Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Nekaj me zanima... spremenim paket v tega novega, plačam 40 evrov. Kaj to pomeni, da se je tisti paket z vsemi opcijami "izničil" in imam potem samo tega ta novega? Torej, vezan sem za 24 mesecev z orto v nulo, z dodatno opcijo interneta, vzel sem telefon. Sedaj plačam samo 40 eur in prestopim k novemu paketu in plačujem vsak meseca samo 19.90? Ali se motim...?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Motiš se.
Menja se paket, za opcijo pa boš prejel zaračunano Vračilo prejete ugodnosti, če ni na voljo na novem paketu ali pa jo boš plačeval naprej.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Ockej, hvala za info
wink-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Ob nakupu telefona se je pač vzelo določen paket + neki paket prenosa podatkov, kar je znižalo stroške telefona. Koliko plačam, če želim paket spremeniti in ukiniti opcijo - je kje kaki izračun? Tisto tam, kar pokaže, je najbrž seštevek naročniškega paketa + internetnega paketa, če prav razumem pa bi v mojem primeru bilo zaračunana samo prejeta ugodnost na račun internetnega paketa.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, če bi ukinila opcijo za prenos podatkov, ki je nižala ceno aparata, se ti bo zaračunalo vračilo prejete ugodnosti za le-to. Koliko znaša je pa nek preračun, za katerega ne vem, če se vidi na portalu Moj Si.mobil. Mogoče če bi šla pod opcijo in tam izbrala izklop, da bi izpisalo, žal pa nimam vezave na opcijo, da bi probal.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No da povem svojo štorijo da ne boste samo "špukali" po Simobilu, danes grem slučajno mimo centra in grem preverit možnosti kako in kaj... Torej iz Orto v nulo + 201 sem si zaželel Preprosto zame in ker nisem verjel nakladanju tukaj gori sem vprašal koliko je fiksnih stroškov za menjavo paketa, koliko moram vrnit ugodnosti ki sem jo dobil ter koliko dobim bonusa če se vežem.. no... Skratka odgovor? Gospod, vi ne rabite plačat 40,00€ prehoda med paketi ker ste v nekakšni posebni ponudbi do konca novembra. Torej lahko brez vseh stroškov menjam paket... Ker pa nisem verjel sem poklical še 080 40 40 40 in se mi je javil operater ki mi je pojasnil da prehod iz Orta v nulo na PZ paket res stane 40€ ampak na moji številki je to brezplčano. Torej kaj hočem povedat. Preverite koliko vas dejansko stane preden se piz*dite.. Lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, če si sedaj prejel Ugodnost za zveste naročnike, imaš tudi to menjavo zastonj, pa čeprav se ne vežeš.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No prav se mi zdi da se to tukaj tudi napiše, koliko sem zasledil na "hitro" tega ni nihče omenil... Lp

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Razmišljam o USB modemu za inetrnetno povezavo za službo.
Iščem takšno zadevo kot ko ima M@

Pri M@ je neomejeno za 29€, kar mi je preveč.

Tudi z 1Gb bi preživel. Ima Simobil kaj takega v ponudbi?

Lp

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
A je možno do te ugodnosti priti po kakšni drugi poti, recimo kakšen bon ali kaj podobnega?
Načeloma mi Orto u nulo za vedno + 201 zadostuje, ubistvu minut tudi pribložno ne porabim, bi pa prav prišlo malo več prenosa, zato bi spremenil v PREPROSTO ZAME, vendar se mi za 40€ to ne splača.

Ob tem imam še eno vprašanje. Na svojem naročniškem razmerju nimam najlepše telefonske, vendar je ob sklenitvi razmerja nisem želel zamanjati, ker jo imam že nekaj časa, a sem si nato premislil. Hotel sem prenesti telefonsko iz drugega razmerja, ki bi se prekinilo (nima nobene vezave), vendar so mi povedali, da to ne gre, saj imam na svojem razmerju aktiven aneks. Ni mi jasno, kaj ima aktiven aneks veze s spremembo številke, zato bi še enkrat preveril če je to res. Ponovno sem se spomnil na to, ker bi bila druga varjanta , da bi prekinil ORTO U NULO in vzel na novo PREPROSTO ZAME, ob tem pa bi lahko uredil še številko, vendar sem se na žalost moral pred časom vezati, da sem lahko vzel Orto u nulo za vedno in bi bil strošek odplačila telefona kar visok, tako da ta opcija skoraj sigurno odpade.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
eno vprašanje ali ima preprosto zame mms vštete zraven sms ali se računajo posebaj?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Strošek je 0 (nič), 40 EUR (fiksno) ali pa Preračun.
Odvisno, kateri paket imaš predhodno.

Kdor je omenil Elektro: Ali tukaj menjaš operaterja ali paket?

No, da bom dal bolj primerno analogijo. Elektro Ljubljana uvede nov paket z cenami električne energije na nivoju IGENa oz . Petrola. Ampak da lahko trenutni paket zamenjaš na novega, moraš plačati 100€ za spremembo (saj veš paket je bolj ugoden torej bojo revčki manj zaslužili). Si predstavljaš vik in krik?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Evo da rešimo zadevo...prestop te stane 40€ ne glede na vezavo...to šteje kot menjava paketa in nič druga...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Sem bral tudi tvojega :D pa nisem v posebni ponudbi, ker imam še nekaj do izteka aneksa...mogoče pa premalo porabim :D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja jaz sem dobil okrobra posebno ponudbo, aneks pa mi poteče cca. sredini decembra. Tisto akcijo X2 sem sprejel, vzel 50€ bonusa na pogovore. Zdaj menda odpalačam tisto ugodnost cca. 20€ ki sem jo izkoristil pri tekočem računu ter brez stroškov spremenim paket in dobim novih 50€ bonusa...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.