Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Konkurenca kot kdo ?

Pa zdaj je ista panika kot lani pri M. Saj pa si lahko vsak sam zracuna porabo in kateri paket pri katerem operaterju je ugodnejsi ZANJ. Potem pa lahko oddide brez tezav. Da pa se zadeve podrazijo zarad profita / izgradnje omrezja / avstrijcev / marsovcev je pa tak v koncni fazi vseeno. Osebno sem pricakoval podrazitev se prej.

Newsflash: operaterji hocejo zasluzit denar na ljudeh. Ne delajo to kot hobi, za dobro clovestva ter da bi vsak mel najnovejsi telefon za 1€. Marsikomu to ni najbolj jasno.

hazlhof

Pripravnik
25. sep 2007
88
0
6
Ali predplačniški paketi Simpl imajo to storitev, da ti pošljejo SMS, ko nisi dosegljiv oziroma imaš ugasnjen telefon?

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Konkurenca kot kdo ?

Pa zdaj je ista panika kot lani pri M. Saj pa si lahko vsak sam zracuna porabo in kateri paket pri katerem operaterju je ugodnejsi ZANJ. Potem pa lahko oddide brez tezav. Da pa se zadeve podrazijo zarad profita / izgradnje omrezja / avstrijcev / marsovcev je pa tak v koncni fazi vseeno. Osebno sem pricakoval podrazitev se prej.

Newsflash: operaterji hocejo zasluzit denar na ljudeh. Ne delajo to kot hobi, za dobro clovestva ter da bi vsak mel najnovejsi telefon za 1€. Marsikomu to ni najbolj jasno.

Konkurenca kot je Tušmobil, Multi paket Brezmejni s tremi SIM ter mobilnim internetom, za mene osebno majka, zanimivo opcijo si lahko sestaviš tudi pri Debitelu.

Pred časom sem prešaltal iz Mobitela, moram rečt, da sem na začetku odločanja bil skeptičen, ker so me strašili na tak in drugačen način, da se to ne bo obneslo, da bo propadel in ne vem kaj še vse ne.

Imel sem sicer pri Mobitelu oz. Telekomu četverček, želel sem prešaltat samo mobilno, storitve Siol pa zadržati, ampak na njihovo žalost, je to pomenilo odpoved celotne pogodbe, tako da so me ob enem prislili v prehod tudi na fixnem področju.

Danes lahko rečem, da Tušmobil meni osebno dela fenomenalno, prav tako pa T-2 na fiksnem področju in sem se začel spraševati, kaj mi je bilo, da se za prehod nisem odločil že prej.

Isto sem storil še za eno lokacijo glede prehoda fiksnega dela in sicer iz Telemacha, prav tako na T-2, kajti Telemach si je isto privoščil drastične podražitve ob enaki storitvi.

Dokler obstaja konkurenca jo je treba iskoristit. Jutri, če se bo kaj drugače pa ponoviš vajo, če bo potrebno, saj nisi menda poročen z njimi (operaterji) in se obremenjuješ, kaj si bodo mislili, če se vrneš s časom slučajno nazaj.

Isto velja za električno energijo, čigar operaterja še lažje zamenjša, kakor mobilnega. Prenosi so danes zelo enostavni in ne pustim se več iskoriščat na tak ali drugačen način in da me nekdo posredno dela bedaka. Uporabniki smo dejansko mali in naš glas kot tak je majhen, vendar tam, kjer imamo možnost vpliva, je potrebno vplivati, še sploh, ko se gre za glasovanje preko denarnice, kakor je to duhovito v postu napisal Ogo
smile-1.gif
, ampak je dejansko tako.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Nekdo, ki je vzel iphone 4 ali sgs2 bo plačal bistveno več kazni. Odvisno je od trajanja naročnine in cene telefona.Pa še tu so razlike zaradi različnih paketov.

edit: Definitivno imajo vse firme preračunano te kazne na tak način, da zaslužijo, uporabnik pa nekaj "malega" izgubi.Tak da psiha nima neke veze tu.
Ja, ampak ta iPhone plačaš tak ali tak.

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Simobil po mnenju ZPS neupravičeno uvaja letno nadomestilo .
Četrtek, 04 Avgust 2011 14:10 .Simobil je mesec dni pred uveljavitvijo novih cen obvestil javnost o spremembah, pri katerih je Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS) še posebej negativno presenetila uvedba posebnega nadomestila, ki ga bo družba Simobil svojim naročnikom od 1. oktobra letos zaračunavala v enkratnem znesku za eno leto vnaprej.

V ZPS zaradi načrtovanih podražitev oz. dodatnih stroškov obstoječim naročnikom svetujejo, da preverijo, ali pri Simobilu za svoj denar še vedno dobijo največ. Do 18. septembra 2011 imajo namreč možnost, da brez odpovednega roka in sankcij prekinejo pogodbo s Simobilom.

Določeni paketi dražji, nekateri ukinjeni
Od 5. septembra 2011 bodo Simobilovi naročniki določenih paketov plačevali višjo naročnino, njihova vsebina se pri tem ne bo spremenila, hkrati pa je Simobil napovedal tudi ukinitev izbranih starih paketov. Po besedah predstavnikov Simobila gre za pakete, ki jih uporablja zelo malo naročnikov, ti pa bodo v vmesnem obdobju lahko brezplačno prešli na kateri koli drug Simobilov paket, oziroma bodo samodejno prešli v enega od podobnih novejših paketov.

Dodaten strošek - brez dodane vrednosti
Pri Zvezi potrošnikov Slovenije seveda niso navdušeni nad povišanjem cen Simobilovih paketov, še zlasti zato, ker naročniki hkrati niso bili deležni kakšne dodatne ugodnosti (denimo dodatnega prenosa podatkov, že vključenega v ceno). "Še posebej pa imamo odklonilno stališče do uvedbe t.i. nadomestila za upravljanje z naročniško številko, ki ga bo Simobil od 1. oktobra 2011 v višini 9,78 evra letno zaračunaval vsem svojim naročnikom", je uvedbo nadomestila komentiral Boštjan Okorn iz ZPS. Simobil nadomestilo opravičuje z v pavšal vključenimi storitvami (sprememba ali menjava telefonske številke, menjava kartice SIM, ponovno aktiviranje telefonske številke, zamenjava obračunskega intervala, prenos lastništva, izdelava razčlenjenega računa po naročilu). Žal je iz seznama razvidno, da gre za storitve, ki jih povprečen uporabnik le redko izkoristi. Zato v ZPS menijo, da gre le za še eno od vrste pavšalnih stroškov, ki jih mora naročnik plačati, ne glede na to, ali v razlago stroška vključene storitve namerava uporabiti ali ne. "Presenečeni smo, da se ta način 'pobiranja denarja' seli tudi na področje telekomunikacij, kjer naročniki že sicer plačujejo naročnino," je še povedal Boštjan Okorn.

Preverite cene in ukrepajte
Obstoječi Simobilovi naročniki lahko do 18. septembra 2011 brez odpovednega roka in sankcij prekinejo pogodbo s Simobilom in se preselijo k drugemu operaterju (Debitel, Izimobil, Mobitel, T-2 ali Tušmobil). To velja tudi za tiste, ki so pri Simobilu vezani za določeno časovno obdobje, pri čemer pa bodo morali plačati sorazmerni delež za prejeto ugodnost (odkup opreme) ali strošek uporabe opreme (vračilo). Kakšen je ta strošek, si lahko izračunajo na Simobilovi spletni strani.

Da bi bila menjava operaterja čim bolj preprosta, si potrošniške organizacije že dlje časa prizadevajo za skrajšanje obdobja vezave, ki je zdaj v Sloveniji skoraj vedno 24-mesečno, na največ 12 mesecev. Hkrati potrošnikom svetujejo, da ob sklenitvi naročniškega razmerja dobro premislijo, ali se jim splača nakup subvencioniranega mobilnika v zameno za tako dolgotrajno zvestobo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
@borovnica, še eno vprašanje, imam mesečno naročnino za 2 sim kartici, druge več ne uporabljam, plačujem brezveze cca. 2€ mesečno dodatka. Torej po novem ko bom plačeval to nadomestilo lahko vrnem obe sim nazaj in dobim novo brezplačno? Namreč mojstri na Simobilu so mi izračunali da če hočem to opcijo prekinit da bi moral plačati cca. 20€ stroškov ker menda ne morjo samo ene kartice enostavno izklopit temveč moram obe vrnit in dobim novo (glupost da ni večje). Torej po novem je to free ali zopet kak hakl?
smile-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
se strinjam, vsak je odgovoren za svoj mobilni aparat, nastavitve in uporabo le-tega. Operater ne more obveščati vse o vsem, tudi na uporabniku je da preveri kaj ima v roku, da zna to uporabljati, zato pa so priložena navodila in nasveti na spletni strani operaterjev.
Prejet SMS:
Živjo! Porabili ste že 100 EUR za internet. Če hočete zagoniti vso plačo za naš ugoden dostop do interneta, odgovorite na ta SMS z besedo HOCEM.

To ni znanstvena fantastika, ampak realnost.

bolj sem imel v mislih podrobna razlaga funkcij v aparatu in delovanje le-tega že na sami prodajni enoti, drugače pa ja, tudi en enostaven SMS bi rešil marsikatere probleme, ampak je spet odvisno od billinga itd
wink-1.gif

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
bomo pa sli k tusu, ko ma bolse omrezje pa nizje cene
wink-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
3
18
both of course. Internet za 1€ uporabljam kjer simobil signala sploh ni in to sredi maribora v zgradbi. Če to nepove svoje te pa nevem kaj bo.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
res ne moreš vrjet! Mogoče je pa čas da dokončno zapustim Simobil. več kot 1.000 eur sem jim dajal na leto! Pritožbe baje dežujejo na Simobil, sej jih sploh ne morš dobit na telefon.
bonk.gif
Jaoo!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.