Obvestilo o zimski opremi

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Bi bilo bolj smotrno že iz prodaje izločit tiste najslabše "kitajske" pnevmatike.
Bi rad videl junaka, ki bi spisal legalen in razumen predpis, ki bi lahko kar tako izločil "kitajce".
bonk.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
se pač ustanovi še ena državna inštitucija, ki po vnaprej določenih kriterijih testira pnevmatike in izdaja ustrezne certifikate
tongue-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
všeč mi je tvoj predlog. naša javna uprava namreč slovi po učinkovitosti, poleg tega pa državni aparat sploh ni preobsežen in ga lahko brez problema povečamo še za eno agencijo.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To sem danes prejel od eUprave.

http://promet.si/portal/sl/zimska-oprema.aspx

Madžarska ima najjaæa pravila
evil.gif

Za Avstrijo so pa narobe prepisal, ker tam je za vozila do 3,5t "situacijska" zimska oprema oz. bolje rečeno glede na razmere je obvezna med 1.11. in 15.4. Pa za Hrvaško tudi, ker npr. v Istri zimske opreme ne potrebuješ...

Evo mal več o tem, pa tudi informacije za bivšo Jugo na www.avtokampi.si/novica/0/1760/Zimska-oprema-avtodomov-po-Evropi. Je še za avtodome in vozila nad 3,5t, da se vidi razlika. Recimo vozila nad 3,5t morajo v Avstriji od 1.11. do 15.4. nujno imeti zimske gume s 5mm profila vsaj na pogonski osi + obvezne so verige, ne glede na vreme.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik voznikvozniku pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To sem danes prejel od eUprave.

http://promet.si/portal/sl/zimska-oprema.aspx

Madžarska ima najjaæa pravila
evil.gif

Za Avstrijo so pa narobe prepisal, ker tam je za vozila do 3,5t "situacijska" zimska oprema oz. bolje rečeno glede na razmere je obvezna med 1.11. in 15.4. Pa za Hrvaško tudi, ker npr. v Istri zimske opreme ne potrebuješ...

Pri Hrvaški si spregledal vrstico ''Kje''
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
ksz
Osebno se veselim, da imam pozimi zimske gume na vseh vozilih. Spomnim še se dni, ko nismo vedeli, da zimske gume sploh obstajajo in so me v 10 cm visoki plundri tovornjaki prehitevali na sloveniki. Pa ne samo me, temveč bolj ali manj večino osebnih vozil.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
se spomnim, da me je oče ob nakupu prvega avta - katrce, v garaži naučil dajat ketne gor..pa to ne take, kot so sedaj..tiste stare brez obroča...prvič sva rabila 20 minut, v drugo pa samo še 5. se še kdo spomi tistih starih zimskih gum..smo jim rekli kramparce. Tam ni bilo dileme ali je M+S zimska ali celoletna guma. Samo si pa prišel povsod.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Nekdaj je bilo na večini cest precej manj prometa. Sedaj pade snegec in takoj nastanejo ledene plošče, ker vozila sneg zgladijo. Ne vem, če se kramparce v taki situacijo dobro obnesejo. Celi sneg pa je seveda super šlo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.638
15.688
113
Moj fotr se je kot mladenič z bolhco na takšnih ježevkah gonil po zamrznjenem Cerkniškem jezeru, prav brez problema
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Kaj se smatra pod verigam enakovredni pripomocki?
Citat iz https://www.policija.si/svetujemo-o...ima-v-cestnem-prometu-dolocbe-o-zimski-opremi

Zimska oprema motornih vozil
V skladu s Pravilnikom o delih in opremi vozil je za zimsko opremo motornih vozil določeno naslednje:

1) Pri dvoslednih motornih vozilih, katerih največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg, in priklopnih vozilih, ki jih vlečejo:

zimske pnevmatike na vseh kolesih ali
poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki za pogonska kolesa.
Zanima me recimo za "vezice"?
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €10.38 70%OFF | 10Pcs Anti Skid Snow Chains Car Winter Tire Wheels Chains Winter Outdoor Snow Tire Emergency Double Grooves Anti-Skid Chains