odganjalec mačk

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Rabil boš kar nekaj sprejev. Ko jih boš nehal nastavljat, se bo mačja zalega vrnila nazaj in to s prirastkom.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.064
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako si rešil zadevo?

Meni hodijo ležat na stopniščno ograjo in posledično so odtisi tac na fasadi, ko se odžene, da skoči gor.

odselil sem se.

Da se pustiš mačku pregnati, to pa še živ dan nisem slišal
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako si rešil zadevo?

Meni hodijo ležat na stopniščno ograjo in posledično so odtisi tac na fasadi, ko se odžene, da skoči gor.

odselil sem se.

Ne pride v poštev.
tongue-1.gif

počak, da se krvoses odloči.

Sem mislil, da me bolje poznaš.
crazy1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako si rešil zadevo?

odselil sem se.

Ne pride v poštev.
tongue-1.gif

počak, da se krvoses odloči.

Sem mislil, da me bolje poznaš.
crazy1.gif

še sebe ne poznam več.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Rabil boš kar nekaj sprejev. Ko jih boš nehal nastavljat, se bo mačja zalega vrnila nazaj in to s prirastkom.

točno to. Ko bo mačk videl, da ni več nevarnosti se bo vrnil!!!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik QBR pravi:

in pustil odtis tace, pa na polici bo ležal, pa na stopnicah, ....joj, ...kašno škodo mi dela, uničil me bo, ...kako naj bom najbolj pičkasta pičkica med sosedi, če mi ta strašna, smrtno nevarna zverina, po dvorišču hodi, .....si bom kupil sprejčke in bom sprejčkal ko kaki p......,
:jezen, Tapravi Slovenci niso nikoli v zgodovini, mačk preganjali, to je bila vedno balkanska navada, zato so pa bili večino zgodovine nerazviti, ker so jim miši vedno vse požrle......

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.085
502
113
tam ko se terc po tori rola
V Merkurju je ena tekočina ''Hund und Katzen stop'' bela plastična flaška, kot neki stelex na razpršilko. Deluje. Ko dež spere, ponovno našpricaš malo. Zračne puške ne priporočam, ni etično.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Tapravi Slovenci niso nikoli v zgodovini, mačk preganjali, to je bila vedno balkanska navada, zato so pa bili večino zgodovine nerazviti, ker so jim miši vedno vse požrle......

Seveda Slovenci nekdaj niso preganjali svojih mačk. S svojimi klobasami so jih redili za Italijane, ki so si jih vtaknili v prehrambeno verigo.

Capl, nehaj že. Ga ni mačka v Slo, ki bi si trudil loviti miši za preživetje. Do zadnjega so vsi scrkljani od tistih briketov. In sedaj mačori samo še gledajo, kam se bodo vlegli, kje bodo kaj sunili in kam se bodo usrali, da bo bolj po mačje smrdelo.
10.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik QBR pravi:

in pustil odtis tace, pa na polici bo ležal, pa na stopnicah, ....joj, ...kašno škodo mi dela, uničil me bo, ...kako naj bom najbolj pičkasta pičkica med sosedi, če mi ta strašna, smrtno nevarna zverina, po dvorišču hodi, .....si bom kupil sprejčke in bom sprejčkal ko kaki p......,
:jezen, Tapravi Slovenci niso nikoli v zgodovini, mačk preganjali, to je bila vedno balkanska navada, zato so pa bili večino zgodovine nerazviti, ker so jim miši vedno vse požrle......

Ti pridem mal caplat z blatnimi tacami po fasadi?

Za namenček se ti bom pa še usral pred vrata, da boš po možnosti stopil v drek....
roza.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mački se po ljudeh vzgledujejo, najraje po sosedih......
evil.gif

....drgač mi pa delujete, ko iz enga filma, ,,sleepwalkers,, al nekaj takega .....res, prav sumljivo se bojite in otepate mačk, to ni normalno, ni logično.......
confused-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Za namenček se ti bom pa še usral pred vrata, da boš po možnosti stopil v drek....
roza.gif
Zakaj pa pred moja, pred sosedova se userji, tak ko naš maček........
tongue-1.gif
..
Zanimivi, kak mački serjejo vedno samo določenemu tipu ljudi, takim, ki se jih tudi normalni ljudje radi neopazno izognejo ....-težaki, prehladne, ....1000 imen obstaja za njih samo v našem prostoru,.....res, že včasih sem to omenil komu, zato je seveda začel polagat pozornost na to in ponavadi mi je čez kakšno leto potrdil pravilnost teorije.

boske

Pripravnik
2. dec 2010
146
0
16
Obišči stran
Mačke sovražijo vlažno zemljo. Ena rešitev je ta, da je vrhnja plast vedno vlažna (v primeru pravkar posejane trate in zemlje pri rožah).

Težje bo navlažiti
wink-1.gif
vrtno garnituro. Obstaja sprej Reppers outdoor Atomizer Beaphar; vsaj včasih je obstajal, ni pa posebno učinkovit. Nekateri si pomagajo z poprovim sprejem ali po domače solzivcem. Popršiš po predmetih in nekaj časa bo mir. Težava je, če pridejo v stik s tem sprejem otroci, zato uporabo odsvetujem.

Še najboljša rešitev je kakšen "dobrosrčen"
priden.gif
. Seveda ne sme biti priklenjen na verigo, da se bo lahko vsak trenutek "igral" z mačkami .

Morda še en nasvet. Mačke označujejo svoj teritorij. Bolj se boste trudili odstraniti njihove vonjave, bolj si bodo prizadevale, da svoj teritorij zopet označijo. Nikoli končana zgodba
uf-1.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
KSZ

soseda v post-zanimivih letih si je omislila krdelo mačk, ki se eksponentno množijo med sabo in seveda lazijo povsod naokrog. Ko so začele srat v rože na okenskih policah, sem jih parkrat zalil z vrtno cevjo (mačke, ne rože), potem drekov ni bilo več. Če pa šetajo naokrog mi je pa vseen...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Obstaja elekronski "cat trainer", ki pomaga. Sem imel težave s to zalego pod nadstreškom za avto, po nabavi zadeve jih ni več. Edino baterije žre kot nor, tako da si je najboljše zrihtati adapter in priklopiti direkt na elektriko. Druga rešitev je past (kletka) za mačke.
zmaga.gif