en slovenski članek/test na o tej banki
http://tehnozvezdje.si/n26-je-lahko-zgled-za-vse-banke-ni-pa-se-resna-zamenjava-zanje/
http://tehnozvezdje.si/n26-je-lahko-zgled-za-vse-banke-ni-pa-se-resna-zamenjava-zanje/
Škoda ker je članek pisal nekdo ki nima dosti pojma. Članek v Financah je manj poglobljen a vsaj ne piše kolosalnih neumnosti. ali kot pravijo "nije žvaka za seljaka" pa čeprav piše Tehnozvezdje in ima "svetovalnico".Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
en slovenski članek/test na o tej banki
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kaj pa je takega napisanega?
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
največje neumnosti:
Z nakazili je v N26 večji križ. Še bolj na začetku mi je sistem nekaj nakazil zavrnil, od takrat naprej pa z njimi niti ne poskušam več V N26 pri nakazovanju manjka kar nekaj polj, ki jih klasično bančno poslovanje pozna (BIC, sklic, namen, …. Zaradi enakega razloga tudi za plačevanje položnic ostajam pri stari banki.
Zato ta banka, vsaj dokler ne ponudi računov s slovensko predpono SI56 (namesto nemške DE46) ne more biti nadomestilo za tiste, ki so fizično prisotne v Sloveniji.
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Zato ta banka, vsaj dokler ne ponudi računov s slovensko predpono SI56 (namesto nemške DE46) ne more biti nadomestilo za tiste, ki so fizično prisotne v Sloveniji.
Ne vem, zakaj bi bil problem - ce ne knjizijo pravilno, je to problem prejemnika, ne pa tistega, ki je (v roku) placal racun. Saj gredo tako ali tko skozi rocno, ce jim kaj ostaja, menda ne pustijo tam neavtomatsko poknjizenih transakcij "viseti".Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... je pa potem lahko problem, o katerem so ze drugi pisali... da ker ni sklica, se placilo pri prejemniku ne zapre in tako hitro dobis opomin, da nisi placal ...
gospa na šalterju bi lahko imela probleme, če bi naletela na koga, ki kaj dejansko ve. Slučajno vem da na FURSu EU pravila jemljejo dejansko resno, ker se menda s tem ni za hecat.
Citat:
Dohodnina
(samo FO) Vračilo preveč plačane dohodnine se izvede na prvi veljavni TRR, odprt pri banki v Sloveniji. Če je račun odprt pri banki zunaj Republike Slovenije, podatek ali bo vračilo predplačila dohodnine izvedeno na ta račun, na tem mestu ni zaveden.
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Ne vem, zakaj bi bil problem - ce ne knjizijo pravilno, je to problem prejemnika, ne pa tistega, ki je (v roku) placal racun. Saj gredo tako ali tko skozi rocno, ce jim kaj ostaja, menda ne pustijo tam neavtomatsko poknjizenih transakcij "viseti".Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... je pa potem lahko problem, o katerem so ze drugi pisali... da ker ni sklica, se placilo pri prejemniku ne zapre in tako hitro dobis opomin, da nisi placal ...
Vedno ostane reklamacija. Ali pa direkt klic referentke (ce dobis preko klicnega centra), da pove iz prve roke, kje je problem, in se uskladita za naprej.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj jaz to vem... in tudi nekako logicno je, da naj bi rocno preverili priliv, katerega se ne da avtomatsko dodeliti transakciji ... ampak vcasih ne gre vse tako gladko kot bi pricakoval
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
gospa na šalterju bi lahko imela probleme, če bi naletela na koga, ki kaj dejansko ve. Slučajno vem da na FURSu EU pravila jemljejo dejansko resno, ker se menda s tem ni za hecat.
Jaz zdaj (sicer pri eni drugi "tuji" banki) napisem v to polje, ja. S tem, da zacnem z "SI12-123456", potem pa vse ostalo. Ker ne vem, kako ima naslovnik pri sebi prikazano in sem ze imel primer, da so mi rekli, da jim aplikacija njihove banke odreze niz po nevemkoliko znakih, zato dam sklic cisto spredaj.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A sklic napišeš kar v polje reference, skupaj z namenom nakazila?
Ne vem, ce... pri meni pri dolocenih transakcijah dopise zraven "Achtung! Meldepflicht 50.000 EUR, Bundesbank Hotline 08000.." ipd. Mislim, da banka potem poroca davcno-maticni drzavi, ce je nad 50 000.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Torej če si nakažem milijon iz moje davčne oaze in ga hitro dvignem, naši ne bodo vedel, razen če ravno tisti dan vpogledajo, ker bo stanje 0€