Odmrzovanje kruha

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Zanima me na kakšen način se najbolje odmrzne kruh? Ali ga pustite na sobni temperaturi in se kruh počasi odmrzne, ali pa kakšna mikrovalovna pečica? Berem po netu, kako je odmrznjen kruh dober in svež itd... Meni osebno se odmrznjen kruh ne zdi tako svež in mehak kot sveže pečen, zato me zanima ali jaz kaj ne vem, ali pa folk malo nabija. Kako do najboljšega rezultata?
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Z mikrovalovko se da precej dobro, ampak moraš zadet čas u nulo. Če si malo čez, da ga pregreješ dobiš eno spužvo. Je precej odvisno od tega kaj si dal zamrznit.

Je pa sveže seveda vedno bolje.

Sam imam vedno v zmrzovalniku kako žemljo in nekaj tistih hoferjevih baby štručk. Te se zelo dobro odzivajo. Tudi Lidlov kruh manjšega formata se precej dobro obnese.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.483
5.023
113
Vsekakor je brez mikrovalovke rezultat zelo klavrn. Z mikrovalovko pa je dokaj soliden...
Ali je res tako dober kot svež? Čisto subjektivna ocena vsakega posameznika. Enak gotovo ni, lahko pa se mi zdi enako dober.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Sam z odtajevanjem nimam dobrih izkušenj. Pri sobni temperaturi kruh ni nikoli tako mehak in svež, kot nekateri pišejo. Odtajevanje polovice hlebca v mikrovalovni pečici pa še nisem poizkusil, saj me skrbi, da ne bo vse skupaj presuho.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.483
5.023
113
Presuho ne bo. Zavij v čisto kuhinjsko krpo in daj v mirkovalovko. Program pa pač za odtaljevanje in nastaviš ustrezno težo. Vsaj pri moji gre tako.
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
v navadno coto ga zavij oz. v serveto iz blaga in ga dej odtajat v mikrovalovno.

ni isto kot svež, ampak za preživet je
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Ravnokar mi sodelavka pravi, da je iz mikrovalovke takoj za pojest, drugače je kmalu suh. Jbg.
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Zvečer ga damo iz skrinje v vrečki, zjutraj je odtajan in lepo mehak. Recimo iz Lidla Italijanski hlebec je tako čisto ok in mehak, tudi še pol dva dni vsaj...
 

nacek

Guru
13. okt 2012
2.940
579
113
pa kupuj vsaki dan po 20dkg kot salamo
evil.gif
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.312
113
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
pa kupuj vsaki dan po 20dkg kot salamo
evil.gif

A to naj bi bilo smešno? Ok Nacek,
hysterical-1.gif
Bo vredi?

Sicer pa kruh pečem sam, tako da ti lahko odrežem kakšen kos za mamo.
 

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Pr nas je navada, da za vikend spečemo kruh. Višek dam v skrinjo, potem ga po potrebi zvečer dam ven in čez noč se mi odtaja. Ni pa isti kot sveže pečen, ampak nas ne moti. Ga vsaj manj pojemo
smile-1.gif
 

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni se zamrzovanje kruha nikdar ni obneslo, se ga ne trudim imeti v zamrzovalniku. Potem ga imaš še predolgo notri, traja da se odtaja...

Raje imam na zalogi vedno nekaj koruznih/riževih vafljev, kakšne krekerje itd..
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Meni je pa Lidlova rezana kilska štruca zakon. Niti evro ne stane, dober kruh in zdrži zelo doooooolgo, kar mi je pomembno, zakaj bi ga potem zamrzoval? Pri mikrowele je pa res tako, če je kruh že malo trd, v mikrovalovko z njim, pogreješ na 30, 40 sekund, samo potem takoj pojest, namazat, salamo gor, karkoli in na taler
smile-1.gif
. Pride pa super..
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Pri nas gre kruh vedno v skrinjo (kar se ga ne poje takoj seveda). Vsak večer se ga da ven za naslednji dan in do jutra je odtajan.
V mikrovalovki se kruh lahko samo "osveži", nikakor pa ne odtaja, ker to bistveno bolj vpliva na okus, kot normalno odtajevanje.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Brez cunj in podobnega, samo na krožnik pa v mikrovalovko.
Seveda odrežeš toliko kolikor boš pojedel tisti dan oziroma v kratkem času. Meni je OK do enega dneva.
Tajminga pa še nimam u nulo poštimanga.
 

geier

Zelenc'
16. feb 2011
16
0
1
Citat:
Brez cunj in podobnega, samo na krožnik pa v mikrovalovko.

Cunje in prticki so zato, ker se sicer na dnu kroznika nabere kondenz in ti unici kruh (spodnji del) isto,
kot ce na kroznik brez prticka nameces segrete toaste za biftek ipd.
Kondenz rata zaradi neenakomernosti MW, nihce tocno ne ve, koliko casa je treba za doloceno kolicino robe,
se pozabi oz. prekoraci cas ipd,
pa se uparjena voda iz delov kruha, ki je najbolj podvrzen MW 'vsede' na dno kroznika oz posode, zaradi teze.... cista fizika

Sicer pa noben ni tako svez, kot je pac svez pecen, lahko se temu samo priblizas.

Ce ti ga v MW uspe ravno toliko stajati, da je mehak na telesno temperaturo, si ze zmagal.
Tukaj sta kolicina in cas zelo povezana, sorazmerno, vec kruha oz. grete snovi je vec casa v MW.
V startu, ko je se ledeno trd, ga lahko pustis v vrecki kako minutoipd (odvisno od kolicine),
vendar ga moras kmalu vzeti ven in dati ven na prt .... sicer ga zjebe prej omenjeni kondenz.
Lahko ga samo podlozis, ali pa povijes, stvar prakse in razumevanja fizike (tam kjer se vodne molekule najprej segrejejo, izhlapijo,
in se ohlajene posedejo.....)
ker MW dela na vlagi oz. samo z drkanjem greje vodne molekule, ki jih je vedno manj, zato posusenega kruha zmehcal ne bos.

Pa vrti naj se v MW..... saj se baje vse vrtijo, razen pokvarjenih, torej vrtenje ravno zaradi razporejanja MW efekta.
Ce imas manjsi kos, ga ne postavi na sredino, ampak bolj proti obodu kroznika, ker se tako bolj enakomerno tali v MW.

Na zalost tele MW v danasnjem hitrem casu zmagujejo, in so v redu, samo navadit se moras rokovanja s svojo.

Ce imas moznost gretja v peci, pa ne razmisljaj o MW, ampak naj se ti segreje v peci in malo zapece, da lepo hrusta, ce ti to pac ustreza.
 
Nazadnje urejeno:

geier

Zelenc'
16. feb 2011
16
0
1
Pa seveda starat klasik metoda, iz skrinje ven z vrecke v prt pa cez noc, kar si pa z enapisal, torej kar ti pase,
oz, kolikor se ti mudi