Odpusti mi sin, ker ti ne morem nuditi niti hrane

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Na Zavodu je trenutno 115.858 iskalcev zaposlitve in 842 prostih delovnih mest, pri čemer ni vštetih več tisočih 'študentov', ki uradno niso brezposleni.

Imaš pa večino tega foruma (in pomoje tudi države) na svoji strani, tako da le spišite predlog za ukimitev socialnih prispevkov, otroških doklad, subvencioniranega vrtca itd, brez problema boste na referendumu uspeli.

Država ima letos v proračunu 1.263mioEUR namenjenih za socialne transferje osebam in gospodinjstvom, drugo leto naj bi bilo 1.264mioEUR. Koliko bi moralo biti po tvoje, da bi bilo prav?

Bo treba pogledati resnici v oči. Socializem 1.0 ni deloval oz. je propadel. Sedaj propada Socializem 2.0 imenovan tudi nacionalni interes. Ampak ne, kravakonj&co. bodo še vedno zagovarjali "socialno državo" nevedoč (ali pa morda vendarle), da gre zgolj za propagando s katero F21&co. vleče še zadnje denarje iz državnega premoženja.

Saj ni težko, malo se je treba ozreti proti Zahodni Evropi - manj državne lastnine = ljudje živijo bolje. Vem, da gre težko v glavo, da neoliberalistični kapitalistični prasci lahko bolje skrbijo za blaginjo - ampak dejstva ne lažejo.

Primer "uspeha" nacionalnega interesa:
fructal-2013.1379877025.png.o.600px.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.484
5.685
113
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Država ni oseba...torej nima interesa. Vprašaj drugače.

Zakaj je državi v interesu imet čimveč socialcev? Si to mislu?

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
A si ti od včeraj... Pa ti veš zakaj je brezposelnost večja, razen JU...
Zato ker so davki visoki in posledično imamo nekokurenčno okolje.

gospodarstveniki delajo za dobiček ne za komunajzerje... Komunajzerji bi pa kradli... konflikt interesov. Pajdaško podjetništvo se je pa izpelo glede na luknjo v proračunu....

micro in mala podjetja ter nekatera srednja pa že selijo in puščajo delavce na zavodih...
win win....

ane?

Normalno je, da nobem noče plačevati prispevkov če jih nekdo plačuje 14 eur in zato dobi nekakovostno oskrbo tudi če jih plačuje 500 recimo..

to je interes države zgleda...

Torej država bo sama porezala transfrerje hočeš ali nočeš... Grkom so jih pošteno... Mal se je drhal kamečkala zdej je pa mir...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Država ima letos v proračunu 1.263mioEUR namenjenih za socialne transferje osebam in gospodinjstvom, drugo leto naj bi bilo 1.264mioEUR. Koliko bi moralo biti po tvoje, da bi bilo prav?
Meni se zdi trenutno stanje zadovljivo - ni perfektno: nekaj je goljufov, veliko je ljudi, ki bi si zaslužili pomoč, pa je ne dobijo - skratka, vleiko je prostora za izboljšanje. Vendar tu govorimo o socialni državi na splošno oz. ukinitvi le te - vse zahodne države so 'socialne', tudi ZDA.
Citat:
Ampak ne, kravakonj&co. bodo še vedno zagovarjali "socialno državo" nevedoč (ali pa morda vendarle), da gre zgolj za propagando s katero F21&co. vleče še zadnje denarje iz državnega premoženja.
Socialna država je propaganda F21?
Citat:
Saj ni težko, malo se je treba ozreti proti Zahodni Evropi - manj državne lastnine = ljudje živijo bolje. Vem, da gre težko v glavo, da neoliberalistični kapitalistični prasci lahko bolje skrbijo za blaginjo - ampak dejstva ne lažejo.
Kdo je govoril kar koli o prodaji lastnine - govorimo o tem, da imajo (imate) nekateri precej bedaste ideje o popolni ukinitvi socialne države, ker poznate Janeza, ki prejema otroške dodatke in vozi bemfo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
kakorkoli, to ma pr nas žena čez... Nisem [cenzura], da is bom izplačeval ne vem kakšne plače, da dam prispevke komu na čast... Telim komunajzerjem, ki kradejo in drhali k noben noče delat...

Plačamo pa tolk DDV-ja da te kap, še več imamo 60 jurjev konstanih dolžnikov in DDV plačan v naprej Zračunej si..........
Na drugi strani podpiramo lenuhe..
nasprotna stran pa podjetniki plačujejo DDV na neplačane fakture in boli jih K.....

Ti pa meni o morali......
Bomo vidli kok časa bo to funkcioniralo, podatki kažejo izredno dobro...
bonk.gif

Capl in podobni pa vidijo samo bogaboječe ovčke ki jamrajo, jest pa za delo katerega plačam delavce ne dobim plačila in plačam DDV.

in komu naj jokam tebi? a sem bogi...

Verjetno boš reku neumen, no reči še kuzli gor k jamra...

glede babe se strinjam...tudi meni ni jasno zakaj ima tolko otrok ce ze celo zivljenje cijazi in zivi na robu prepada...tudi mi ni jasno zakaj ne omenja vseh doklad in drugih ugodnosti....

tebi pa sem hotel povedat samo to da si tudi ti pač na nek način zagotovo pripomoreš k takemu stanju, ker na drugačen način spravljaš denar ven iz firme...

btw...kolko vem DDV vec ne rabis placevat vnaprej...sicer pa DDV tak odbijas...ce imas pa toliko dolznikov, pa tudi nimas ravno nekega dobrega modela poslovanja....tud jaz mam svojo firmo, ampak sem poslovanje prilagodil pac razmeram na trgu kjer je vedno vec neplacnikov...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
skinil oz minimaliziral jih bojo tko al tko...

med im mleko.... pa ne bo teklo, zaradi zadolženosti večjih generacij... ravno zaradi tega sistema ki ga dons furamo...

tvoj [cenzura] ma tokrat prav.....

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Dejmo ukinit študentsko delo (ki je že skor neke vrste socialni transfer) pa uvest davčne blagajne in znižat na drugi strani dohodninsko lestvico... pa bo precej narejenga.

Dejmo del socialnih transferjev spremenit v bone za hrano... Sej so temu (tudi) namenjeni??

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Če omejiš študentski status zgolj na študente, ki res študirajo, potem boš imel pred zavodom kilometersko kolono - se pa strinjam, da bi bilo to edino pravilno, in da bo enkrat nekdo to moral narediti.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
ah nigel......je res težko širše pogledat....Seveda je neoliberalen lobij poskrbe za svoje....na čigav račun? Dej mi razlož kako država deluje, ko so skor vsi v javni upravi, trgovini, financah in "razvoju". Skratka večina jih je v pisarnah, kot del sistema, ki se sam po sebi kontrolira(kdo bi pa šel iz pisarne nazaj v tovarno). Seveda vse dokler se ciklično zopet ne sesuje. Potem pa naprintajo par trilionov, da so ovce tih in gre sistem v nov cikel. Seveda noben ne opazi, da svet postaja manjši in cikli so vse bolj skupaj.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
lej do 15 tega za prejšni mesec morš oddat DDV, vsi imajo tako ali tako že rok plačila 30-90 dni tudi država. Potem nato pridejo še neplačniki oz. sprot flikajo za nazaj...
Ko smo dali prošnjo za odlog DDV-ja so rekl a mate stranko v izvršbi oz ste vložili predlog izvršbe...

no tako gre naš sistem. btw
tudi ko je država zaprla proračun dve al tri leta nazaj, smo čakali 90 dni...
a naj jih tožimo...

Neplačniki so stvar pravne države... to pa vemo kašna je pr nas...
Kr se pa tiče odbitega DDV-ja se pa lahko semjim, če ti posluješ v razmerju 1:1 potem ti tud bog ne more pomadta. Naše razmerje pri vhodnih je katastrofalno...

Če maš večinoma storitev kej dost vhodnih ne morš narest....

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
inšpekcija bi morala pregledat predvsem tiste z nesorazmenim premoženjem in jih obdavčit in tudi tiste z socialnimi transferji...
Če greš pred blok čapce ali cigote gledat, se furajo v A6 in podobno vem k jih vidim ko pridejo v vrtec.. Vsi na socialkah...

kje je logika, mi boš ti povedal...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Dejmo ukinit študentsko delo (ki je že skor neke vrste socialni transfer) pa uvest davčne blagajne in znižat na drugi strani dohodninsko lestvico... pa bo precej narejenga.

Dejmo del socialnih transferjev spremenit v bone za hrano... Sej so temu (tudi) namenjeni??

E dragi moj. Hrana ni tolk obdavčena kot čiki in alkohol
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tvoj problem je, da na podlagi svojega soseda in cigota, ki ga vidiš na ulici, sklepaš na celotno populacijo. Šepa ti logika.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
če greš na planino pred blok, katerih je po tvoje 3/4 na sociali, mi boš razložu od kod ni kje za parkirat

konjušari razlago prosim...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
za vsako spremembo sistema bo na žalost veliko žrtev. Če bi se v skrajnosti čisto odpovedali sociali in bi vse privatizirali. Bi današnja generacija utrpela katastrofalne posledice. Naslednja... to pa bi bila že druga pesem. Ljudje bi avtomatsko imeli v glavah, da ti nič ni podarjeno in boš za vse moral poskrbet sam. Če bi potem tako vzgojili še otroke, bi to prineslo neke rezultate.. Kaj pa se dogaja zdaj pa je samo to, da razpravljajo kako je v času stare juge bilo vse super in prav. Vsi so imeli službe in streho nad glavo....vse je bilo socialno, država je poskrbela za vse. Amak spet se mi zdi da so takrat najboljše prišli skozi lenuhi.

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Oni se bodo vozil v (preživetih) premium vozilih do zadnjega EUR... to imajo v genih, tako kot svetleče superge, briljantino in podobne (za njih) čislane pojme.

V vrtec, šolo in uporabo s£ovenskega jezika pa jih sili država. Naj jim potem to še plača a ne.