Obnova kuhinje - kaj sem pozabil?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Tudi tebi ni pomoči ce zaradi palacink predlagas nekomu 2 plina.
bonk.gif

Sicer pa sem ze v uvodu napisal da je to moje mnenje in ga nikomur ne vsiljujem
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
No vsak se odloči za stvar katera mu najbolj ustreza. Ampak res me zanima (argumentirano), zakaj še vedno zagovarjate plin.

Ker je cenejši od elektrike? Ker ni odvisen od žleda?
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
plina zmeraj zmanjka takrat, ko ga najbolj rabiš. Povanadi v nedeljo opoldan. Dvakrat sem celo naletel, da je nova plinska jeklenka spuščala. Zmeraj sem delal teste z milnico in dajal nove gumice. Oče ni tega delal nikoli. Še dobro, da sem takrat , ko je spuščalo jaz menjal.
Elktrike tud zmanjka včasih.... ampak žled pa tud ni vsako leto.
Sam sem na elektriki. Imam pa en kup plinskih roštiljev, ki so že zelo prav prišli včasih.... se da kar pripravit v garaži... pa še mal zanimivo je.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Do prve pumpe najbrž nimaš prav daleč, če ti že zmanjka. Sicer pa imam doma vedno eno polno jeklenko.
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najprej glede indukcije in plina.
Če imaš indukcijo za 400 eur je res palačinke težje delati, ker so dostikrat precej slabo nastavljive jakosti gretja. Čim je indukcija solidne kvalitete delaš palačinke isto kot na plinu. Kuharji zato nimajo indukcije, ker bi pri prvi kuhi razbil steklo. Če bi bila indukcije pokrita z inoxom mi je že več kuharjev reklo, da bi jo takoj imeli.
Cena plina pa je bistveno dražja za kuho, kot npr elektrika. So bili neki neuradni izračuni, ki jih žal sedajle ne dobim in je bil plin dvakrat dražji. Da ne govorimo o svinjariji, ki jo plin povzroči s svojim delovanjem v kuhinji in tudi ko čistiš ploščo. In pa tudi potencialni nevarnosti eksplozije.

Glede tal v kuhinje pa absolutno pvc oziroma kot sedaj pravijo vinil plošče. Enostavno je za čistit, odporno je na vodo, bolj je toplo kot keramika pa bistveno mehkejše za občutek in tudi če ti kaj na tla pada.

Glede stenske obloge pa sem sem pristaš ultrapasa ali kamna, odvisno kakšen je pult. Ker se pač na tem najmanj vidi umazanija
smile-1.gif
 

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Čudno se mi zdi, da obnove dovoda elektrike za štedilnik nihče ne omenja
tongue-1.gif
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:

No vsak se odloči za stvar katera mu najbolj ustreza. Ampak res me zanima (argumentirano), zakaj še vedno zagovarjate plin.

Argumentirano? Kaj bi še rad slišal? Zgoraj sem ti napisal dva zelo dobra argumenta,pa ne verjemeš oz.nočeš verjeti...
Indukcija deluje na jed v posodi popolnoma drugače kot plin....indukcija greje samo vsebino posode,zato je zelo primerna za razne juhe,makarone,za zavret vodo,itd....plin pa greje dno posode,zato je bolj primeren za različno peko...palačink,jajc,zelenjave...
Seveda lahko pečeš palačinke tudi na indukciji,ampak če si prepričan da se spečejo isto kot na plinu,potem ti ni pomoči...

Saj indukcija ni mikrovalovka. Greje feromagnetno jedro v dnu posode in ne same vsebine. Sicer sem na svoji le nekajkrat pekel palačinke, pa nisem opazil nobene pomanjkljivosti v primerjavi s plinom ali navadno električno rinko.
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Kuhanje na plin bi bilo idealno, če bi do štedilnika imel napeljan zemeljski plin. Mislim da je cenovno ugoden, odpade pa čisto vsa umazanija, ki je pri utekočinjenem plinu. In je vedno na zalogi...
 
Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:

No vsak se odloči za stvar katera mu najbolj ustreza. Ampak res me zanima (argumentirano), zakaj še vedno zagovarjate plin.

Argumentirano? Kaj bi še rad slišal? Zgoraj sem ti napisal dva zelo dobra argumenta,pa ne verjemeš oz.nočeš verjeti...
Indukcija deluje na jed v posodi popolnoma drugače kot plin....indukcija greje samo vsebino posode,zato je zelo primerna za razne juhe,makarone,za zavret vodo,itd

Tule si pa mimo usekal. Indukcija seveda greje posodo. In palačinke se čisto enako pečejo na indukciji in na plinu.
Zamešal indukcijo in mikrovalovko?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Tri vtičnice so spodnja meja.
Laminat po moje ni najboljši za kuhinjo (vlaga), jaz bi razmišljal o pluti.

pluta je zakon.
za vtičnice pa daš pod omarice nadometni kanal za vtičnice in stikala. Po potrebi dodaš vtičnico kjer jo potrebuješ
smile-1.gif

Tak mam jaz rešeno in mi ni žal. Vidi se pa tudi ne če ne pogledaš spodaj.
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
plina zmeraj zmanjka takrat, ko ga najbolj rabiš. Povanadi v nedeljo opoldan. Dvakrat sem celo naletel, da je nova plinska jeklenka spuščala. Zmeraj sem delal teste z milnico in dajal nove gumice. Oče ni tega delal nikoli. Še dobro, da sem takrat , ko je spuščalo jaz menjal.
Elktrike tud zmanjka včasih.... ampak žled pa tud ni vsako leto.
Sam sem na elektriki. Imam pa en kup plinskih roštiljev, ki so že zelo prav prišli včasih.... se da kar pripravit v garaži... pa še mal zanimivo je.

Ravno iz razloga varnosti bi se rad znebil plina v hiši, prevečkrat berem da je razneslo nekomu kuhinjo zaradi plina....
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
načeloma je že vse napisano...

v sketchup-u si narišeš kuhno vmerilu 1:1 in seveda vse napeljave. tko je najmanj šans, da kaj zajebeš.

kar mene moti pri starih kuhnah, da so pulti prenizki in preplitvi/preozki.

indukcija vs. plin, bi tudi sam zelo resno razmislu o kombinaciji ali pa vsaj kak bolši žar v garaži, kater ima tudi plinsko "rinko".

"15" vtičnic na enem mestu kuhinje ti kaj velik ne bo pomenlo, sploh, če imaš velik pulta. Vsaj na dve mesta po 3 daj, pa po mojem ne bi smelo zmankat. (kavni avtomat, grelnik vode, mikrovalovka, smoothiemejker, mikser, multipraktik, filaš telefon, tablico:)) ...)
 

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
KSZ

Tkole nekako je ideja,mislim da sem popravil tiste par kiksov ki sem jih naredil na začetku, na tisti steni ki je pečica pride še steklo, prav tako da desno od pečice in tist "kot" kjer je voda.
Pult bo v enaki višini kot okenska polica.

Na zadnji sliki so rdeče pike vtičnice, kakšen predlog?
2073378-222222222vticnice.jpg
 

Priponke

  • 2073378-222222222vticnice.jpg
    2073378-222222222vticnice.jpg
    48,2 KB · Ogledi: 142

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Da bi imel 'šank' namesto samo pulta spredaj, pa ne gre?

Na sliki se ne vidi dobro,ampak 30cm je "šanka" v višini pulta, tako da prideta tam še barska stola in greš lahko z nogami pod pult.

Nisem videl potrebe da bi delal visok šank,saj bi bil potem dokaj ozek...verjetno lahko pa se zmer naredim naknadno če se odločim?

Tukaj mogoče malo bolje vidiš. Omare poleg hladilnika bodo v linij z hladilnikom...
2073390-222222.jpg
 

Priponke

  • 2073390-222222.jpg
    2073390-222222.jpg
    38 KB · Ogledi: 137
Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kje je hladilnik? Spodaj? Aua križ.

Pomivalni je verjetno kje blizu korita - ali?

Zraven okna (levo) še en viseč element ali police (vem - bo težko dostopno, ampak po mojih izkušnjah je v vsaki kuhinji premalo prostora).
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Jaz bi obvezno dodal vtičnice še na konec pulta. Sam imam otok in sem jih dal na konec, pa so se izkazale kot najbolj uporabljene v celi kuhinji. Zelo priporočam.

Primer z us vtičnicami:
af1cce88dc44dda0e6e5550b6c143d46.jpg
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
"Pozabi" moj post - se je "prekril" s tvojo drugo sliko.

Edino kar še je odprto - mikrovalovka bo? Če ja - potem nekam v kakšen visok element, da ne krade prostora na pultu. Ali pa ultimativna rešitev (aua €€€) - pečica z integrirano mikrovalovko.