Obnovitev izbrisanih datotek

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Mojstre sprašujem, če obstaja kakšen pameten programček za obnovitev izbrisanih datotek v Androidu. Sicer sem že nekaj iskal po trgovini, pa nisem našel nič pametnega. Oz. kar sem našel, naj bi bilo inštalirano pred brisanjem. Ta faza je pa žal že za menoj. Potem pa je še par programčkov, ki se jih inštalira na kompjuter in potem poveže telefonček nanj in naj bi naredili æudež. Je to to? Tega še nisem poskusil ... Bolj mi diši aplikacija na telefonu, če kaj takega obstaja.

(sem gledal, če je podobna tema že odprta, tu, pa nisem našel nič pametnega...)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Če ima telefon SD kartico in bi bili podatki na SD kartici, potem bi morali zadostovati programi, ki so temu namenjeni. Mislim namizne rešitve.
Za android ne vem za take aplikacije. Malo dvomim v uspeh undeleta, če so podatki v pomnilniku telefona in ni bil program nameščen pred izbrisom, da bi simuliral neke vrste koš. Ampak sedaj že mutim, ker ne vem, kak datotečni sistem je zadaj.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pošteno povedano, ne vem ali so podatki na kartici ali v samem pomnilniku telefona. Bom moral pogledat ... Ampak takole na pamet; datotečni sistem bi moral biti isti, ali pač?!

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ne, ni isto. Če so bili na kartici, priklopiš kartico na pc in recimo z recuvo prečešeš in upaš, da še ni prepisano. Če ni prepisano, zagotovo najde.

Če pa je na telefonu, pa bi lahko poskusil s programi, ki so temu namenjeni. Recimo nedolgo nazaj sem z Wondershare Dr. Fone aplikacijo dobil nazaj izbrisana sporočila. Priklopiš na pc in to je to. Kolikor mi je znano ne obstaja aplikacija, ki bi jo namestil na telefon in bi uredil na ta način.

22. jul 2007
13.444
1.682
113
124
Za v prihodnje pa obstaja apk.- koš za android, za nenamerna brisanja iz telefona Dumbster
zmaga.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Na misel mi je še prišlo, da potrebno ne glede na to, kje so podatki bili (pomnilnik, SD kartica), paziti, da se z rečjo dela čim manj. Torej dodatna namestitev nečesa na telefon ni preveč zdrava, ker bo tudi to lahko prepisalo del prostega prostora, kjer so prej bivali želeni podatki.
Dober se mi zdi nasvet Miikech, ki je reševal s priklopom na PC.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Android ima (večinoma) na sistemski particiji ext4 (linux) filesystem, na SD pa gre za FAT, ampak to itak nima veze ker tudi za ext4 obstajajo recovery programi. Bistveni problem je dostop do surovih particij od "zunaj".

V osnovi pa če želiš obnovit datoteke na FAT delu (SD, virtualna in realna) lahko to narediš z vsakim recovery programom na PCju. Prikjučiš telefon v načinu eksternega diska in na njem izvedeš recovery. (novejši androidi ne podpirajo več generičnega diskt mounta zaradi sync dostopa, opcija je root-anje in namenski mount SD file systema oz. nekateri podpirajo tole iz bootloaderja/recovery shella)

Za SD particije je opcija tudi reševanje dirketno s telefona ampak mora biti rootan.

Za sistemske particije rabiš v vsakem primeru root dostop oz. telefon v recovery mode.

Skratka če ne veš kje sploh so fileji bili in če nimaš rootanega telefona potem pozabi na vse skupaj!
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če se je telefon uporabljal in se še kar uporablja, pozabi, da boš kaj uporabnega dobil...