I
Izbrisan uporabnik #488
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zgolj še vprašanje: a to je stvarnopravna zadeva?
Če gre za vprašanje lastništva neke parcele zagotovo.
Postopek pa je pravdni (pravda) in ne kazenski
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zgolj še vprašanje: a to je stvarnopravna zadeva?
Zdej, če sem prav razumel Šnecerja je on predlagal, da se zmenimo za pavšal za cel postopek. To potem vodi k motivaciji odvetnika, da zadevo čimprej uspešno zaključi. Če imaš tarifnika je motivacija obratna, dejmo čimbolj razvlečt, da za nič dela potegnem čim več ven.Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
to seveda ni res. Plačala bo toliko, kolikor bo določilo sodišče in centa ne več. Odvetniške stroške oceni sodišče, če jih vi predstavite več kot je po tarifi, ti to izvržejo...
in se po domače je....
Point teh tožb je da maš profija, ki ni pocen, da zaključi zadevo kar se da hitro in je tečen na sodišču.. seveda ti niso lih poceni. Maš pa tarifnike, ki čakajo in se dopisujejo in ne predlagajo itd.... Nekako tako kot greš na dežurno k zobozdravniku... tole ti bom sam odprl pol pa pejt nekam plombo dat...
nekako v tem stilu gre pr nas to...
Kamere ne rabimo, poznanstev tudi ne, tečen sem pa sam zadosti, tako da ne treba, da je še odvetnik, ker je potem to pot v poguboCitat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz mislim, da bi bil Danijel Starman idealna oseba za takšne zadeve glede na to kar je napisal reality.
Je ravno prav tečen, zna pokasirati, kamera ga ima rada in vse pozna.
(malo sem se šalil)
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Okej, nekaj mi ni najbolj jasno. En bedak te toži za brezvezno stvar, itak spuši in bi ti moral poravnati stroške odvetnika. Ampak tukaj se pa zaplete. Priznani stroški s strani sodišča so nikakvi, kar pomeni, da hoče odvetnik še dodatno, sicer te pač ne bo zastopal. V čem je torej fora? Izgubiš čas, se živciraš in na koncu itak vse dobiš in spušiš še par 1000 EUR. Jebe.š tak sistem.
Torej, sem dejansko še na začetku take zadeve, ampak kot izgleda bo v najboljšem slučaju šlo jurja EUR za to, v najslabšem pa govorimo o cca. 3.000 EUR stroškov. Gre za lastništvo nekega zemljišča, precej straight forward zadeva. A odvetniki vse take zadeve obračunavajo po svoji tarifi ali so tukaj kakšne fleksibilnosti? Se da kaj dogovorit glede cene? Konkretno gre za PET tožb o eni in isti zadevi (lastništvo ene parcele). Se da na ta način kaj dogovorit z odvetniki, da se tarifa zniža, saj se morajo spoznavati s primerom zgolj enkrat in ne 5x. Tako da mi ni najbolj jasno, zakaj bi plačal 5x polno ceno. Kakšne so praktične izkušnje?
PS: Pozna kdo kakšnega odvetnika z Obale, kateri se ukvarja s takimi zadevami? Namreč parcela je na Obali, pa verjetno odvetnik iz LJ ali Štajerske ne pride ravno v poštev, da se bo na take brezvezne zadeve vozil v Koper.
No, z mojim se ne da nič zmenit, ker je to za njega 5 različnih zadev, katere zahtevajo različne vloge, blablabla...Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
z odvetnikom se da zmenit marsikaj, sploh, če imaš 5 zadev podobnih, bo tarifa dokaj visoka za vseh 5 zadev, za precej malo dela, tako, da lahko načeloma prideš skozi z tarifo, tako da bi bil na koncu na pozitivni ničli.
S tem nimam problema. Imam pa problem, da mi za 5 povezanih reči hoče pokasirat 100% plačilo po tarifi odvetniške zbornice, katera je milo rečeno rahlo napihnjena.Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Odvetnik, vseskozi računa več kot so priznani stroški,to je treba vzeti v zakup.
Čisto možno, lahko pa ena stranka uvidi, da nima prav in vse popusti.Citat:
Pri mediaciji je tako da naj bi obe stranki vsaj malo popustili!
Citat:
Uporabnik sad pravi:
No, z mojim se ne da nič zmenit, ker je to za njega 5 različnih zadev, katere zahtevajo različne vloge, blablabla...Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
z odvetnikom se da zmenit marsikaj, sploh, če imaš 5 zadev podobnih, bo tarifa dokaj visoka za vseh 5 zadev, za precej malo dela, tako, da lahko načeloma prideš skozi z tarifo, tako da bi bil na koncu na pozitivni ničli.
Bomo že uštimali, da bo prav.