Obiskovalci v avtomobilu?

Danger

Zelenc'
10. nov 2008
5
0
1
Pozdravljeni, imam nekaj vprašanj, namreč pred kratkim sem v armaturni plošči zasledil luknje velike cca 1-2cm, lukenj je več in vse se nahajajo na spodnji strani armaturke. Imam Škodo Felicio, 96 letnik. No takrat še ni bil problem, ampak sedaj avto več ne užge in po besedah lokalnega serviserja, ki je danes zjutraj razstavil skoraj cel avto, je pregriženih več kablov ter načet pleh. Tudi otrok mi je nekaj tednov nazaj rekel, da je videl "veliko sivo miško v avtu" zato sklepam, da imam v avtu podgane. Zanima me, kako se jih naj znebim, a naj nastavim strup ali pasti v vsak kot avtomobila? V to s enajraje ne bi spuščal, saj je otrok star 5 let in se rad igra okrog avtomobila z bagerjem na baterije, ker sem večino časa na delu, ne vem če bi se lahko tamali zadržal, da ne bi stikal nič okrog avta in da se ne bi kam ujel ali kaj pojedel (sej veste tamali vse probajo pa vtikajo prste povsod). Predvsem kakšne rešitve predlagate? Hvala, Denis

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Daj strup v avto, recimo pod sedež, pa avto zakleneš. Sicer pa če mu boš razložil, da pač to ni za jest ampak je za miško bo pustil pri miru po moje.

Ampak dokler ne boš iztrebil oz. pregnal podgan v okolici avta, ne bo miru. Kolikor vem če prijaviš komunali, da imaš podgane okoli hiše, da pridejo in brezplačno nastavijo strup naokoli in včasih še pošpricajo s čem.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tvoj avto očitno ni naredil testa tesnosti po Yugo lestvici.
Po Nemškem testu je moral biti zjutraj maček zaprt v Marcedeza mrtev in to je pomenilo da avto dober dihta,Yugo test tesnosti pa je bil opravljen če je bil maček zjutraj še v avtu. Če je ponoči ušel iz njega avto ni bil tesen.
Enako velja za tvojo golazen v avtu. Po mojem golazni v avtu ni stalno ,ampak hodijo not na "pojedino"

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Od kje pa si doma? Mesto, vas?

Tiste velike miške so bolj verjetno kune .. one se spravijo malcat kable in podobno zadevščino na avtu (gume, cevi, ...). Pa obstajajo prav za to namenjene elektronske naprave (proti glodavcem), ki spuščajo določne frekvence ki jih te živalce ne marajo (poglej conradov katalog npr.).

Pa še malo off: upam da se sin ni vrgel po očetu in že sedaj vidi bele miške tam kjer jih ni!
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Kolega je pred dvemam mescema dobil kuno v civica.... pena iz zicov po celem avtu...... blago na srečo bolj ali manj nedotaknjeno....
Iz avta ni šla kljub odprtim vratom več ur....na koncu je lovec prinesel past v katero se je nakj ur kasneje ujela..

Nasvet: Ne svetujem zastrupljanja živali v avtu, ker se vam bo zavlekla na nedostopno mesto in tam poginila. predstavjate si vožnjo z razpadajočim truplom v armaturi pri veliki vročini....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa kje ti hudiči sploh zlezejo notri???

Sicer kuna spada med zveri .. ampak ima dosti skupnega z glodavci .. le-ti pa radi glodajo!
10.gif

Skratka, če ne gre zlepa pa zgrda, čeprav ponavadi prežvečijo kakšno bolj dostopno cev (recimo za gorivo), kable (sploh tiste viskonapetostne) in razna tesnila.

Jeba je, če živiš kje na obrobju mest ipd. kjer se civilizacija vsiljuje v njihvov življenski prostor in se pač radovedne živalce rade znajdejo tam kje ni treba.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
In potem si preglodajo pot v kabino???

Če jaz kakšno vidim v avtu jo v sekundi likvidiram in predelam v hrano za pse in mačke.

Danger

Zelenc'
10. nov 2008
5
0
1
Danes sem zatesnil luknje na armaturi, mehanik je porihtal kable. Nevem sicer kako dolgo bo držalo a upam da bo vsaj čez zimo mir. Sem iz Orehove vasi (pri MB) Jutri grem nabavit pasti in jih bom nastavil pod avto. Mehanik je rekel, da so s kunami že imeli probleme neki ljudje iz moje okolice, tako, da so najverjetneje res kune. V bližini doma je sirarna in mislim, da jih privablja ta vonj v našo okolico. Opazil sem tudi manjšo škodo okrog hiše, tako da glodalec verjetno ni bil samo eden, vrtna ograja je "zdelana", prav videti je sledi manjših ugrizov pa tudi med pregrinjalom, ki ga imamo čez drva je opaziti, da si ga je nekdo močno zaželel za kosilo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
To po vsej verjetnosti SO kune. podgana ne naredi toliko škode na avtu.

Je pa problem tega, da se kun ne da kar tako znebiti...ponavadi jih je več in se zadržujejo na enem in istem mestu. Tako, da bi jaz na tvojem mestu šla povprašat v kako zoo trgovino, kmetijsko trgovino...kako se humano poskusiti teh živali znebiti iz tvoje okolice.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Mi recimo imamo psa ki nima slabe vesti zadrgnit kuno ali podgano. Mali bolhači nimajo niti najmanjše šanse preživetja če jih zagleda na manj kot 5 metrov.

Danger

Zelenc'
10. nov 2008
5
0
1
Se je ujela danes zjutraj ena, gre za podgane in ne za kune kot smo domnevali, tako zelo velike podgane že dolgo časa nisem videl. Odganjalec podgan/kun in te zalege očitno ne deluje. Domnevam da imajo v bližini hiše tudi leglo. Probleme imajo pa tudi sosedi, tudi njihov avto je imel obiske, tako da se najverjetneje hodijo gret v teh mrzlih dneh dokler je mašina še topla in občasno še probajo kakšen kabel. Kje bi najdel podganje gnezdo? V bližini hiši je stara kanalizacija, ki ni bila čiščena že vrsto let, a bi bilo možno da se zadržujejo notri? Ter kako preverit če so dejansko tam? Hvala

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Da nimaš slučajno kakšne pižmovke. KO jih gledam tule ob ljubljanici na Fužinah raje ne pomislim kaj bi tak oddojek naredil v avtu...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tesnost omenjenega avta je na nivoju yugotov. Maček morda ne bi mogel uiti ven, golazen pa z lahkoto not......
evil.gif