Odpusti mi sin, ker ti ne morem nuditi niti hrane

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Saj sem rekel - prazne besed, populizem brez osnove, se pa to danes fino prodaja.

Torej, ali bi v tvojem svetu mama lahko otroku z državnim denarjem kupila šolske potrebščine? In če otrok želi Pilotov kuli, ki stane 4 evre, namesto lumpijevega, ki stane 50 centov - jo steramo v zapor?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

po moje bi morale obstajat plačilne kartice, s kerimi je možno kupit samo določene artikle in plačat določene položnice, pač omejevanje osebne svobode. pa ko jih jebe.

F*ck me, prva pametna od tebe!
smile-1.gif
Allah je velik, se je upanje!

Jaz osebno se s tem niti ne strinjam, ampak recimo da o tem nimam neke močne preference. Zdaj pa k izvedbi - koliko bi Slovenijo stalo, da vzpostavi tak sistem? Najprej koliko bi eno normalno državo, ki dela po nekem redu, pa koliko Slovenijo? Šparat pa zategvat je treba, pa naj stane kar hoče...

Kdorkoli ze ima placilni sistem vzpostavljem (Bankart, who ever) lahko doda se eno "kartico" nanj. Stane miljon, mogoce dva, pa si na konju. Naredis "Socialno Banko", izdajas Maestro/Visa Debit/Karanta/What the [cenzura] ever kartice, ki delujejo samo na dolocenih placilnih mestih in sploh ne v tujini/na bankomatih, the end.

Ni ravno "rocket science", ceprav, v Sloveniji bi ziher iz tega umetnost naredili.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
To je bil moj point in zato vprašanje, koliko bi to bilo v Sloveniji dražje kot drugod. Še zdaj poslušam o bedarijah glede tistih nalepk, ki smo jih svoj cajt na avto limal, pa je bilo še dlje od kvantne fizike, kot tistole...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Saj sem rekel - prazne besed, populizem brez osnove, se pa to danes fino prodaja.

Torej, ali bi v tvojem svetu mama lahko otroku z državnim denarjem kupila šolske potrebščine? In če otrok želi Pilotov kuli, ki stane 4 evre, namesto lumpijevega, ki stane 50 centov - jo steramo v zapor?
Tudi otroci staršev na minimalcih nimajo kulijev za 4€,

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
preprosto...
dva na minimalki nimata socialnega fleta
najemnina 300 eur ali kredit če ga sploh dobita + stroški
nista upravičena do socialnega fleta
če že imata imata manj dokladov max je seveda 160 na glavo ali celo več
tega onedva nimata
nista na prednosti ne za vrtec ne za dearno pomoč
plačujeta vse položnice če ne imajo admin prepoved na plačo
imeti morata vozilo za službo
denar za vrtec
oz če ga nimata za varstvo
...............

če štejemo še kredite, popravila avtov itd... ki je nuja...

brezposelna oseba ga ne rabi?
odštej pa boš videl kateremu več ostane.
najmenik te za razliko od socialnega fleta takoj vrže ven, banka takoj da na dražbo hipoteka in odškodnisko toži če ni dovolj
.....

realno poglej kateremu se lajf bolj splača. Da še omenim, da ti brezposelni na socialkah švercajo, delajo na črno itd...

Hvala za razlago, sedaj mi je zadeva malo bolj jasna
nahrung002.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Za časa komunističnega blagostanja, ko so očetu zarubili celo (ja CELO in ne do minimalne plače, kot je danes v podivjanem kapitalizmu) plačo zaradi izgubljene tožbe proti delodajalcu, katere posledica je bila invalidnost II kategorije (v gnilem kapitalizmu pa dobiš odškodnino že, če si zlomiš noht) si je mati odtrgala od svojih ust, da je dala nam trem otrokom, ne pa odtrgala nam, da bi imela sama.

Mogoče pa razmerje mati otrok ni univerzalno ampak je bolj stvar genov in mentalitete?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Eni jih imajo, drugi ne, odvisno od starša/otroka - poizkušam ti zgolj povedati, da je kakršno koli omejevanje nerealno (potem jim na dom dostavljaj pakete, vendar garantiram, da bo vse skupaj dražje).

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Vstanem se ob 5.30 doma sem ob 17.00. Sam sem kupil dvosobno stanovanje, v katerem živimo punca jaz in hčerka. Vrtec bom plačal maksimalno, ker sem bogatun, ker imam stavnovanje in avto. V istem bloku pa tudi socialci, ki imajo 3 otroke. Država jim je dodelila 4 sobno stanovanje. Imajo velik avto, psa, v službo ne hodi doben. Vrtca ne plačujejo, dobivajo doklade, vstanejo kdaj jim paše...

PS. se ne pritožujem, ker vem da bo v prihodnosti dosti boljše in za to bom poskrbel sam.

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
PS. se ne pritožujem, ker vem da bo v prihodnosti dosti slabše in na to nimam kaj dosti vpliva.
in če boš potreboval pomoč, ti bodo rubili dvosobno stanovanje in dobil boš brezplačnega 4sobnega in spal boš kolikor in kdaj boš hotel.
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
telex ne nekladaj!!!!! ker poznam kar dosti primerov sedaj, ko so ostali tudi brez roke pa so dobili 0 nič nula... tako da o zlomljenem nohtu itd govori otrokom.

d_k: pa če živijo tisti "socialci" tako dobro potem pa dej še ti odpoved in živi enako.... simpl...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
telex ne nekladaj!!!!! ker poznam kar dosti primerov sedaj, ko so ostali tudi brez roke pa so dobili 0 nič nula... tako da o zlomljenem nohtu itd govori otrokom.

d_k: pa če živijo tisti "socialci" tako dobro potem pa dej še ti odpoved in živi enako.... simpl...

Jaz živim dosti boljše
wink-1.gif
samo v manjšem "svojem" stanovanju. Pravim samo, da sistem ni ravno pravičen.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Citat:
Delaš in živiš bolje - zakaj je sistem nepravičen?

Delam ker delam to kar delam rad. Živim bolje, ker sem s tem, kar sem si do sedaj ustvaril zadovoljen. Če je človek srečen živi dobro se ti ne zdi ? Materialno pa dvomim, da sem kaj na boljšem.

Nazadnje urejeno:

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Jaz živim dosti boljše
wink-1.gif
samo v manjšem "svojem" stanovanju. Pravim samo, da sistem ni ravno pravičen.
če bi stradali v neogrevani baraki, bi se ti zdel bolj pravičen?

Če se ne pretegneš in materialno živiš "isto" kot nekdo ki hodi v službo ? otem more s sistemom bit nekaj narobe. Torej če delaš, te sistem kaznuje.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Torej si pritrdil caplovi domnevi: če bi živeli v kolibi, bi bil sistem pravičen. Ali imaš v mislih določeno kvadraturo, ki je še sprejemljiva za revne?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Citat:
Torej si pritrdil caplovi domnevi: če bi živeli v kolibi, bi bil sistem pravičen. Ali imaš v mislih določeno kvadraturo, ki je še sprejemljiva za revne?

Ne lahko bi mene razbremenili določenih davkov in dajatev. Potem bi tudi jaz lahko kupil večje stanovanje.

bonk.gif
Več kot zaslužiš več socialnih prispevkov plačaš. Zakaj z K. moram še potem plačat vrtec na polno.(plačam ga 2x). Zato da lahko otroci staršev , ki so doma zastonj hodijo v vrtec ?

Nazadnje urejeno: