Predlog, ja, do hladilnika imaš od štedilnika skoraj tako, kot imam jaz v sosednji dnevni sobi televizor. Tisti, ki bo kuhal, bo tole postavitev hladilnika preklel. Razen seveda, če imate kuhinjo samo za gledat (kar je precej pogosto zadnje čase).
Recimo jaz sem se šanku odpovedal ravno zaradi praktičnosti pri kuhanju, ker pač hladilnik mora biti tako pri roki, kot je pomivalno korito ali kuhalna plošča. Hladilnik naj ima obvezno nulto cono (pa ne pri najcenejšem Indesitu), ravno danes sem vzel ven nekoliko pozabljeno solato po enem mesecu. Praktično kot sveže nabrana iz vrta.
Indukcija vs. plin
Indukcija je zakon, jebeš plin (pa sem bil pol leta nazaj še drugega mnenja). Dejansko se jajca in druga pečenjara še lepše pečejo kot na plinu, saj se segreje le dno posode toliko kot je potrebno, in precej manj šprica olje naokrog. Da o enostavnosti čiščenja indukcijske plate sploh ne govorim, sploh ko se kaj polije. Je pa res, da sem vzel plato za okoli jurja, ki lepo zvezno spreminja moč, ne pa najcenejše.
Za vtičnice je dovolj, da imaš na dveh koncih pulta (+hladilnik nekje zadaj), je pa čisto odvisno, kaj bo vse gor priklopljeno. Jaz drugega kot mikser pa bodočo mikrovelo sploh ne rabim.
Poleg tega imam pomivalno korito v kotu. Opažam, da je ta kot zaradi tega precej bolje izkoriščen, pa še s poti je.
Napa: imam navadno izvlečno, vredno kake 150 € in glej ga zlomka, neprimerno bolje vleče kot pa v prejšnjem stanovanju neka fensi Franke za mnoge denarje, pa še precej tišja je. Važno je, da ni nobenih kolen pri odvodu zraka.
Po tleh imam dvoslojni liman parket, istega kot po preostalem stanovanju. Laminat je zame no-go. V predverju stanovanja imam tudi vinilni parket (ali kako se reče), kar je dobro pri preobuvanju, vendar filing za moj okus ni isti. Parket je pač parket.
Sem malo cincal, ali ja ali ne v kuhinjo, pa zaenkrat se dobro obnese (res pa, da sem notri šele 4,5 meseca). Izgleda odlično, čiščenje pa ni nekaj zahtevno. Pač le polivati ne smeš po njem, pa ne preveč piskrov metati gor. Odvisno, kako ste nerodni v kuhinji pa koliko pustite otrokom štramljat.