Odstranjevanje osjih in sršenjih gnezd

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
V špici hiše se na obeh koncih delajo 3 gnezda. Na eni strani osje, na drugi strani sršenje. Ker sam nimam opreme, da bi prišel tako visoko me zanima, če kdo pozna koga, ki to odstranjuje? Gnezda so še zelo majhna, a aktivna, razen, če se še kaj skriva pod kritino.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
če pa ima kdo lojtro pa si nabavi to
1569494.jpg

deluje 100% in praktično takoj.curek brizgne približno 4 metre daleč

jello

Guru
22. sep 2008
10.305
3.929
113
Nehajte, da ne bo kdo res klical gasilcev, imajo drugega dela dovolj. Tisti sprej, ki nese 4-5 metrov popolnoma zadostuje. Sem ga tudi sam uporabil že večkrat. Posprejaš, spizdiš in kasneje počistiš. Seveda, če nima gnezdo ravno 1m premera.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz sem s pipsom eliminiral sršenje gnezdo v velikosti 5-litrske pletenke.

Da greš zaradi tega ali zaradi mačke na drevesu klicat gasilce, pa mi je čist mim...
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Vprašaj gasilce.
vsaj naše in sosednja društva tega ne delajo uradno. Če gre kak gasilec to na fuš narediti pa ne vem.

Uradno gre za splošno nevarnost in pade to na gasilce. So celo izobraženi in imajo opremo za take intervencije. (mislim pa da to delajo samo poklicne enote v urbanih področjih)

Enako je reševanje mačk z dreves, odpiranje zaklenjenih vozil ipd.

Če ne verjame si pa v sezoni sršenjih gnezd lahko pogledaš na SPIN in se boš čudil koliko teh intervencij imajo!

(sicer pa ja, na deželi to reši vsak sam, najljubša metoda je krpa pomočena v bencin pa na dosti dolg drog ... potem pa res rabiš gasilce
evil.gif
)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Meni to krije asistenca pri zavarovanju hiše (do 100eur stroškov). Pokličem domsko asistenco, pa mi zavarovalnica pošlje izvajalca.

Citat:
Zavarovanje domske asistence PLUS, poleg storitev opredeljenih v (2) odstavku tega člena, krije tudi:
- stroške deratizacije (uničenje škodljivih glodavcev (podgane, miši) in dezinsekcije (uničevanje insektov kot so ščurki, mravlje, stenice, sršeni, ose, muhe, molji itd.) do višine 100 EUR, v primeru nenadnega napada glodavcev ali insektov.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.722
166
63
Jaz sem uničil ogromno srčenje gnezdo (veliko kot gajba krompirja) tako, da sem vrgel žličko pantakana na vhod. Seveda sem se najprej zavaroval in naredil premišljeno. Delal sem zvečer, ko je bilo že temno in hladno, da so umirjeni in ne letijo okrog.

Oprema (upam, da ni kdo videl)
bonk.gif
:
- Debela zimska bunda,
- debele dolge hlače,
- škornji
- na glavi motoristična čelada
- Na vratu šal
- V eni roki Maglite svetilka, v drugi pantakan

Verjetno vsega tega ne bi potreboval, če bi bilo gnezdo enostavno dostopno, ampak tukaj sem moral po lojtri zelo visoko, pa še za desko je bilo dobro skrito. So pa me res močno napadli.
hysterical-1.gif

Pantakana se pri nas več ne dobi (DDT), se pa ga dobi takoj čez mejo na Hrvaškem. Konkretno v mojem primeru v Delnicah. Kupil sem ga 3 kg, na Hrvaškem se imenuje Chromorel, če se ne motim.
Lahko pa potrdim, da je že naslednji dan od gnezda ostalo samo še zapuščeno poslopje, katerega sem zložil v gajbo, polil z benzom in zažgal.

LP

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
In zakaj ne gadilcev?Kot je že napisano, so izurjeni in imajo
vse pripomočkevza rešitev problema ki ga ima avtor članka.
Pa ne bi bilo prvič da bi se spopadli s takšnim izzivom.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
V špici hiše se na obeh koncih delajo 3 gnezda. Na eni strani osje, na drugi strani sršenje. Ker sam nimam opreme, da bi prišel tako visoko me zanima, če kdo pozna koga, ki to odstranjuje? Gnezda so še zelo majhna, a aktivna, razen, če se še kaj skriva pod kritino.
lahko poprosiš lokalnega čebelarja in mu stisneš kak evrček ali kako drugo protiuslugo.
če se ne bojiš žuželk (strah je tu skoraj edino) prerposto vzemi neko šprico z vodo nastavi tako da bo curek čim dlje. pošpricaš z vodo da to nebo več letelo. samo pošpricaj močno, da bo ziher. in potem to z eno palico - dovolj dolgo odstrani. pazi, da si ne vržeš ravno na glavo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
lahko poprosiš lokalnega čebelarja in mu stisneš kak evrček ali kako drugo protiuslugo.
če se ne bojiš žuželk (strah je tu skoraj edino) prerposto vzemi neko šprico z vodo nastavi tako da bo curek čim dlje. pošpricaš z vodo da to nebo več letelo. samo pošpricaj močno, da bo ziher. in potem to z eno palico - dovolj dolgo odstrani. pazi, da si ne vržeš ravno na glavo.
Ti pa si en teoretik, ki še panja od blizu ni videl, kaj še le da bi ga skušal odstraniti.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.722
166
63
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
In zakaj ne gadilcev?Kot je že napisano, so izurjeni in imajo
vse pripomočkevza rešitev problema ki ga ima avtor članka.
Pa ne bi bilo prvič da bi se spopadli s takšnim izzivom.

Nič ne pravim da ne, če je letelo name? Jaz sem takrat že slišal za gasilce. Nisem pa se pozanimal, če pridejo brezplačno, če sploh pridejo na podeželje, koliko časa je treba čakati... Tega niti sedaj ne vem, zato sem napisal takojšnjo, preprosto in brezplačno metodo, ki je tudi efektivna.

LP

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Ni letelo na tebe.Avtor je napisal da ima za njega na tezko dostopnem
/oddaljenem mestu osje in srsenje gnezdo.Pomoje je najbolj trotl sigurna
varijanta z gasilci, da se resi brez pisledic za kogarkoli.