Odprtje zavarovalniškega s.p

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
kot prvo je AZN ne AZP?
kot druga licenca(taksa za dovoljenje) za s.p. je v vsakem primeru 625€ , 208€ je taksa za vpis licence kot fizični osebi ob opravljenem izpitu!!
Tisto za izplačili pa ne vem...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ja, AZN... Presneti tiskarski škratek.
bonk.gif

Prav imaš, v vsakem primeru je taksa 625 eur. Pred časom sem nekaj gledal na straneh AZN in mi je teh 208 eur nekako ostalo v glavi...
V glavnem licenca ni pogoj za odprtje zastopstva. Jo je pa potrebno čimprej opravit...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
grajbos: V glavnem licenca ni pogoj za odprtje zastopstva. Jo je pa potrebno čimprej opravit...

-------------

Prosim, če to trditev "podkrepiš" z zakonsko določbo.
grims-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ker sem tudi sam pred nekaj meseci šel skozi licenco, sem šel malo pobrskat po literaturi SZZ-ja. Poglavje 1.4-5.
Citat:
Pomembno je vedeti, da smejo storitve zavarovalnega zastopanja ali posredovanja opravljati samo tisti samostojni podjetniki posamezniki in tiste gospodarske družbe , ki pridobijo dovoljenje za opravljanje dejavnosti zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja.

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
Lejte pokličite na AZN pa boste videli da lahko delate v začetku brez licence! Al kako razložiti še zmeraj tistim, ki ne vrjamete?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
In koga si ti vprašal?
smile-1.gif

Pa napiši ime tvoje firme, bom vprašal, če tvoja firma deluje po zakonu.
smile-1.gif

mojcas

Zelenc'
18. jun 2009
6
0
1
Citat:
Uporabnik luka_lj pravi:
10000000000% sem v tem poslu in imajo sodelovci odprt sp pod mojim mentorstvom tako da jih v roku leta čaka opravljanje licence:)

luka, verjamem, da si 100%, ampak jaz bi res rada kak link do česa, kjer je to napisano. AZN namreč pravi, da je vse take s.p-je treba prijavit!

zanimivo je, da ima vsak neko svojo teorijo in svoje pogoje.

Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Da še jaz podam konkreten odgovor iz prve roke:
s.p. za zavarovalniško zastopstvo lahko brez težav odpreš tudi, če še nimaš licence in dovoljenja AZP. Pogoj pa je, da v roku enega leta opraviš licenco in da si čimprej pridobiš dovoljenje AZP. Taksa za to dovoljenje znaša 625 eur, če licence nimaš oz. 208 eur, če licenco že imaš.
Dokler nimaš licence, ti mora police podpisovat tvoj mentor z licenco, kasneje ti sam. Pa še to: dokler licence nimaš, ti zavarovalnica ne more nakazat celotne provizije temveč ti izplačajo del provizije kot avans (ne me držat za besedo, to velja za WS; kako je pri drugih zavarovalnicah, ne vem)
Še to, odpreš lahko dejavnost pod šifro K66.220 ali K66.290..

ZAVAROVALNIŠKO ZASTOPANJE

66.220 Pomožne dejavnosti v zavarovalništvu, skladih

Po 227. členu zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 109/06 – UPB2 in 9/07) lahko storitve zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja opravlja samo zavarovalna zastopniška oziroma posredniška družba, ki je pridobila dovoljenje za opravljanje dejavnosti zavarovalnega zastopanja oziroma posredovanja, ki ga izda Agencija za zavarovalni nadzor za opravljanje zavarovalnih poslov.

ta dejavnost očitno rabi dovoljenje....
za 66.290 pa res nič ne piše....

kako pa se potem z zavarovalnico dogovoriš o višini pavšala? 90%?
smile-1.gif
)

nočem biti nesramna, samo vse kar ste napisali, da je izvedljivo- je debata forumašev brez kakršnih koli podkrepitev!

jutri še enkrat pokličem na AZN!

lep večer....

mojcas

Zelenc'
18. jun 2009
6
0
1
no, na AZN se nihče ni oglasil!!
smile-1.gif
))

grajbos vidim da si iz okolice mb, bi te jaz jutri na kavico povabla, če lahko, pa da kako rečeva.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
luka mi je še na forumu mobisux v tisti evforiji prosporitete skladov obljubljal 25% garantiran donos, če sklenem naložbeno polico preko njega.

Sedaj vidim, da se je malo umiril.
smile-1.gif

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
No, moj primer je podoben...

Ko sem pričel delati so mi svetovali popoldanski s.p. (pomoč v zavarovalništvu) to sem tudi naredil, ampak nakazil ni bilo, ko sem se pozanimal zakaj, je bil razlog to dovoljenje (625€). Seveda sem zadevo preveril na AZN in voila - drži.

Torej se mi bolj izplača delat preko podjemne in pozabit na 40% (oz. 20%). Zanima me mnenje ...

B81

22. jul 2007
37.001
10.534
113
Pri podjemni boš vedno ob 40%, pri s.p.-ju pa odvisno, koliko se boš znašel. Vsekakor pa te tudi stranke resneje vzamejo, če se predstaviš in poveš, da imaš firmo, ki bla bla bla...

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Če pač na tak način želiš "pridobiti" stranke pač plačaš teh 625, pa si pač en vajenec z enim vikendom v hotelu, enim strukturnim in enim terminom pri žlahti
smile-1.gif

Me pa zanima koliko % od teh 40 pa dejansko dobiš pri dohodnini nazaj...

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
Ne moreš takoj odpreti s.p. ker moraš imeti pred tem vsaj eno leto podjemno pogodbo.
Drugače pa v teh 41% je 25% akontacije dohodnine za podjemce, pri s.p. pa dobiš celoten bruto vedno izplačan tako da kako pa ti potem delaš z denarjem pa je odvisno od tebe in tvoje računovodkinje
wink-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Vsi ki ste sedaj že v s.p.-jih ... zanima me, kako dolgo se čaka na dovoljenje AZN za opravljanje zastopništva kot s.p.? Baje od 1-3 mesece, sam sem poslal zahtevo 9.12.2009 in čakam ...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Jaz imam d.o.o. pa je že dolgo tega, ko je bilo izdano dovoljenje.

O zadevi odloči senat. Pokliči, včasih je zadevo vodila Vesna Zagorec M. ti bo povedala, kdaj je seja.
smile-1.gif

Telefonsko boš pa ja našel. Takso si plačal?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ja, taksa je plačana in potrdilo poslano zraven vse potrebne dokumentacije. Torej ne bo nič narobe, če pokličem in vprašam ... nisem upal, da ne bi dobili občutka da gnjavim.
grin1.gif