Novo pri Simobilu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kdor zeli, tako lahko pogleda preko Si.Asistenta ... Ce je prelen, da bi si to uredil, potem mu je pac cisto vseeno, koliko pokuri ...
grims-1.gif

Jaz pa lahko isto rečem, da je moj ponudnik prelen, da bi naredil ta števec in mu je s tem vseeno za nas uporabnike. Sicer nisem siguren ampak mobitel je ta števec mel pripravljen takoj ob izdaji paketov povezani, đabest... in dvomim, da je komu tako odveč, da bi se pritoževal... Tukaj nas pa nekaj jamra in potem smo takoj "mi eni", ki to rabimo...
Če pa maš zrihtano, da ti v excelu sešteva SMSe, prenos podatkov, število minut v simobilu (tega res niti ne rabim) / drugih omrežjih, se pa za ta fajl priporočam
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
to je isto kot da bi proizvajalci avtomobilov rekli saj ne rabite števca za gorivo, če ste pa preleni da bi pogledali na račun koliko goriva ste natočili pa ni naš problem in da si ne znate izračunati.

mogoče pa misli simobil čez čas ukiniti te pakete, ker mu delajo izgubo
sprasujem se.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
to je isto kot da bi proizvajalci avtomobilov rekli saj ne rabite števca za gorivo, če ste pa preleni da bi pogledali na račun koliko goriva ste natočili pa ni naš problem in da si ne znate izračunati.
To bi veljalo le, če bi ti ponudili v ceni avta še gorivo za 20km na dan, čez to bi moral pa po ceniku plačati.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Oprosti, ampak to je zelo neumen odgovor.

Kako boš na Si-asistentu vedel, v katero omrežje kličeš??? Ne moreš... Povsod je cena 0,000. Tako da neko preračunavanje preko Excela odpade.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce ni 0,00 €, potem je klic v drugo omrezje
smile-1.gif
... in tega, da klices v drugo omrezje tudi na Mobitelovem Monitorju niti v Tusmobilovi Tuskabini ne mores videti ...

20090406-k3e8hbhfe2be2u7j1eu5kefk4.png
20090406-xt4anqumg9awgktmhsr13654ie.png

Jaz sam pravim, da je treba se malo pocakati... ker kolikor se je dalo razbrati iz odgovorov tistih, ki so blizje koritu, do stevca ni vec tako dalec... in sem preprican, da ni problem v samem algoritmu izracuna... in izdelavi programa za prikaz stanja... ampak so problemi pomoje cisto drugje... in vsi bi to ze najraje imeli ze predvcerajsnjim... da se pa preziveti tudi brez tega... sploh ob taki kolicini vkljucenih kolicin, kot jih dobis v vecini paketov...

S stevcem pa tudi ne bos mogel predvideti, koliko te bo nek klic stal...ampak bos lahko preveril samo za nazaj, koliko si ze pokuril... podobno kot je ze sedajmozno pri Mobitelu in Tusmobilu... Vseeno pa se za silo da zadeve nadzorovati tudi preko Si.Asistenta... Kolikor sem seznanjen je najvecji problem stevilo SMSov... in ne stevilo minut v okviru zakupljenih kolicin... Pomoje se prej preseze 1000 SMSov, kot pa 1000 minut ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sploh ni res!

Ob vklopljeni opciji 201 je VSAK klic v Slovenijo 0,00 €.

Poleg tega se tu ne gre le za klice v druga omrežja (SMS-i sploh niso problem...), ampak predvsem za podatke, kjer te prekoračitev lahko kar drago stane.

Čisto iz radovednosti.... kakšni misliš da so ti "problemi drugje"?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Podpis pod tole!

Iz tistimi izpisi na Si.asistentu si nemorš nič pomagat. PA sploh ni res, da je full težko tistih 1000 minut pokurit, sploh če maš punco na simobilu. Recimo men ostane 950+ smsov ... ker sm pač štor in se mi ne da klofat, raj na klapi naiše,m če že...
Če se pa pol ure+ na dan pogovarjaš v simobil, je pa to že precej blizu 1000 minut. Torej največji problem zame je količina klicev v druga omrežja, potem količina prenosa podatkov, potem klici v simobil in potem smsi.

"Čisto iz radovednosti.... kakšni misliš da so ti "problemi drugje"? "

Očitno so to takšni problemi, ki jih mobitel in tuš ni imel... To, da uporabnik ne ve, koliko je porabil zakupljenih minut je zelo dobro za simobil... saj če jih pokuri preveč .. dodatno plača in je profit, če pa pokuri premalo je pa spet dobro, saj z njim ni bilo toliko stroškov.. Tukaj se ustvarja profit .. če bi vsaj pokuril točno toliko, kot je vsega zakupil, bi šel simobil v konkreten minus. Zato je načrt čimdlje odlašat s tem števcem...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot sem enkrat že pisal - tako ali tako že imajo program, ki ti na koncu meseca pošlje račun in mora točno vedet koliko min si klical, koliko mb si porabil, koliko sms-ov si poslal... In verjetno ta program ne računa vsega skupaj samo na koncu meseca ampak sproti.

Če obstaja sms stanje, ki ti pove, koliko si porabil, zakaj potem ne more biti števca minut /sms-ov / prometa? Čisto navadna šlamparija je vse skupaj ne pa ''ni samo koda''. Seveda ni samo koda, moraš imeti še nekoga, ki ve kaj si s to kodo početi.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
EU je tu vmes. Ne gre program iz HR kar brez carine v SI prepelat in uvest.
Upam samo, da ga ni treba še iz cirilice prevest
evil.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
EU je tu vmes. Ne gre program iz HR kar brez carine v SI prepelat in uvest.
Upam samo, da ga ni treba še iz cirilice prevest
evil.gif

aplauz.gif

5*

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
A se pri S! kmalu obeta Moneta?
pozdrav.gif
Sem ravno podaljševal prometno preko e-uprave in mi napisalo, da lahko plačujejo Mobitelovi in S! uporabniki. Al bodo pa mogoče vsaj implementiral S!Nakup, ker ga še ni?
631808-moneta.JPG

Priponke

• 631808-moneta.JPG
    631808-moneta.JPG
    38,9 KB · Ogledi: 129

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
O bognedaj, še to. Kakšni bodo zdaj šele računi?

PS: sam čakam, da kdo tukajle začne jokat, da bi bilo prav???, da nam dajo dva jurja free, če so za kaj operater.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.