Odpoklic vegete v Nemčiji

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.197
3.566
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Z marsičem, odvisno od priložnosti in zmožnosti, z vegeto pa 100% ne.
Saj tu ne gre za zmožnosti in priložnosti. Lahko imaš sol, pa zraven še 100 različnih flašk začimb, katerih polovico ne poznaš, ali pa vzameš vegeto, ki je že pripravljen mix.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Saj tu ne gre za zmožnosti in priložnosti. Lahko imaš sol, pa zraven še 100 različnih flašk začimb, katerih polovico ne poznaš, ali pa vzameš vegeto, ki je že pripravljen mix.

In potem ima vsaka jed enak okus po tem sranju
bonk.gif
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.197
3.566
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Saj tu ne gre za zmožnosti in priložnosti. Lahko imaš sol, pa zraven še 100 različnih flašk začimb, katerih polovico ne poznaš, ali pa vzameš vegeto, ki je že pripravljen mix.

In potem ima vsaka jed enak okus po tem sranju
bonk.gif
Misliš po crknjenem mesu?
sprasujem se.gif
a
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.115
16.327
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Z marsičem, odvisno od priložnosti in zmožnosti, z vegeto pa 100% ne.
Saj tu ne gre za zmožnosti in priložnosti. Lahko imaš sol, pa zraven še 100 različnih flašk začimb, katerih polovico ne poznaš, ali pa vzameš vegeto, ki je že pripravljen mix.

Seveda da gre - marsikaj je odvisno od tega kje in kako pripravljaš zadevo (doma v ponvi, zunaj na žaru, itd) ter kakšne želje imajo morebitni gosti oz. ti in tvoja ožja družba. Sol ter 100 različnih flašk začimb povsem zadostujejo, za piko na i pa imam še večji lončen lonec poln svežih začimb, ki mi rastejo pri kuhinjskem oknu ter si jih vsakič sproti natrgam po potrebi
smile-1.gif
Z vegeto je pa bolj kot ne vsakič isto, kot je že napisal sixpower. Pa še kancerogeno baje.
 

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Vegeta je dobra za domačo juho in nikamor več, rižota, golaž, razne druge jedi temeljijo na začimbah kot so peteršilj, origano, bazilika, timijan, poper....
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Saj tu ne gre za zmožnosti in priložnosti. Lahko imaš sol, pa zraven še 100 različnih flašk začimb, katerih polovico ne poznaš, ali pa vzameš vegeto, ki je že pripravljen mix.

In potem ima vsaka jed enak okus po tem sranju
bonk.gif

Sem bolj tumpast za te stvari. Kaj je narobe z Vegeto in zakaj naj bi bila škodljiva.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Zato ker ima neke dodatke(glutaminat) ki izboljsajo okus in ti povečajo apetit. Je treba povedat kaj povzroči druga zadeva? Poleg tega je baje dokazano da tudi zdravstveno ni cisto neoporecna.
Moja jo uporablja vec kot jaz, oba pa precej malo (naibrz kozarcek na pol leta).
Preberite si kaj o glutaminatu (glutamatu).
Se bolj kot vegete pa se izogibava raznih jusnih kock.... Skatla za celo leto ayli vec najbrz
 
Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:


Sem bolj tumpast za te stvari. Kaj je narobe z Vegeto in zakaj naj bi bila škodljiva.

Zakaj je škodljiva ne vem, ker to prvič slišim. Ostalo je pa v glavnem že Matey poizkusil razložiti. To je pač mešanica začimb, ki je preprosta za uporabo saj jo lahko vržeš kamorkoli in je že kakor v redu, jedi imajo vse podoben okus in to zadovolji ljudi s preprostim okusom vajenih menz in pakiranih, pripravljenih jedi. Tisti, ki radi jemo in kuhamo tako, da ima vsaka jed svoj specifičen okus z bolj kvalitetnimi sestavinami, uporabljamo izbrane začimbe, ki pašejo v točno določeno jed. Vegeta je pač "trotel ziher" in so za "kuharje", ki ne znajo kuhati ali pa so preleni, da bi se potrudili pri pripravi jedi.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Glavna sestavina vegete je glutaminat - MSG, nekateri mu pravijo tudi 5. okus oz. umami. Da je škodljiv je debatable, so pa nekateri bojda alergični nanj. Kitajci ga dodajajo jedem samostojnega, čist izgleda podoben belemu kristalnemu sladkorju. Tudi naravno se pojavlja, npr. v paradižniku ali siru.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.197
3.566
113
Marlbor
Še vedno pa ni odgovora, s čim naj jutri piščanca zmaniriram, za peko v pečici? Imam možnost in priložnost za vse. Pa restan krompir bo, kamor sem tudi vajen malo posipati z vegeto.
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zato ker ima neke dodatke(glutaminat) ki izboljsajo okus in ti povečajo apetit. Je treba povedat kaj povzroči druga zadeva? Poleg tega je baje dokazano da tudi zdravstveno ni cisto neoporecna.
Moja jo uporablja vec kot jaz, oba pa precej malo (naibrz kozarcek na pol leta).
Preberite si kaj o glutaminatu (glutamatu).
Se bolj kot vegete pa se izogibava raznih jusnih kock.... Skatla za celo leto ayli vec najbrz

Al pa če nehaš brat in se sekirat pa precej lažje živiš.

Jaz recimo ne vem v čem so ogljikovi hidrati, pa maščobe take in onake, pa omega 3 pa bla bla bla. Jem kar mi paše pa zaenkrat kar normalno živim. Pa tud spijem kaj če je treba pa sem še živ
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.605
3.969
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Da zakriješ okus po crknjenem mesu.
Zadnjič sem bil v veganski restavraciji oz. fast foodu Loving Hut ... tam sicer ne uporabljajo vegete, uporabljajo pa res izdatno Knorr gemusse krauter neki neki (Knorr vegeto pač) ...
pa ne zakrivajo okusa crknjenega mesa.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
V cem vam je sploh fora da maskirate okus mesa ?
zato ker je v vegeti snov ki naj bi vplivala posredno na apetit. Jaz ga imam dovolj brez vegete.
Tudi jaz se ne spoznam na mascobe, hidrate, kcal... Se pa omejujem pr iuporabi kemije (vsaj tam kjer vek za njo)
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Še vedno pa ni odgovora, s čim naj jutri piščanca zmaniriram, za peko v pečici? Imam možnost in priložnost za vse. Pa restan krompir bo, kamor sem tudi vajen malo posipati z vegeto.

Namaži ga z Vegeto pa boš najbolj zadovoljen, ker karkoli ti bom jaz ali kdo drug predlagal boš potem prišel sem nazaj in napisal kako čuden okus je imelo in si ga moral popraviti z Vegeto, da si lahko sploh pojedel. Pa dober tek.