Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Saj sem rekel, razlike so v osnovni filozofiji, vse ostalo sledi.
Zakaj bi morali nekoga omejiti? Ker danes denar kupi vse - torej bo (oz. saj je delno še sedaj tako) glas bogatejšega vreden več od glasu večine. In potem ne govorimo več o demokraciji, pač pa o plutokraciji. Real life primer, zakaj je ideologija Ayn Rand na nivoju stalinizma, pa so zasebni zapori v ZDA.
In mislim, da se vsi strinjamo, da ni nobene potrebe po omejevanju Karla Benza, Thomasa Edisona in Nikole Tesla z birokracijo in davki - je pa precejšnja potreba po omejevanju McDonald's Corporation, Ryanair Ltd, Apple Inc. ...
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Na internetu pričakuješ strpnost? Ti, nestrpnež, ti!!
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Glavni jamrač je Jado, no, ne ga žalit.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A bi lahko nehal jambrat, pa pejte rajši se izobraževati, delat in se vprašajte kaj lahko vi storite za državo in ne kaj ona za vas.
Kolk se men zdi, si ti potrošil več davkoplačevalskega denarja, kot si ga dal v blagajno.
Da si glavni jamrač na forumu ni treba posebej omenjat.
FaaaaaaaaakCitat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Minimalna plača je cca 580 eur. Kakršnikoli manjši zneski so že z odbitimi stroški, pa naj bo to preživnina (kar je upravičeno), "položnice" (kjer se lahko skriva marsikaj, od cigaret do kakšnih cajtngov), najemnina (a je treba živet ravno v ljubljani), mobite (tukaj se takoj spomnim na par primerkov z S3 po "en evro", ki zdaj jambrajo).
Tukaj se spomnim na sorodnika, oba zaposlena v JU (vojska in vrtec). Plače skupaj vsaj 1400 eur, pa vedno brez denarja. Zakaj:
-300 eur čiki (ona dve škatli na dan on eno)
-350 eur lizing za avto (na 8 let, po zelo neugodni obrestni meri - brez pologa)
Od prej ima dva. Ampak nima veze, ti kar dajaj mnenja, čeprav ne poznaš niti 10% zgodbe.Citat:
Uporabnik Car pravi:
Aha, ok!To, da ima še enega od prej sem falil.
Ne, pravično bi bilo, če bi za tistih 1000-2000 EUR, ki jih pridela imel tudi za toliko več.Citat:
Uporabnik capl pravi:
če bi stradali v neogrevani baraki, bi se ti zdel bolj pravičen?Citat:
Jaz živim dosti boljšesamo v manjšem "svojem" stanovanju. Pravim samo, da sistem ni ravno pravičen.
Zelo dobro povedanoCitat:
Če gledaš nazaj, ne moreš naprej vozit, če razumete.
To, kar tu zagovarjaš, je že obstajalo. Morda ne z vsemi finesami tvoje ideje, vendar se sistem, ki z denarjem (premoženjem/dobičkom) pridobi tudi oblast, v osnovi imenuje fevdalizem. Očitno ta ni deloval dobro, sicer bi ga še vedno imeli.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A tebi se zdi fer, da nekdo, ki recimo, placa 100k EUR/leto davkov nima vec glasu kot tisti, ki zivi od drzavne podpore? Da podjetje, ki prispeva 0.5% BDPja nima glasu pri tem, kako funkncionira drzava, ki jo preko svojih davkov placuje?
Ker meni se ne.
Ampak, sure - doker si na drzavni podpori nimas glasovalne pravice - ce ne sodelujes pri podpori drzave, ne bos imel glasu pri tem kaj drzava dela in kako se vodi. A bo to bolje?
Da bi pa korporacije, ki imajo vecji "BDP" kot povprecna afriska drzava morale biti neodvisni subjekti mednarodnega prava je pa zame popolnoma sprejemljivo.Case in point: Wal-mart ima $469 miljard prometa, GDP Nigerije je pa 262 miljard $.
Eno je "evil corporation" drugo pa "successful african state". Ja, itak.
neoliberalna golazen, ki je svetu vsilila razmišljanje, da je ekonomski profit na prvem mestu, kar v resnici pomeni, da smo ljudje zaradi ekonomije in ne ona zaradi nas, da smo mi zaradi finančne elite in ne oni zaradi nas,....pač uvod v NWO.....Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Se sestnajstic: Capl, a ti ves kaj pomeni predpona "neo-"?
Komunisti so predpostavili, da bo iz kupa denarja vsak vzel, kolikor potrebuje in nič več. Libertarci pa predpostavljate, da bodo ljudje do kupa denarja dostopali na podlagi osebnih dosežkov, sposobnosti in inteligence, ignorirate pa (tako kot komunisti) dejstvo, da bo prvi človek, ki bo prišel do kupa denarja, le tega pobasal in ostalim pokazal sredinec.Citat:
Glej, ne bova prisla skupaj... Ja, mnenja sem, da bi se morala drzava ukvarjati samo z notranjo zakonodajo, redom in mirom znotraj zelo omejenega nabora zakonov, in z zunajno zascito, ostalo pa prepustiti trgu in PREDVSEM absolutni osebni odgovornosti in odlocitvam posameznika.