Odpusti mi sin, ker ti ne morem nuditi niti hrane

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Glej, ne bova prisla skupaj... Ja, mnenja sem, da bi se morala drzava ukvarjati samo z notranjo zakonodajo, redom in mirom znotraj zelo omejenega nabora zakonov, in z zunajno zascito, ostalo pa prepustiti trgu in PREDVSEM absolutni osebni odgovornosti in odlocitvam posameznika.
Komunisti so predpostavili, da bo iz kupa denarja vsak vzel, kolikor potrebuje in nič več. Libertarci pa predpostavljate, da bodo ljudje do kupa denarja dostopali na podlagi osebnih dosežkov, sposobnosti in inteligence, ignorirate pa (tako kot komunisti) dejstvo, da bo prvi človek, ki bo prišel do kupa denarja, le tega pobasal in ostalim pokazal sredinec.
Tole si dobro povedal,
dodal bi samo, da so neoliberalni kapitalizem izumili tisti, ki so že bili prej pri kupu, samo niso imeli pravice do celega, novi sistem jim pa daje celo moralno pravico in dolžnost, da pograjfajo celega.
da pa zaradi onemogočenega dostopa do kupa, revež ne bi jambral da je revež, so izumili še osebno odgovornost, ki v prevodu pomeni, da je revež sam kriv, da so kup ukradli drugi.
Vso zgodovino so posamezniki ali skupinice neuspešno poskušali zavladati svetu, danes jim je to uspelo z denarjem, največja ironija pa je, da se večina prebivalstva razvitega sveta, s tem veselo strinja in jim pritrjuje,....tega še pa v zgodovini ni bilo, da se okupirana in izropana žrtev prostovoljno strinja s tem.
stupid-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Capl, kako bi pa ti vse skupaj uredil - po moznosti, da bo fer do vseh?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Čovek, ki ima potrebno spostovanje do dela in denarja (kar ga nasi lopovi, sorry, politiki nimajo) ga ne bo...
Zanima me, kdaj zaboga se je človeška narava spremenila - komunizem je bil RL ekspriment v človeškem common sensu in je mizerno propadel. Jaz ti povsem verjamem, da boš ti upošteval napisana načela, ampak ali resno misliš, da bankir na Wall streetu (ali pa polagalec ploščic iz Dupleka) vidita kaj dlje od svojega bmw-ja in prostitutk?

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:Besides, Libertarci predpostavljajo da bo clovek lahko "dostopal" do SVOJEGA in SAMO svojega denarja, ne pa "kolektivnega" denarja, kot ga imamo sedaj v drzavnih vrecah brez dna.
predvidevam, da bi morali biti določeni deli države še vedno kolektivni - policija, infrastruktura itd?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Besides, Libertarci predpostavljajo da bo clovek lahko "dostopal" do SVOJEGA in SAMO svojega denarja, ne pa "kolektivnega" denarja, kot ga imamo sedaj v drzavnih vrecah brez dna.
Pol se pa naj tega držijo ne pa da pozabijo, ko je treba dokapitalizirat banke, da se reši denar ravno teh liberalcev.
če bi vse te stotisoče miljard, ki so jih zaradi krize zabili v banke, enostavno razdelili med ljudi, bi danes že pozabili, da je kriza sploh bila, ....res pa je da bi pozabili tudi, keri so BILI najbogatejši zemljani.
kje je logika, da iz finančne krize, ki jo povzroči bogataš, pride za petino bogatejši, ravno ta bogataš.
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
,,navadni,, kapitalizem, pred globalizacijo seveda, je čist zadovoljiv in preizkušen, mislim da bi v njemu, npr. osebno ti, imel na vsakega jurja, ki dobiš danes, zraven vsaj še enga ali dva.
tudi tebi kradejo ja , ampak ti si vesel tega
smirk-1.gif

fija

Zelenc'
11. jul 2012
29
0
1
Dobre službe imate,(sposobni ste več ali manj vsi to se vidi v času objav) da lahko take serjete po vsej verjetnosti v službenem času.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Potrebno bi bilo najti neko razmerje med bogatimi in revnimi v svetu. Na eni strani imaš elite, ki sedijo na milijardah, na drugi strani pa otroci umirajo lačni, bolni, .... . Jaz razumem oba, tebe in Capla. Vsak ima na svoj način prav in narobe. Z popolnoma človeškega vidika mi ni sprejemljivo, da na račun revščine in bede večine, neka manjšina uživa udobje in preobilje. Po drugi strani, pa tudi iz nič ne more biti nič.
Popolnoma razumem kapitalistični sistem mišljenja in se celo strinjam z njim, v kolikor bi vsi ljudje imeli enako izhodišče. Ampak ker temu ni tako, tak sistem ne more biti in tudi ni pravičen. Pa ne mi sedaj z nekimi brezplačnimi šolstvom, samoiniciativo, vseživljenjskim učenjem ipd.. Nekdo, kateri ima bogato in dobro povezano družino ter socialni krog, bo nepredstavljivo lažje dosegel vse po čemer večina hrepeni in si želi.

Da ne omenjam moči določenih finančnih institucij, katere (lahko) vplivajo na globalne finančne tokove ter lahko ustvarjajo in rušijo, vse kar potrebujejo za dosego svojih ciljev (bogatenje elite, katere upravljajo te inštitucije, na račun splošnega prebivalstva).

Sicer pa bi bilo skoraj bolje, da bi se organizirali, kot je Aldus Huxley napisal v knjigi Krasni novi svet. Jebiga, glede na vso perspektivo, katero ima človeštvo danes, je to še najboljša ideja, da se niti ne zajebavamo z praznim upanjem. Pač bo vsak že v štartu vedel kam spada.
Za tiste kateri niste prebrali knjige JE TU KRATEK OPIS

Svet in človeštvo ima čisto zadosti resursev, da bi lahko vsi solidno živeli in preživeli. Brez bede in lakote. Sam kaj ko to pomeni, da bi moral določen promil OGROOOOOMNO izgubiti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.484
5.686
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Svet in človeštvo ima čisto zadosti resursev, da bi lahko vsi solidno živeli in preživeli. Brez bede in lakote.

Hmmmm.......a ni tko da se zaradi večanja št. prebivalstva na našem zaprtem planetu ( ja za 1x še nismo sposobni spizdit na druge planete in jih izkoriščat) približujemo točki kjer se ne bomo mogl več futrat
sprasujem se.gif

In da bo v relativno kratkem času mogla izbruhnt ena ornk peesdarija nda nas mal potamani in da začnemo s5 od začetka......kaj je že einstein reku...

Citat:
Ne vem, s kakšnim orožjem bo bojevana tretja svetovna vojna, toda vem s čim bo četrta... palicami in kamni,

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Včasih se mi zdi, da bi skupno točko našli samo v kitajskem komunizmu, edino tam se mi zdi, bi bil Evrofil zadovoljen, prav tako pa mogoče tudi jst.....edini poznan sistem, v katerem bi si VSI našli svoj prostor.
ne zajebavam se, resno....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Capl, Kitajci so ze vsaj 10 let cisti kapitalisti (brez neo-), po kopitu 1890 in Charlesa Dickensa... :S

Kje oni se vidiji komunizem meni ni jasno.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Capl, Kitajci so ze vsaj 10 let cisti kapitalisti (brez neo-), po kopitu 1890 in Charlesa Dickensa... :S

Kje oni se vidiji komunizem meni ni jasno.
enkrat, se spomnim, a niso enemu bančnemu direktorju glave odsekali, ker je naredil škodo?...v kapitalizmu tega menda ne delajo

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Danes se ne osvaja več s puško kot včasih in verjetno se tudi prebivalstva ne potamani več na star način, tako da mislim, da ,,velike pesdarije,, na klasicen način ni za pričakovat, še sploh zaradi prevelike materjalne škode, pa še prebivalstvo se je tolk povečalo, da se je nemogoče znebit takšne količine trupel.
Po logiki jim gre najbolj na roko način, da se pokopavamo sami med sabo v razdobju več let, to pa je mogoče s kašno boleznijo, ki pa lahko zmutira in kljub cepivu ogrozi tudi elito, zato mislim, da si bodo vzeli malo več časa in nas zreducirali s čist staromodno lakoto.

Kamele0N

23. jul 2008
42.484
5.686
113
No saj državo v državi že mamo....lepo elita še zid naredi okol navadnih državljanov.....pol pa nekdo vrže ampulo čez zid na našo stran

Kamele0N

23. jul 2008
42.484
5.686
113
Ej capl
cheer.gif
sem zdele dubu idejo!

K se tok "uzalud" kregaš z Evrofilom....jst mislm da ga lahko drugač zjebeš
grin1.gif

Mal pihneš na noto domotožja......fnt je lah še tak John Galt...pa voz Jaguarja pa take pa te......jst sm siguren da se bo na domače viže zjoku k p*****
evil.gif

Evo še tale......fa bo GoToF
hysterical-1.gif

cheer.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.484
5.686
113
cry12bpy.gif
Ooooo pa nariban hren v smetanovi omaki zravn.....nč lačn snnn ratu

pozdrav.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Na carrera/optyl imajo delavci 470 evrov plače, tisti, ki nimajo potnih stroškov ... Toliko o minimalni plači ... Marsikje, pri kakšnih privatnikih, je še veliko slabše. Ljubljančani imajo lepe plače, tudi 600 evrov je lepa plača, bi rekel prekmurec ali prlek, ampak za njih so tam plače krepko pod minimalno plačo. 600 evrov je tam kot zadetek v polno.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Pesem današnjega časa ... edino kar v tej pesmi ne štima je, da je vedno manj tistih, ki radi delajo - še posebej kot zamorc.

Nazadnje urejeno: