Se zmeri...Včasih je bil polog zastonj, sedaj pa menda še to ne.
Se zmeri...Včasih je bil polog zastonj, sedaj pa menda še to ne.
imam prijatelja, ki noče uporabljati kartic. in kadar gremo skupaj kam na potovanje, jaz rezerviram hotel in plačam s kartico za oba, on mi pa potem vrne gotovino. včasih je bilo to s 500 EUR bankovci, no zdaj so 200 EUR bankovci. najbolje je bilo, ko je bil njegov hotel 570 EUR in mi on da 2x500 EUR bankovce pa reče, če lahko še isti dan vrnem razliko, ker mora še nekaj plačati...nekam dosti mi delate z gotovino ... robi pa lukec si že maneta kradljive šapice.
imam prijatelja, ki noče uporabljati kartic. in kadar gremo skupaj kam na potovanje, jaz rezerviram hotel in plačam s kartico za oba, on mi pa potem vrne gotovino. včasih je bilo to s 500 EUR bankovci, no zdaj so 200 EUR bankovci. najbolje je bilo, ko je bil njegov hotel 570 EUR in mi on da 2x500 EUR bankovce pa reče, če lahko še isti dan vrnem razliko, ker mora še nekaj plačati...
ker si ravno omenil, sem se spomnil. V naši firmi še vedno tako naročajo. Dopoldne oz zjutraj pobirajo naročila in gotovino na en kup. Potem ko pripelje malice, pa si še razdelijo drobiž nazaj, če je kdo dal preveč...imam še druge razlage. recimo v času korone, ko so bile gostilne zaprte, sem jaz naročal dostavo malic za našo firmo.
N26 ima odgovor na to: https://n26.com/en-eu/split-the-billker si ravno omenil, sem se spomnil. V naši firmi še vedno tako naročajo. Dopoldne oz zjutraj pobirajo naročila in gotovino na en kup. Potem ko pripelje malice, pa si še razdelijo drobiž nazaj, če je kdo dal preveč...
Je prednsot, ker ne rabi biti 20 ljudi na kupu, ko pripelje in se z 20 ubadat kako bi kdo plačal... (sem tudi prepričan, da niti nima pos terminala. Eden izmed ponudnikov niti nima prostora, če bi hotel tam jesti. Ima izključno samo dostavo... )
Samo smo leta 2024... se res ne bi dalo kako digitalizirat) ?
Na hitro sem pogledal...N26 ima odgovor na to: https://n26.com/en-eu/split-the-bill
Tako, en plača dostavljalcu, potem pa grejo zahtevki za plačilo njihovega deleža vsem, ki jih označiš.Na hitro sem pogledal...
Kako dostavljalec dobi denar? Predvidevam, da edino preko pos terminala? Prisloniš telefon ali kartico...
Eden od uporabnikov mora "založiti" (plačati) za vse, potem pa označi kdo mu mora vrnit. In koliko?
Zatakne se verjetno že pri pos terminalu, ker ga vsi dostavljalci sigurno nimajo.
In nato natakar kliče zunanje računovodstvo gostilne, da mu preveri, če je res denar na računu, če plačaš z N26?Gostilna lahko uporablja Flik.
Ali pa N26 račun pa lahko nakažeš v real time.
Mnogi kavč zagovorniki gotovine pravijo, da je še v tako razviti državi kot je Japonska gotovina sveta, da je to primer dobre prakse ker skoraj nikjer ne jemljejo kartic. - Prideš dejansko tja 2024 pa vsi jemljejo kartice in vsaj 30 drugih plačil. Branjevci na zakotnih vaških tržnicah imajo vsi vsaj PayPay karkoli že to je.Spet smo v Evropi/Sloveniji najpametnejši na svetu.
Za 1. maj sem bil v Južni Koreji - vse ampak res vse sem plačeval s kartico...