Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
No malo sem brskal po netu pa nisem našu odgovora na moje vprašanje bolj je folk spraševal, če se komu zdi da se je okus spremenil s časom. Kar sem zasledil je, da naj bi severnjaške nutele imele manj sladkorja (italijanska ima NAD 50% SLADKORJA!)
kar se ni za čudit glede na to da je označen kot prva sestavina druga pa je vegetalno olje (plamovo)
. Ni čudno da je tko poceni napram ostalim namazom smešno nizek se mi zdi tudi podatek o vsebnosti lešnikov (13%) glede na to, da naj bi to bil lešnikov namaz.
Zdej bi znalo bit, da je ta okus po "plastiki" posledica zvišanja vsebnosti olja, ker sm tudi opazil, da je v hladnejših dneh bolj tekoča kot prej.
Tko, da vsi, ki imate nutelo doma probajte žličko čiste nutele jo lepo v ustih zmasirajte in pogoltnite in ob tem ko pogoltnete bi morali občutit nek čuden prioukus, ki ga prej nisem opazil.
matr nakladam