Obnemegel tast

Stike je imel s prijateljico pred pandemijo in sta živela malo več pri njej (je imela večje stanovanje) malo pri njemu. Od takrat ko je ona 20 umrla (pa ne od corone, ampak od infarkta) pa je prestrašen in se danes z masko sprejme dobavitelja, ki mu prinese hrano iz doma za ostarele oziroma naročeno iz Spara.

Živi v 1.5 sobnem stanovanju, v bloku v mestu. Ker je večina stanovanj majhnih, se stanovalci pogosto manjavajo.

Ker se je zapustil in pogosto tudi zelo malo poje, nima vec moči. Niti do lekarne 400 m, niti do trgovine 200 metrov ne gre. V tem krogu niti ni vrtov glede na zgornji nasvet. Ker nič ne telovadi, niti ne gre na sonce, sedaj ne bi niti mogel na operacijo kolka.

Vsako duševno ali telesno opravilo mu vzame cel dan. Razmišljanje kaj bi želel iz trgovine traja vsaj pol dneva. Če cel teden ni nobenega od otrok k njemu, in se nabere prevec vrečk smeti, jih bo odnesel do konca bloka, kjer so smetnjaki. Pri tem se bo plašno umikal, da ne bi koga srečal. Pri frizerju ni bil že več kot pol leta, pri zdravniku tudi od poletja ne. Recepte naroča po telefonu.

Najhuje je, da ne mara nobene pomoči. Niti noče, da bi mu posesali in pomili stanovanje ali okna.
od kod ste? Lokacija? Stanovanje je lastniško , najemniško? Če je njegovo morda prodat pa kupiti kako manjšo leseno montažno hišico, nekje blizu vas, ali pa morda kjer bi se on bolj epočutil, morda začel znova.

Tisto z masko morda niti ni napak, ima vseeno leta, mene bolj tu skrbi strah iz tega naslova. CBD kapljice ali pa smolo ste poskusili? Kolega ima kar nekaj zdravstvenih težav, si jih lajša z njimi, še bolj pomembno pa je to, da vzpodbujajo apetit, tako da bi tast lahko tudi lačen postal......nekakšna prevara, amapk v smislu da začne uživati malo več hrane. Kaj pa uživa? Moja babica je ko je bila obnemogla najraje uživala domačo govejo juho, tekočo brez nekih lazanjev, rižkov itd.... mogoče kakak nova jed?

česa se boji? napisal si, da se umika, ne bi koga srečal. Se mu je kaj zgodilo?

Hvala. Je blo dons filmsko pri nas. Gasilci, reševalci, kriminalisti, pol pa pogrebniki.
Hudo. Pri nas je šlo navzdol in tisti dan ko je umrla je mama (tisto popoldne sem bil v službi) vidla na njej t.i. mrliške pege, tako da je vedla da se bo poslovila. Jaz sem bil takrat žal odsoten, nisem niti pričakoval da se bo tako na hitro obrnilo, ampak se žal je. Sta pa pri nas po smrti bila prisotna samo pogrebnik ter zdravnik, ki je smrt potrdil

Se je pa večkrat izgubila kot bi globoko zaspala ampak to recimo za 5, max 10minut, bila popolnoma negibna ta čas in ko se je zbudila je kot bi se zbudila iz globokega spanja. Je pa večkrat rekla da je v tem času videla nekatere pokojne sorodnike. In začuda po takem transu je vedela povedat ime, ga povezat v družino, če si jo pa vprašal o tej osebi čez kako uro pa ni vedela o njem nič.

je pa tako, nekako po 2,3 blažjih kapih je začela nazadovati, kot omenjeni tast. Nekako smo jo silili da je čim več (s pomočjo seveda) hodila po hiši, da je čim manj sedela na stolu, ležala pa ko je bila utrujena, šla spat. Ker ko se enkrat taka oseba odloči samo še za stol, posteljo je konec. Tudi vzdušje, počutje, volja takega človeka nazadujeta in napredka v takem primeru ni pričakovati. Isto je pri tem tastu. Zato tudi iskat luknje da se ga malo podroza da se ugotovi, kje ima kak ventil da lahko kaj ven uide, ker drugače bo res hudo.

Foreigner

Fizikalc
18. nov 2019
116
76
28
... moja dnevna dostava kosila iz lokalnega vrtca, vse prostore je potrebno pregledati redno, ker vedno znova najdeš smeti in še kaj hujšega, vse je ne, vedno znova hoĉe dvigniti denar, čeprav ima v denarnici 500 e itn. Niti posebej ne sprašujem, naredim pač vse, kar je potrebno gospodinjskega.
Dnevni stiki niso mogoči ker nismo v istem kraju.
Dom za stare je kliše ampak po svoje si želimo, da bil pripravljen razmišljati o tem in vsaj zaprositi za čakalno vrsto.