Odsevniki OMG

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Gledam odmeve...

Zdaj bodo na AC menjali bele v rdeče,. Folow the money jaz pravim. Spet bodo zastoji. Ko že misliš da država in vse ne more iti nižje. Lahko.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Star ata bo ziher opazil da vidi bele odsevnike namesto rdeče in prenehal z vožnjo v napačno smer. Hujš kot ameri smo že pod Alpami...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Gledam odmeve...

Zdaj bodo na AC menjali bele v rdeče,. Folow the money jaz pravim. Spet bodo zastoji. Ko že misliš da država in vse ne more iti nižje. Lahko.

Kaj, če bi raje kakšno cesto na novo zasfaltirali, da nebi bile same flike pa luknje po cestah? Kako jim je uspelo upravičiti naložbo menjavo teh odsevnikov? A so najeli nekaj svetovalcev, ki so jim po nekaj preplačanih stotisoč evrih povedali, da bi to lahko zelo izboljšalo varnost na SLO AC?
bonk.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Gledam odmeve...

Kaj, če bi raje kakšno cesto na novo zasfaltirali, da nebi bile same flike pa luknje po cestah? Kako jim je uspelo upravičiti naložbo menjavo teh odsevnikov? A so najeli nekaj svetovalcev, ki so jim po nekaj preplačanih stotisoč evrih povedali, da bi to lahko zelo izboljšalo varnost na SLO AC?
bonk.gif

467716-post_slo.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.511
10.736
113
tako je, noben ne vidi smisla, samo dva uradnika nekje na ministrstvu, pa verjetno še kdo ki je v žlahti s tema dvema, ki bo to dobavljal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najbrž spet kakšna direktiva EU...

Tako kot bele stranske črte, ki so tudi glupost brez primere?
Ne vem, če je glupost, vidijo se vsekakor bolje, drugače jih ne bi uporabljali po celem svetu ali kako?
Drugače pa je meni vseeno, kakšne barve so odsevniki, samo da se vidijo. Trenutni rabijo zamenjavo že zato, ker se jih sploh ne vidi. Naj dajo kaj precej bolj odsevnega, če kopirajo Italijane, dobijo od mene velik aplavz.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Kučan je reku da je preveč ta belih v Sloveniji, da je treba spet ta rdeče gor spravit
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najbrž spet kakšna direktiva EU...

Tako kot bele stranske črte, ki so tudi glupost brez primere?
Ne vem, če je glupost, vidijo se vsekakor bolje, drugače jih ne bi uporabljali po celem svetu ali kako?
Drugače pa je meni vseeno, kakšne barve so odsevniki, samo da se vidijo. Trenutni rabijo zamenjavo že zato, ker se jih sploh ne vidi. Naj dajo kaj precej bolj odsevnega, če kopirajo Italijane, dobijo od mene velik aplavz.

V gosti megli zna bit problem pri večih pasovih ali pred križišči, kjer se razdeli v več smernih pasov, da ne veš če si že na robu ali ne, ker imaš levo in desno enako črto. Prej si po rumeni (če si imel srečo, da so jo sploh kdaj narisali na novo) točno vedel, da si na robu cestišča oz. da desno od tebe ni nobenega pasu več. Pa je prišla EU in rekla: ne, če mi nimamo tak, tudi vi ne smete
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

zmaga.gif
Se strinjam v popolnosti. Pa utripajočo zeleno na semaforjih bi tudi nazaj dal.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Naj dajo kaj precej bolj odsevnega, če kopirajo Italijane, dobijo od mene velik aplavz.
zmaga.gif

Ponoči se je po italijanskih AC prav luštno vozit, ko brez težav vidiš tako črte na vozišču kot njihove odsevnike, ki mimogrede kažejo potek AC daleč naprej, pa tudi v ovinek. Tudi če dežuje, se črte lepo vidijo, v nasprotju z našimi AC in DRSC ter lokalnimi cestami.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
Ampak a nebi bilo bolj smiselno za začetek uredit ceste oz. cestišče in šele nato odsevnike? Glede na to, da jokajo kako ni denarja, se mi zdi prioritetno gledano bolj pomembno, da so ceste nasploh dobro prevozne kot pa da se lepo vidi linije v temi. Kaj mi pomaga, da vem za 200-400m naprej kako zavija cesta v vseh možnih pogojih, če mi pa potem na eni luknji odtrga kolo ali pa me zaradi slabe ceste (npr. grbina, neodtekanje vode in posledičen aquaplaning) zanese v ograjo/na nasproten pas/whatever? Isti kuhac kot tisto, da se za večjo varnost dvigne kazni za prometne prekrške, namesto, da bi ceste uredili. Ma kaj to sploh pišem, kje bodo pa naši butalci, ki imajo to čez prišli do kakšne take ideje, je pa ja bolje izcuzat še nekaj davkoplačevalskega denarja saj tega tako ali tako nikoli ne zmanjka, če pa ga slučajno že, je pa zadeva otročje lahko rešljiva z enostavnim novim kreditom.

cheer.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ksz

To je kot da bi ti pri hisi puscala streha, ti bi sel pa fasado novo delat...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Mislim, da za obnavljanje asfalta ni EU sredstev. Za "izboljšave", "ki povečajo prometno varnost" pa so.

Ko bo pa kateri odletel iz ovinka, bo pa kriva neprilagojena hitrost.
crazy1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.758
15.811
113
No to bi celo imelo nekaj smisla v kolikor bi naši bebci, ki imajo take stvari čez, sploh znali črpati ta EU denar iz vreče, v katero tudi Slovenija nekaj prispeva. Ker pa smo kakršni smo, se kar nekaj teh sredstev sčasoma vrne nazaj v to malho zaradi napak v postopkih in ostalih nepravilnosti, ki so v naši superiorni državici ženekaj povsem vsakdanjega, enako kot (ne)odgovornost, ki je neposredno povezana s tem. Juhej naprej
cheer.gif