Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kdor ima resne namene, po poslušal nasvet odvetnika, ne pa forumovca.
wink-1.gif

UrbanZan

Pripravnik
22. feb 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Zakaj se to meni ne dogaja pa sem dosti v centru?

Hm... nebi vedel
smile-1.gif
sicer se to ne dogaja pogosto... pravtako pa tega prekinjanja nisem vzel kot nekaj slabega...

Še zmeraj ostajam zvest :D

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Tisti , ki mogoče veste in ste po naklučju zaposleni pri Simobilu.

Bo v kratkem še kaj zaloge Iphone4, BELE barve, 16Gb?
Trenutna zaloga = jih ni.

Hvala!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa ima smisel tri različne app-e razvijat, če bi ena spletna app...likacija delovala vsepovsod?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hiše imajo prednosti.
Kaj pa ima app prednost?
Da je rob okvirja bolj zaobljen?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Hitrejši dostop do podatkov, bolj gladko delovanje, manjša količina prenešenih podatkov, večja možnost integracije sistemsko specifičnih funkcij... in seveda udobje aka. "ease of use". Tako kot lahko za hišo rečeš, da je bolj mirno, imaš več prostora, vedno prost parking, itd...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To bi lahko z web aplikacijo tudi (do neke mere), ampak če so presodili, da je tako bolje, ni problema.
Just asking....

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Čak, zdej bom mel na mobitelu 100 aplikacij, namesto 100 zaznamkov? Svet gre nazaj lol:) Facebook touch verzija spletne strani je bolša za smarthphone, kot Facebook aplikacija recimo. To je design smarthphone optimized strani za zgledovat se.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Kaj pa je prednost 100-ih zaznamkov pred 100-imi aplikacijami? Tako aplikacija kot tudi web aplikacija sta lahko narejeni dobro ali slabo. Do obeh moraš dostopati preko menija (tako da iz vidika preglednosti nobena ni v prednosti). Je pa dobra native aplikacija vedno boljša od dobre spletne strani. Tako da ne vem, zakaj gre iz tvojega vidika svet nazaj... iz mojega gre kvečjem naprej.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Se pravi jaz sem zdele nekje in hočem najti poslovalnico merkur in namesto, da grem googlat in na netu najt potrebne informacije,bom zdej šel na Market iskat Merkur aplikacijo, da pridem do informacij?!? To je korak naprej ja, lol.

Vrabci že veselo čivkajo, kako bo čez kako desetletje vse na webu. Tudi recimo photoshop, to bo vse romalo v browser, nič več inštaliranja aplikacij. in vi bi zdaj delali aplikacije, kot dopolnilo spletne strani, namesto, da se naredi konkretno spletno stran.

Tko se ima pa zdej fajn aplikacijo, ki jo bo zanemarljiv delež uporabnikov uporabljalo, vsi ostali bodo pa na navadni desktop spletni strani od Simobila in se pizdili, zakaj ni stran bolj prilagojena mobitelom.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
LoL... ti si omenjal zaznamke, ne pa iskanje... in iskanje aplikacije "Merkur" ni enako iskanju "Merkur" na googlu... Boš pa recimo lahko odprl aplikacijo Odpiralni Časi (če boš že imel naloženo) in preko nje hitreje našel poslovalnico Merkur kot pa preko iskanja po brskalniku. Ampak pazi... še vedno imaš browser in lahko iščeš kot si do sedaj.

Vrabci lahko veselo čivkajo, karkoli jim paše... trenutni indikatorji pač kažejo v drugo smer. Google je tisti, ki želi vse spraviti v web. Ampak bo zelo veliko ljudi (in podjetij) proti temu. Meni npr. sploh ne sede imeti doma samo terminala in vse podatke vključno z aplikacijami v cloudu. Končni rezultat bo nekje vmes. Ni vse tako črno/belo kot to ti vidiš.

Aplikacijo bo pa uporabljala večina iPhone uporabnikov pri simobilu... ker bistvo iPhona (in Androida) je nalaganje aplikacij. Ostale se bodo pač pizdili, da ni prilagojeno... ali pa kupili smartphone (kar je končni cilj operaterja in proizvajalcev telefonov).

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Simobil aplikacija je nepotreben spam, v kolikor je ne odpreš vsaj vsak teden. Saj vem, dosti folka je app freakov, ampak taki aplikacije nalagajo, pa pozabijo na njih. Taki bojo naložili aplikacijo Simobil, čez pol leta bojo pa rabl neki zvedeit, pa bojo šli lepo na simobilovo spletno stran.

Bistvo mojega Androida je drugače 4.3" zaslon, ki omogoča fajn browsanje, če je spletna stran kokr tolk normalna. In ja, jaz se bom pizdil, če ne bojo optimiziral ne bom pa šel aplikacije naložit za spletno stran, ki jo obiščem parkrat na leto:) Pizdit je bolj produktivno, mogoče z tem kako firmo spodbodeš, da naredi fajn touchscreen optimized spletno stran.

Aplikacija je workaround za stvar, ki se jo zaenkrat ne da učinkovito naredit v browserju. In ja, še dolgo se bo za določene stvari rablo aplikacije, moj point je bil samo kam gre trend, in definitivno ne gre v smer, da bo vsaka spletna stran imela svojo aplikacijo...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.