Oddaljen termometer

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.185
493
83
tole je bilo objavljeno malo nazaj, za 3.33eur bi tudi sam nabavil kak kos. vendar NE morem.. buy now je zaklenjen...

Screenshot 2024-01-02 at 14.02.29.png

Ton13

Zelenc'
11. avg 2019
17
1
3
Kupi “najbolj tumaste”, ki imajo samo fizični on-off - le te boš lahko “krmaril” preko vtičnice. Karkoli, s kakšno koli elektroniko, bo ostalo na off, ko biš vzel Štromajer preko vtičnice in vklopil nazaj.
Klima - fajn, da je Micka …
potem tej paneli
Klarstein
Wonderwall 1200 Smart infra plošča ki imajo wifi bodo imeli težavo po vsakem zagonu iz vtičnice?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Saj teli paneli imajo app. za daljinsko uptavljanje.
Wonderwall Smart je mogoče povezati z lokalnim omrežjem WiFi in jih nato upravljati od koder koli prek Klarstein App Experience.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Na telih baterije zdržijo cca. 1 leto cr 2032.Samo da teli uporabljajo BLE tehnologijo.
Se vključujem v debato. Imam takšne senzorje temperature in vlage doma, povezano na Mijia Gateway in nastavljeno avtomatiko. Uporabljam Xiaomi Home app. Problem: podatki s senzorja se v aplikaciji ne ažurirajo ali pa z zelo dolgim zamikom. Če pa so že ažurirani, avtomatika kljub temu ne deluje (npr. če je vlaga nižje od X, vklopi Smart switch). Ima kdo podobne izkušnje? Kakšen predlog za rešitev, preden vse vržem v koš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
A kdo ve kako te termometre povezati na razloicnih lokacijah z razlicnimi wifiji na isti račun(gsm). Se antitalentn za te zadeve.
Na en wifi mi uspe povezati, na dva ne

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Dobra igracka je tole.....
Zdaj vidim zakaj friki delate "pametne " hiše.
Bolje kupiti 3 te termometre kot enega hofer/lidl ki nista na netu ampak "centrala" lahko spremlja nekaj metrov stran postavljen termometer

Priponke

• Screenshot_2024-01-22-07-25-03-756_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-01-22-07-25-03-756_com.tuya.smartlife.jpg
    359,3 KB · Ogledi: 108

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Pa dodatni šiht si poišči, da boš imel dost gnarja - ko enkrat not padeš začneš gluposti za avtomatizacijo kupovati. Saj vsak gimmick zase ni pretirano drag - ampak vtičnica tu, stikalo tam, senzor za okna, ključavnice …

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Hmmm ne spremljam ravno vsako minuto, "zapisuje" vidim da vsako uro.
Vem pa da trenutno temperaturo popravlja "vsako minuto". Vsaj priblizno takmobciteknsem dobil ko sem ga po rokah vlacil in je temperatura narastla

Priponke

• Screenshot_2024-01-27-10-28-42-157_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-01-27-10-28-42-157_com.tuya.smartlife.jpg
    276,4 KB · Ogledi: 53

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Mislim, da je v nastavitvah možno izbirati, na kolikšen interval se bo posodabljala vrednost oz. kakšna mora biti minimalna delta vlažnosti in temperature, da bo posredoval vrednost v "oblak" (zaradi varčevanja z baterijo, ker jo wifi kar kuri). Jaz sem pustil default. Tudi če pogledam v log od routerja, so različni časi, ko se je posamezen senzor priklopil ali odklopil od wifija.
Dva od mojih sta OK, tretji pa te nastavitve nima oz. še več: če nima povezave, bo zelo pogosto iskal wifi. Enkrat sem ga pustil par dni brez, pa je porabil vse tri 1.5 V baterije v 4 dneh (ca. 1 V jim je še ostal).

Metka22

Zelenc'
Izključen uporabnik
8. jun 2023
12
-53
3
Obstaja kakšna enostavna naprava da se priklopi na wifi in lahko potem iz druge lokacije spremljam temperaturo preko aplikacije? Sem iskal že po aliexpressu pa nisem našel nič pametnega. Našel sem le wifi vremenske https://www.premiumbar.si/b/kaj-je-amarettoi postaje, ki pa so prevelike in imajo že kar precej promocijski vžigalniki višjo ceno.
Ja, obstaja več različnih enostavnih naprav, ki se priključijo na Wi-Fi in omogočajo spremljanje temperature preko aplikacije. Te naprave so običajno majhne in cenovno dostopne. Nekateri izdelki vključujejo senzorje temperature, ki jih lahko postavite v različne prostore ali okolja. Tukaj je nekaj primerov, ki jih lahko najdete na trgu:
Xiaomi Miija Temperature and Humidity Monitor: Xiaomi ponuja cenovno ugoden senzor temperature in vlažnosti, ki ga lahko povežete s svojim Wi-Fi in spremljate preko aplikacije Mi Home.
SensorPush Wireless Thermometer/Hygrometer: To je brezžični senzor temperature in vlažnosti, ki ga lahko povežete preko Bluetootha z vašim pametnim telefonom. Za spremljanje na daljavo lahko uporabite tudi dodatno napravo SensorPush G1 Wi-Fi Gateway.
AcuRite 01151M HD Indoor Thermometer: AcuRite ponuja preprost notranji termometer s HD zaslonom, ki ga lahko povežete preko Wi-Fi in spremljate preko njihove mobilne aplikacije.
Ambient Weather WS-3000-X5 Wireless Thermo-Hygrometer: Ta naprava ponuja pet brezžičnih senzorjev temperature in vlažnosti, ki jih lahko postavite na različna mesta. Povežete jo lahko s svojim Wi-Fi in spremljate preko spletne aplikacije Ambient Weather.

Vedno preverite specifikacije in ocene izdelka, preden se odločite za nakup, da zagotovite, da ustreza vašim potrebam in pričakovanjem.