obroki, prehrana otrok

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prosim tiste, ki imate otroke v šoli, vrtcu in so stari do 10 let za eno informacijo in sicer, ali vaš otrok je v šoli malico dopoldne, kosilo, malico popoldne?
ali doma je še kaj razen večerje?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
Zjutraj poje nekaj malega doma, v šoli sledi malica, kosilo ima doma ko pide iz šole, takoj po pouku, sledi popoldanska malica in večerja. Sladkarij je bore malo, vsak dan je sadje..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Ker je malica sele malo pred deseto, ga navajamo na zajtrk doma. Vcasih samo kaksno jabolko, ali pa kak namaz, cokolino.... Popoldne je pa čisto odvisno koliko poje v šoli. Vcasih prife lacen domov, včasih mu pa se vecerja ne gre ravno gladko v usta.... Ker je v šoli pojedel dve kosili....

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Mi imamo izven serijski dekleti (8,9), ki jesta na 2 uri:). zajtrk, malica, kosilo popoldanska malica, ko pa prideta iz šole pa pojesta še kako malico ali kosilo doma ob 16 uri in potem večerja ob kakih 19.30.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Pri nas obvezno zajtrk, malica v šoli, ta velika kosilo doma, ta mala v šoli, po treningih in po izvenšolskih dejavnostih še malica, obvezno dnevno topla večerja (kočirja) okoli 18 h. Sladkarij niti ne, se pa potrudim narediti kaj sladkega čez vikende. Malice doma sadje, kakšen jogurt, suho sadje ali pa oreščki.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
vrtec... zajtrk, malica, kosilo, malica. Okoli 17h naše kosilo - malo, ali kakšno sadje, zvečer nekaj mlečnega

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Mi smo močni na večerjah (lahko tut odojka). V šoli ima 2x malico in kosilo. Včasih pride iz šole sestradan. Zajtrki doma v obliki sadja, piškotov (z mlekom), muesli-jev ipd. Kosila doma, odvisno od navdiha (tut če je la carté).
Ne kompliciramo s hrano, ker je pjeb poln energije, zdrav in je v zadnjem obdobju odprt za eksperimentiranje (poskusi tudi jedi, ki jih kao ne mara).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vprašal sem ker se soočam s povsem različnimi navadami.

ko so pri mami jedo v šoli, doma dobijo večerjo.
v petek, ko jih prevzamem so ob 16 najkasneje 17 lačni in morajo jesti. in potem še večerja.
če smo za vikend kje na obisku, zunaj in jemo 'spotoma', pridemo domov ob 18 in jemo nekaj toplega. ta obrok je kosilo in pred spanjem bi vsi še večerjo.

v petek sem pojedel 1/3 pekača pizze. mali isto.
jaz sem dodal čez dve palačinki. tamala je pojedla 4.

dobil sem občutek, da se pri meni prenažirajo. občutek, da preveč jedo, ampak je vedno isto. jedo na polno. za doma pa poslušam kako je druga skrajnost.

koliko dajete otrokom sladkorja v obliki čokolino, choko pops, bla bla bla.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Naši mali (10 in 8) i mata vse obroke v šoli. Ko prideta domov je prvo kar rečeta LAAAČNA ..se nekaj podpreta. Ob šestih naredi moja nekaj toplega...za malo je dovolj, velik je v roku ene ure sigurno lačna ..in je kot da cel dan ni jedla...običajno čez eno uro še nekaj poje. Velika veliko poje a spada v kategorijo suhe južine. Mala je manjkrat lačna, je pa noro sladkosneda in skoz po malem krade sladkarije (pa zato potem ni toliko lačna
grin1.gif
).

Tako da... futrat jih je treba skoz naprej, nikakor pa ne moreš sodit po sebi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ne sodim po sebi, a na 14 dni pojedo za vikend veliko vec kot navadno.

Zakaj?
Je tok dobro?
So lacni drugace?
Jim mine hitreje cas pri ocetu?

Torej ali imate sami izkusnjo z nihanjem?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Mogoče vi2 samo dobro kuhata in radi jedo okusno? Mogoče radi jedo z očijem, ker so tako bolj povezani s tabo? Mogoče mislijo, da je očiju hrana nekaj na kar veliko dá?
Lahko je hrana nadomestek za kaj drugega. Morda suplement za kakšna prava čustva, posluh, podporo, razumevanje.
Jaz mislim, da morajo biti otroci lačni, da bi jedli. Pri nas sta ga tast in tašča nonstop krmila z nekimi prigrizki, da potem glavnih obrokov ni niti pogledal. Smo imeli kar resen problem zaradi tega in sem moral na koncu kar na oštro zarezat v avtoriteto stare šole.
Če pa večkrat jedo obilno v razmaku nekaj ur je lahko tudi kakšna motnja. Ni pa nujno seveda. Opazuj, testiraj. Vsekakor je prav, da si pozoren na to.
Bi pa rekel, da je tista o tem, da je treba jesti na žlico vsaj enkrat na dan, tudi malo pretirana in je standard iz nekih povojnih časov.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

otrok poje, kolikor rabi, če so pa kile problem, potem poje preveč.

So pa otroci res različni, pa še od dneva do dneva je lahko različno. Naša bo en dan pojedla celo orado + 6 koščkov krompirja + malo solate, čez pol ure pa še banano in pol, naslednji dan pa ne bo jedla ama nič.

Razni čokolinoti, sladki misliji, razne "blazinice" za v mleko in to.... no go. Corn fleks brez dodanega sladkorja, ovseni kosmiči, gres (beli, polnozrnati, pirin), kaša 7 žit, mlečen riž,....

Sladkarije v mejah normale in ne vsak dan. K sreči ni preveč mahnjena na to, danes pojedla manj kot pol kinder jajčka, ki ga je dobila na obisku.

če gremo v trgovino skupaj, se dere, da ona bi jogurt, občasno si premisli in si zaželi čokoladno mleko.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Malčka 3 in 5 let. Zjutraj spijeta mleko 1-2dcl, v vrtcu zajtrk, kosilo, malica, doma ob 15:30-16:00 kosilo, popoldan malica in večerja.
Popoldanska malica je kakšno sadje ali manjši kos kruha.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ne sodim po sebi, a na 14 dni pojedo za vikend veliko vec kot navadno.

Zakaj?
Je tok dobro?
So lacni drugace?
Jim mine hitreje cas pri ocetu?

Torej ali imate sami izkusnjo z nihanjem?

Verjetno, kuhate malo bolj raznoliko, kot dobijo doma predvidevam?
Mogoče so pri tebi, tvoji novi partnerici bolj sproščeni, ker se jim ne gleda v krožnik...
Vprašaj jih kaj jedno pri mami, pa boš najbolje videl, kaj in kako...
Verjetno tudi paše tvoja družba.
Mogoče pa velja rek, da pri sosedu, v tvojem primeru atu, se bolje je
smirk-1.gif

Drugače pa več ali manj tudi pri nas varira koliko so lačne ali ne, včasih bi pojedle celega vola, včasih pa jedo kot ptičke.
Tako, da je to čisto odvisno.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.445
2.393
113
Pomurje
Zajtrk ob 6.00 smooti je zdaj v igri doma, zajtrk v šoli, malica, kosilo , malica, kosilo doma (količina pojedenaga odvisna od uspeha šolskih kuharic). Sadje je popoldan vedno na razpolago.
Mi smo črtali večerjo zdaj pozimi. Mogoče banana, če so jedli doma kosilo kot je treba.
Poleti je drugače, ampak nič mlečnega za večerjo. Prepečenec in mrmelada.

Ravno danes zato ker nista jedla kosila(ričet), jutri do zajtrka ni nič, razen vode oz. čaja brez sladkorja.(Na vodo in čaj brez sladkorja so jih navadili v vrtcu in nadaljujemo to prakso tudi naprej.)

Pubec je atletske postave, dekla pa je bolj zalita oz. nagnjena k bolješemu pridobivanju maščob in pazimo, da ne je sladkih "smeti".

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.445
2.393
113
Pomurje
Od koga nisi dobil podpore? Tašče?
smile-1.gif
Mi smo se vse zmenili. Na začetku je bilo, kako so bogi itd, zdaj je vse ok. Sladkarije v mejah normale itak dobijo samo od starih staršev, tako, da jih oni razvajajo. Midva z ženo pa samo "nadzorujeva".

Nič gremo zdaj delat trebušnjake, sklece in počepe.