Novo/rabljeno vozilo sem kupil....

Novo vozilo sem kupil.....

• Skupaj glasov
    60

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Včasih na keš, po novem raje na kredit, leasing, gotovina pa ostane v druge namene. Vsekakor pa ne več, kot pa za cca 20-30% gotovine, ki je ostala v ''žepu''.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Avtomobil.......vedno na keš!!! To je moje zlato pravilo...dok nimam keša v žepu ne grem po avto....

Meni se to zdi čista bedarija. Če govorimo o avtomobilu s ceno recimo nad 20.000e (kar je *baje* "avto, boljši od sosedovega), je cel avto skeširat preprosto neumno. Vzameš kredit, leasing, nekaj v tem smislu, večino denarja pa investiraš nekam drugam.

Ampak ne, lizing je zgolj rešitev za tiste, ki želijo imeti "boljši avto od sosedovega", v resnici pa živijo v podrtiji in vsak dan za kosilo jedo hrastovo lubje
aplauz.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kaj pa tistega casha ti pa ni škoda, ko ga po domače povedano vržeš vstran ob vseh stroških kredita in fafinga....vsaj za tistega ti skoraj za 1/3 avta nanese....

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Se popolnoma strinjam s tem.....ampak še vedno vidim nepotrebne stroške z prej omenjenim načinom odplačevanja avta....če bi že jemal avto na "puf" bi izbral kakšno varianto neobrestnega financiranja pol zaj pol čez x let....nisem nek expet za ta financiranja, ker se nikoli nisem poglabljal preveč to....

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hja... če boš za drugo polovico spet zbral dovolj denarja. Aja, če ne pa na banko pa po kredit...

Osebno raje dam recimo nekje med 30 in 50% pologa, ostalo na lizing. Gotovino imam raje za naprej obračat, ker dobavitelji niso za blagovno menjavo a la jaz tebi sovoznikov sedež, ti meni računalnik.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Tukaj večina odgovarja "z gotovino".
Ravno včeraj pa sem bral pogovor z vodjo prodaje pri nekem slovenskem trgovcu z vozili in pravi, da je gotovinskih nakupov le 10%.

Torej je vzorec Alter foruma nekoliko drugačen
evil.gif
Baje dajo za kredit avto ugodnjeje kot na keš
sprasujem se.gif

za nov avto so ponavadi potrebni večji zneski kar pa ni vedno možno z gotovino.
Samo za prvi avto sem si kratkoročno sposodil nekaj denarja pri bratu.
od takrat naprej si privoščim toliko kot si lahko in se mi zdi pametno. Da bi ves do tedaj in še nekaj let naprej zaslužen denar dal za avto
stupid-1.gif

Raje pred tv ležim brez avta

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Izračun za leasing mi zmese 4% preplačila letno. Z denarjem, ki mi ostane, naredim povprečno vsaj 20% letno. Jaz računico vidim.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Nisem vezan samo na delnice... možnosti za zaslužek je precej, najbolj pa pomaga gotovina v žepu. Še posebej sedaj.