Odprte hiše

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.042
11.158
113
ne pišem o tem, da so ljudje neumni, ker so nekaj naredili tako ali patako, ker pač meni ni všeč. ampak dejansko vidiš na objektih recimo zaj..stopnisca, ali potratni prostori, kjer se sploh ne zadržuješ itd. Ti že živiš v novi hiši, in verjetno si zdaj že opazila marsikatero pomankljivost itd ali pa napačen dizajn glede na svoje potrebe. Ki jo prej nisi, ali pa so ti enostavno projektanti vsilili neko rešitev, ki tebi ne odgovarja. No in tega se hočem preventivno izognit.po večini, vsega se tak nemoreš, vedno so kompromisi in pri kakšni zadeve se itak v koleno vstreliš. (Jaz že imam težavo ko smo kopalnico prestavili v mansardi (med samim zidanjem), kako bom cevi pripeljal tja mi že zdaj ni jasno)
bonk.gif

Lep primer je bil prvi stik z montažnimi hišami pri ikei v gracu, niti ena ni dobro prostorko učinkovita, neke galerije (zaradi mimosunjengega stopnišča nekje v sredini stavbi, kjer potem čepi en stol pa mikro mizica za branje cajtngov al neki :S WTF, pa vse škripajoče ko greš v zgornjo etažo, krhek migatejoče montažne stopnice itd.. v glavnem zelo neprepričljivo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.525
7.043
113
kateri od vas pere in lika ali to počnejo vaše partnerke/žene, vi ste pa samo pametni? Saj ne rečem, moj je bil isti, ko je brez da bi o tem se kaj pogovarjala začel razlagati projektantu o pralnici nekje v pritličju ali mansardi iz zgoraj omenjenih razlogov. Ampak takoj, ko sva se določila za bajto v štukih, je prav vseen klinc v katerem točno je stroj, ker se perilo generira v vseh treh. In sem zahtevala(!)!, da je v kleti, ker uporabljam sušilec non stop in stroj pač praši. poleg tega imam lahko notri bolj ali manj nametano, pa ni bojazni, da kdo notri zaide. Ker je klet trenutno še precej prazna, je tudi totalno nezanimiva za moja mulca, ki se mi tako ne igrata s čistili ipd. žal mi je prostora kjerkoli drugje v striktno bivalnih prostorih, za to, da imam jaz tam sesalce, močote, krpe, kupe perila, kot to vidim drugje. pralnica dobi seveda tudi pult, dolg tri metre, kjer lahko pospravim vse perilo - brez motenj, hitro in čimprej, ker pač to zame ni idealno porabljanje prostega časa. Razumem pa, da nekatere raje to delajo v družbi, pa čeprav dlje časa traja... Pralnica je za mene servisni prostor in vsi servisni prostori so pri nas v kleti. v veliko večjo pomoč bi mi bilo, če bi vsi moji dedci puščali cunje na enem mestu, namesto kjer pač z riti padejo...

Pralnica v kleti je pri nas premišljena odločitev, ki razumem, da marsikomu ni blizu. sto ljudi sto čudi in ravno to sem hotela povedati s tem, ko se razpreda o nekih mimosunih, brez da bi v zakup vzel, da ima nekdo drugačne želje in prioritete. čisto vse naštete zadeve so stvar preferenc, razen mogoče res nekih čudnih kotov, ki so ponavadi rezultat improvizranja sproti, niti ne projektantov. to je pa rak rana zidanih hiš, ne montažnih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.042
11.158
113
Za vsa, hvala bogu, si se odločla, tako kot tebi najbolj paše in tako bo. Verjemi, da tebi noben ne bo sral, in ti utrujal, da ne letaj toliko v klet in nazaj :D

Pri nas sem moral malo uprabiti logiko, da iz vseh kopalnic padejo cote v zbirni center - pralnico - rpitličje, ker lahko v isti etaži z 10 metri prideš na plano in prepustiš cote soncu v toplih mesecih, drugače je pa poleg sušilni stroj. Zakaj bi morala žena hodit vklet in nazaj, sem ji rpišparal vsaj par 10 metrov stopnic na teden , celo življenje. Poosebljena dobrota.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.525
7.043
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ti že živiš v novi hiši, in verjetno si zdaj že opazila marsikatero pomankljivost itd ali pa napačen dizajn glede na svoje potrebe. Ki jo prej nisi, ali pa so ti enostavno projektanti vsilili neko rešitev, ki tebi ne odgovarja.
bonk.gif

nope. smo pa načrtovali na papirju in računalniku (3d programi) in zunaj na vrtu na tleh, da smo dobili še 1:1 dimenzije. Presekirala projektantko počez in čez in smo vse počeli števši v letih, ker smo imeli tudi zaradi birokratskih ovir veliko časa.

veš, nekateri hočejo s trezno glavo ne samo škripajočih montažnih, ampak neke brunarice, ki jih načrtuješ še 10cm višje po etaži, ker se vse skupaj posede, pa take finte.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.042
11.158
113
vem, sem sam tudi vse zrisal, povečini, prav tako v 3d itd. Tako da upam da bo to to. Bo pa čas pokazal kje smo ga pihnili.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kaj to sketch up ali kakšen bolj specializiran program?

Potem pa kakšen malo bolj strokoven to pregleda in obdela ali kako?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.525
7.043
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Potem pa kakšen malo bolj strokoven to pregleda in obdela ali kako?

Ne. strokoven nariše, ti pa samo prerišeš v sketch-up ja. No lahko tudi kaki drugi program, vendar ta je tak userfriendly, da ga dovolj osvoji tudi kaki aberveznik, kot je povprečen investitor. če opazi, da mu kaj ni ali bi drugače, kliče projektanta, da to spremeni na nek smiseln način, če gre (ker pač on predvidi tudi vse, kar to za seboj potegne), dobiš nove načrte in ustrezno popraviš še sam v sketchupu in vidiš, če je tako kaj bolje ali ne. vmes v trenutno dnevni porineš vse na stran, da na tla daš liste, da vidiš kaj to pomeni miza 2x1m, pa narediš obrise otroške sobe, pa spet liste položiš za posteljo, pisalno mizo in omaro, da si malo bolje predtavljaš ali je soba majhna, velika ali ravno ta prava ipd

no, tako sva midva to naredila. nekateri bi to najraje tako, da se stena pozida pa da to s prve vidijo ali je OK ali ne, pa potem prestavijo, brez da bi vede,i če to kaj vpliva na naslednje faze. No, to pa je na koncu ponavadi drago, da...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.042
11.158
113
jaz sem risal v komercialnih 3d pogramih (sicer za strojništvo in ne za arhitekturo- nevem če kaj obstaja nekaj verjetno ja)..vse zrisal , dal projektatnu je malo spravilv standardne mere,pa še kakšno idejo pomislike itd, potem sem še enkrat šel skozi. Potem pa smo zgradili. Zdaj bomo še pokrili in je to to zaenkrat.

Strmel sem k temu da ima vsak koščke hiše neko poslanostvo nek namen, da ni kakšne kota itd, češ tule pa še nee vem kaj bo, bomo pa rožo dali
evil.gif
.. kaj bo prinesla potem praksa in real life pa bomo vidli.

Vsi se mi siceer norca delajo češ kaj treba garraža za dve s klasi v kleti, sem pa rekel, da to je največ vredno da se pripleješ v hišo in je to to. Potem vsi mal grdo zavistno gledajo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Vsi se mi siceer norca delajo češ kaj treba garraža za dve s klasi v kleti

Kr priznaj, da si alkoholik pa da so ponavadi normalna nekam majhna zatebe :p

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.042
11.158
113
:p, niti ne..ampak poznam nebroj znancev in kolegov ki avto kupujejo glede na velikost garaže iz časa stojadin.. potem veš kam to gre.. Cliota lahk kupiš ostalo maš pa zunaj.
wink-1.gif
mi se tega ne bomo šli.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še en prispevek na to temo.

http://www.rtvslo.si/zabava/le...loveniji/347839

vidim, da so tudi v velenkovcu marsikaj poštimali, bi bilo tudi za videt to novo promenado.

men je promenada lepa, zaje** je recimo tam kjer so ulili beton po tleh, potem so ga pa štemali ven, sedaj je tam recimo razbrazdano, ko dežuje poln lužic, pozimi bo pač drsališče verjetno
smile-1.gif

drug zajeb je verjetno ta beli beton, ker so ga skaterji že uniči, ni več beli, pa tudi mularija se z bicikli gor fura pa "na črto" bremza.

tamala dva najbolj uživata na "telebajskih" ko so umetno naredili hribčke pa travo položli, ne vem zakja tk uživata se kotalit dol
smile-1.gif

druga stvar je parkirna hiša, lahko bi še bil kak štuk kamot zraven, problem bo parkiranje popoldan, ker komplet patronažna služba ZD Velenje parkira spodaj v hiši in takoj zasede nekje 15parkirnih mest.

Pa na to stekleno ograjo tud nebi bilo slabo dat kakšno zaključno letev ne pa, da so pustili kr golo steklo. Je pa drugače kar luštno porihtana.