad 0,80 ze tako ocitno pijani, da je joj... Tko da sem osebnega mnenja, da tudi po treh velikih pirih ne bos presegel 0,29

Se ne morem strinjat, razen če si se prej lepo najedel.

Na "prazen" želodec je 1 pir pod mejo, 2 sta pa že prek, pri pupikah pa lahko govorimo o malih pirih.Seveda pa če spiješ 2 pira v 4 urah, pa da si prej nekaj pojedo, pol boš lepo pod mejo pihno oz. blizu 0.

nahrung002.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.504
125
63
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Sem si par posnetkov pogledu pa raje dam za taxi
wink-1.gif

http://www.vozim.si/sl/

Je pa tako, da če povzročiš prometno nesrečo in da imaš že minimalno alkohola v krvi, ti zavarovalnica ne pokrije škode.. če so pa poškodbe pri drugem udeležencu, kar je takoj ko babi kliče vnuka pa pravi naj se prime za vrat.. takoj si ob minimalno jurčka, pa kazen zarad povzročitve nesreče, škoda na obeh avtih.. pa gre lahk hitr par jurčkov
wink-1.gif

Bolecine v vratu zdaj ne upostevajo vec ze dolgo. Mora biti prov kaj premaknjeno na RTG, ce mas nategnjeno misico, ne bos nc "zasluzu", ker jih je v preteklosti prevec izkoriscal to.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Koliko le še lahko spijem in potem vozim??? Le en odgovor 100% drži in to je nič ne smem spiti pred vožnjo.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Bolecine v vratu zdaj ne upostevajo vec ze dolgo. Mora biti prov kaj premaknjeno na RTG, ce mas nategnjeno misico, ne bos nc "zasluzu", ker jih je v preteklosti prevec izkoriscal to.

Koliko je to 'dolgo'?

Lani so se namreč še...