Oce otroka iz 9. Nadstropja

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Zelo, zelo žalostno. Sploh ne vem kaj bi imel raje, da se žliže in je celo življenje popolna invalidka, ali da premine. Sam bi skoraj sigurno izbral prvo opcijo.
frown-1.gif
Bogi otrok no.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ne bluzi. Nikoli se nikomur ne spelje, ampak je posledica preteklih dogodkov. Tukaj je očitno bila težava iz pretekolosti. Tip je enostavno psihopat (brez občutkov), tukaj je potem še droga, ki ti ne dela usluge.
Da ne boš modroval v prazno: Ocena psihologa Preberi si o stanju neprištevnosti. Kako je do tega prišlo, bo najbrž slej ko prej pojasnjeno. Jaz tega nikjer nisem zapisal, še manj opravičeval. Vloga preteklosti, natančneje otroštva, je obče znana. Kako si prišel do ekspertize o manku občutkov in prisotnosti droge, veš samo ti.

V vsakem primeru pa si sfalil mojo osnovno poanto. In ta je, da je naiven tisti, ki v stanju treznega razmišljanja trdi, da se njemu ne more pripetiti stanje afekta oz. še več - da celo prognozira, kaj je in česa ni sposoben storiti v afektu, če bi se slučajno pripetil.

Da se v stanju afekta dogajajo tragedije, je pa menda jasno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Recimo, da poznam še nekaj ozadja omenjenega psihopata, ki si je na koncu sodil sam.

Stanje afekta se lahko pripeti vsakomur, ne more se ti pa "speljati" tako kot si ti napisal. "Spelje" se ti zaradi spleta preteklih in sedanjih okoliščin in nikakor ne kar naenkrat. Očitno se je v temu tipu nabiralo že kar nekaj časa.

Kaj pomeni psihopat pa si sam poišči.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Želiš reči, da se človeku ne more "odpeljati", ko je v afektu?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Očitno ne bereš.

Afekt je nekaj nečloveškega in nastane na podlagi samonerazumevanja. V vseh nas je afekt, s to razliko da je ta oseba bila v afektu, vendar predvidoma je bila razvita kakšna druga motnja, bolj v smeri bipolarnosti in nepravilnem razvoju razumevanja emocij.

Pri zdravi osebi ne pomeni, da se ti bo zaradi afekta takoj "spipalo", ampak se to naredi na podlagi preteklih dogodkov, sedanjost pa je običajno samo sprožilec.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Zelo, zelo žalostno. Sploh ne vem kaj bi imel raje, da se žliže in je celo življenje popolna invalidka, ali da premine. Sam bi skoraj sigurno izbral prvo opcijo.
frown-1.gif
Bogi otrok no.

Jaz pa drugo
smirk-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Res se mi ne da prepirati s tabo, ker si zadeve tolmačiš po svoje in obračaš moje besede, kakor ti pač pride prav.

Te bom pa vseeno prosil, da mi pojasniš, od kje trditev, da je afekt nekaj nečloveškega in nastane na podlagi samonerazumevanja? Da ne omenjam, od kje ti podatek o bipolarni motnji?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Preberi svoje zapise. Zaradi afekta se ti ne bo strgalo. Njegovemu afektu so botrovale stvari iz preteklosti, kolikorat ti bom še to napisal.

Afekt je nekaj kar se lahko kontrolira, je pa tudi pogojen z značajem.

Lepo o tem ti bo pojasnil Freud, ki je napisal tudi obširno definicijo kaj je afekt in kako se razvije. Bipolarna motnja boš pa tudi lahko poiskal, da si lahko nekaj časa v afektu, ko se ti pojavljajo nerazumne zmožnosti itd.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Pozabi, da sem karkoli vprašal, odgovora itak nisi podal.

I give up. Nima smisla.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Da bi bila jaz zdele namesto mame.... se mi sf.uka čist. Si sploh ne znam predstavljat kako je njej.

Kako je z malo? Je že kaj bolje z njo?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Ne bluzi. Nikoli se nikomur ne spelje, ampak je posledica preteklih dogodkov. Tukaj je očitno bila težava iz pretekolosti. . Tip je enostavno psihopat (brez občutkov), tukaj je potem še droga, ki ti ne dela usluge.

To seveda ni res... Vsakemu cloveku se lahko kadarkoli "spelje". Se tako normalni in povprecni osebi. V ZDA je to pri nekaterih poklicih celo tradicija. Ne prav dalec od tega bloka se je lansko leto zenska vrgla z balkona zaradi sluzbe. Nobenih preteklih traum ali globokih analiz. Kako leto nazaj se je prav tako nekomu speljalo in je v blizini invalidu (tetraplegik) raztrescil mozgane v prafaktorje. Ali pa se nekomu spelje in zaradi starega zeleza umre dvoje ljudi.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pa piz.da a bereš kaj. Za vsak afekt je razlog, ne pride sam od sebe. To ni navaden razlog, zdaj sem pa jezen in bom nekoga poškodval. Zadeva eskalira v dejanja, ki so narejena iz obupa in nemoči. Sisu vam nešolano. Ne "strga" se ti kar naenkrat.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Da bi bila jaz zdele namesto mame.... se mi sf.uka čist. Si sploh ne znam predstavljat kako je njej.
Tudi jaz si ne predstavljam, kako se je to odvijalo gledano z njene perspektive, kaj šele, da bi ugibal, kako se je odzvala. Tudi v takih primerih je možno marsikaj.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Pa piz.da a bereš kaj. Za vsak afekt je razlog, ne pride sam od sebe. To ni navaden razlog, zdaj sem pa jezen in bom nekoga poškodval. Zadeva eskalira v dejanja, ki so narejena iz obupa in nemoči. Sisu vam nešolano. Ne "strga" se ti kar naenkrat.

Ni res. Strga ti se lahko zaradi razloga ali kar tako. Imas cel kup psihobolezni zaradi katerih se nekomu scufa "kar tako". Pa so cisto posledica kemicnih sprememb v mozganih.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Jebesh....bolš to kukr da se ji pa cel lajf nč ne pozna....zna...znaaa
bonk.gif