Obnova kuhinje - kaj sem pozabil?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Predlog za šank je na osnovi mojih izkušenj, tudi pri zadnje narejeni domači kuhinji. Ne gre za to, da bi imel spodaj barske stolčke, ampak precej bolj za povečanje delovne in odlagalne površine.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
214
4
18
Uh, lepo, a jaz imam pomisleke glede pozicije hladilnika. Sicer mi je šank in takšna oblika super, bi takoj imela, a v tvojem konkretnem primeru se mi ne zdi preveč praktično. Ko boš kuhal, boš za vsako stvar moral iz "kuhinje" do hladilnika. Ko pa boš samo jemal stvari iz hladilnika, boš moral še naprej po krožnike, pribor,...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Vtičnice - jaz bi rajši naredil "četvorček" in skinil one iz kota pri koritu (zaradi kota in "višine" težko dosegljive).

Pa dodal tretjo k oknu spodaj.
Priporočamo
Sam jih imam 8 pa mi vedno še kakšna zmanjka (sta pa dve skoz zasedeni z nekuhinjskimi porabniki
redface-1.gif
).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik pikapoka07 pravi:
Uh, lepo, a jaz imam pomisleke glede pozicije hladilnika. Sicer mi je šank in takšna oblika super, bi takoj imela, a v tvojem konkretnem primeru se mi ne zdi preveč praktično. Ko boš kuhal, boš za vsako stvar moral iz "kuhinje" do hladilnika. Ko pa boš samo jemal stvari iz hladilnika, boš moral še naprej po krožnike, pribor,...

To je edina opcija glede postavitve hladilnika, namreč prvotni plan je da bi bil tam kjer je sedaj štedilnik,ampak potem sem obsojen na širino hladilnika vse do naslednje zamenjave kuhinje ... jz mislim da tako hudo spet nebo it do hladilnika pa nazaj, krožnik pa to lah pa tut prej dam na "šank"

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Predlog za šank je na osnovi mojih izkušenj, tudi pri zadnje narejeni domači kuhinji. Ne gre za to, da bi imel spodaj barske stolčke, ampak precej bolj za povečanje delovne in odlagalne površine.

Bom vzel v razmislek, torej da bi naredil šank na 2 ali 3 nogicah recimo

si mislil tako kot je ta šank pred stolom?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Nekaj takšnega, vendar po celi dolžini. Je pa tudi ta varianta zanimiva za kakšen zajtrk pred službo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Da bo lažja predstava, kaj sem predlagal še fotografija mojega zadnjega izdelka kuhinje, sicer je po dobrem desetletju marsikaj že zastarelo, vendar še vedno funkcionalno:

nasa-kuhinja.jpg

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Hladilnik je samostoječ, pomivalni je levo od pečice.

Ko boš zlagal posodo v pomivalni stroj, boš verjetno stal ob lijaku. Bo dovolj prostora, ko bodo odprta vrata pomivalnega stroja?

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
uff, glede pomivalca se mi zdi, da je glede na lijak nerodno pozicioniran ... Po želji, jaz bi stroj dala bližje lijaku najbrž ... pa če bi prostor dopuščal, dvignjeno od tal, ampak to bo tu bolj težko izvedljivo ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Predlog, ja, do hladilnika imaš od štedilnika skoraj tako, kot imam jaz v sosednji dnevni sobi televizor. Tisti, ki bo kuhal, bo tole postavitev hladilnika preklel. Razen seveda, če imate kuhinjo samo za gledat (kar je precej pogosto zadnje čase).

Recimo jaz sem se šanku odpovedal ravno zaradi praktičnosti pri kuhanju, ker pač hladilnik mora biti tako pri roki, kot je pomivalno korito ali kuhalna plošča. Hladilnik naj ima obvezno nulto cono (pa ne pri najcenejšem Indesitu), ravno danes sem vzel ven nekoliko pozabljeno solato po enem mesecu. Praktično kot sveže nabrana iz vrta.

Indukcija vs. plin
Indukcija je zakon, jebeš plin (pa sem bil pol leta nazaj še drugega mnenja). Dejansko se jajca in druga pečenjara še lepše pečejo kot na plinu, saj se segreje le dno posode toliko kot je potrebno, in precej manj šprica olje naokrog. Da o enostavnosti čiščenja indukcijske plate sploh ne govorim, sploh ko se kaj polije. Je pa res, da sem vzel plato za okoli jurja, ki lepo zvezno spreminja moč, ne pa najcenejše.

Za vtičnice je dovolj, da imaš na dveh koncih pulta (+hladilnik nekje zadaj), je pa čisto odvisno, kaj bo vse gor priklopljeno. Jaz drugega kot mikser pa bodočo mikrovelo sploh ne rabim.

Poleg tega imam pomivalno korito v kotu. Opažam, da je ta kot zaradi tega precej bolje izkoriščen, pa še s poti je.

Napa: imam navadno izvlečno, vredno kake 150 € in glej ga zlomka, neprimerno bolje vleče kot pa v prejšnjem stanovanju neka fensi Franke za mnoge denarje, pa še precej tišja je. Važno je, da ni nobenih kolen pri odvodu zraka.

Po tleh imam dvoslojni liman parket, istega kot po preostalem stanovanju. Laminat je zame no-go. V predverju stanovanja imam tudi vinilni parket (ali kako se reče), kar je dobro pri preobuvanju, vendar filing za moj okus ni isti. Parket je pač parket.
Sem malo cincal, ali ja ali ne v kuhinjo, pa zaenkrat se dobro obnese (res pa, da sem notri šele 4,5 meseca). Izgleda odlično, čiščenje pa ni nekaj zahtevno. Pač le polivati ne smeš po njem, pa ne preveč piskrov metati gor. Odvisno, kako ste nerodni v kuhinji pa koliko pustite otrokom štramljat.

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Jaz bi se znebila kotov v kuhinji in postavila kuhinjo v 2 liniji. Dobiš več uporabnega pulta in omaric.

Predlagam ti na razmisliš glede višine in globine pulta. Jaz imam eno linijo 70 cm globok, običajno je 60 cm in je super. Pa še pri predalih pridobiš. Višino imam pa 93 cm (jaz sem velika 163) pa mi ni nič previsok.

Priloži se skico samega prostora, za občutek je lažje svetovat.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Tudi mi imamo pečico na višini in ravno tako pomivalni stroj..... ena boljsih stvari....

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Ja, kakor za koga, če je velika kuhinja, je OK, da je pečica dvignjena - če pa s tem v mali kuhinji izgubiš delovno površino, ni tako ok. Sama se za to ne bi odločila, niti v večji kuhinji, ker je toliko bolj opazna in potem jo nonstop drgneš ... Pa itak ne pečeš vsak dan najbrž, da bi se moral ful sklanjat?
smile-1.gif
Pomivalca bi pa dala na višino, ker je lažje zlagat ... Kako vse skup pozicionirat, pa nimam idej ... Če ne drugače daj vsaj pomivalca bližje koritu, oz. tik ob korito, ker ob zdajšnji postavitvi boš lepo naredil potko umazanije po tleh od korita do stroja ...

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Pečica na višini je zelo praktična. Ampak samo če ti ostane dovolj delovne površine. Pod pečico imaš še vedno lahko predale za raznorazno kramo, nad pečico pa omarice.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Jaz sem dal pečico na višino kot @Oriolus. Moja je navdušena...
Moja je pa takšno rešitev pogojevala z delitvijo dela v kuhinji. ("boš pa kar sam peku! " (jaz je pa še prižgat ne znam !)) potem sem pa nanovo zrisal razpored in velikosti elementov.
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
KSZ

kakšna ideja mogoče glede na tole skico? Ni narisano v merilu,ampak samo približno...predvsem nevem kam kako bi bila najbolj pametna razporeditev elementov
smile-1.gif

LINK DO SKICE , pač ideja ki je prisla mi zdele na misel...

Nazadnje urejeno:

bibic

Zelenc'
2. okt 2014
3
0
1
Živjo,

Pri nas smo prav tako obnavljali kuhinjo in smo bili brez idej.
Predlagam da se obrnete na arhitekte za notranjo opremo Live in studio, ekipa je super in vam rešijo vse podobne težavice. so zelo ugodni in odzivni...

www.livein.si

Lp

Nazadnje uredil moderator: