Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kaj bi pa Trzna inspekcija naredila me pa tudi zanima... Ampak, ce bodo njim prepovedali nadomestilo (BTW, na osnovi cesa ze?), potem me zanima tudi kdo bo ukrepal proti Mobitelu zaradi Dzabesta, in Tusmobilu zaradi Brezmejnega? :D

Telekomu zaradi digitalnega dostopa 7€?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Zakaj naj bi bil sporen Brezmejni 1000? Operater, ki ima pod 40% tržni delež se gre po zakonu lahko dumping.

Tožba Džabesta pa se ne gre toliko za dumping, kot za cene škarij med Džabestom in nacionalnim roamingom. Veleprodajne cene Mobitela so bile nižje pri Džabestu, kot pri nacionalnem roamingu. zaradi tega je tožba Tušmobila velika 86 mio EUR. Če bi bilo samo zaradi dumpinga ne vem če bi lahko naklepali tožbo za več kot 20 mio EUR.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Se vidis, da pol folka se ni prekloplo iz prejsnega sistema v pravi kapitalizem.
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Pri nas se bo kar preskočilo kapitalizem, ker bo le-ta zgleda počasi propadel.

Mi pa res ni jasno, kaj dela uprava na simobilu in kako to, da "slovenski" del v njej ni opozoril na to, da slovencelj verjetno ne bo pozitivno sprejel tega dodatka in da bi bilo bolje, če bi vsak paket še podražili za 0.5€ in prišli do istega denarja, le brez jeze in osipa uporabnikov.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Kaj bi pa Trzna inspekcija naredila me pa tudi zanima... Ampak, ce bodo njim prepovedali nadomestilo (BTW, na osnovi cesa ze?), potem me zanima tudi kdo bo ukrepal proti Mobitelu zaradi Dzabesta, in Tusmobilu zaradi Brezmejnega? :D

Proti Mobitelovem Džabesto SO ukrepali. kot posledica tega ukrepa je zvišal ceno na 19EUR, ter prenos podatkov znižal iz 1000MB na 100MB.

Proti nadomestilu ti pa kar zdaj povem, da ne bodo ukrepali, ker ne škoduje konkurenci. Prej ji pomaga.
To je ta razlika, breni se konkurenco, ne pa uporabnika pred kakimi podražitvami(ker se sklepa, da se ga brani itak posredno preko konkurence).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Let me get this straight: Drzava bo Si.mobilu PREPROVEDALA nadomestilo?

bonk.gif
A ne me jebat.
Država bo Si.Mobilu prepovedala kršenje zakonov.

(dlakocepljenje: prepovedala je že s sprejetjem zakonov. Zdaj bo kvečjemu kazen izdala za kršitev)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Daj no stein, ne sanjaj...

Podrazitev je proti... Katerem zakonu? Kul, jim prepovejo, bodo pa potem dvignili vse narocnine za 1 EUR, in se naprej zaracunavali vsakic, ko bo uporabnik kaj od tega hotel opraviti, ali pa sledili zgledu Debitela, in znizali subvencijo telefonov.

A potem bo tudi trzni inspektor ukrepal?
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.439
6.953
113
Kaj ne bereš komentarjev, saj ne gre toliko za podražitev kot za načela in princip
hysterical-1.gif

Seveda ima ta pavšal funkcijo, kot jo ima drobni tisk. Pogledaš naročnine in si misliš, o super, kako poceni, se pa potem druge postavke, ki jih konkurenca ne pozna, zraven na račun nabija. Zadeva seveda gre, ker je povprečen Slovenec funkcionalno polpismen in bere samo velike črke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Ah seveda, slovenci so samo takšni, drugje pa se sploh to ne prakticira...potem smo dejansko slovenci pionirji v nečemu?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.439
6.953
113
Ne vem, kako je drugje, me ne zanima dovolj, da bi se v to poglabljala in je to tudi popolnoma irelevantno za dotično debato.

Če mi ve kdo odgovoriti na moje prejšnje vprašanje: od kdaj naprej velja pavšal?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
ksz..

Danes prejeli novo SMS sporočilo:

ORTO info: 5. 9. bomo ceno klicev v ostala slovenska omrezja spremenili iz 0,10 eur na 0,15 eur/min. Vendar ne skrbi! Za brezskrbno komunikacijo in nizke stroske vklopi Opcijo 201 in si zagotovi 201 min klicev v ostala slovenska omrezja za 5 eur/mesec. Opcijo 201 lahko vklopis preko portala Moj Si.mobil, na Si.mobilovih prodajnih mestih ali s klicem na brezplacno stevilko 080 40 40 40.
(Si.mobil)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Daj no stein, ne sanjaj...

Podrazitev je proti... Katerem zakonu?
Kaj si se pravkar vstal?
Ne gre se za podražitev, ampak za zaračunavanje nečesa, kar ne uporabljaš. (kaj sicer ni ravno novo za SM)
Zakoni pa so bili napisani do alinej točno višje.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
za zaracunanje necesa, kar ne uporabljas?
torej so vsi narocniski paketi proti zakonu
wink-1.gif

ker ti, npr. v orto paketu kasirajo 1000min 1000sms 1000mms itd.. neglede ce to uporabis al ne. pa tisti ko porabi 10min placa isto kot tisti, ki 1000. to pa je ista finta. storitve bojo narozpolago tvoja bo pa odlocitev, ce bos jih koristo al ne
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj se je v Sloveniji razširil oblak droge? (sem v tujini)

Gre se za "nadomestilo za stvari, ki jih 99% uporabnikov ne koristi". Daj preberi začetek te teme.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
FAQ ni najbolj jasen, a lahko Cawo ali SiMobil_ razjasnita ta primer?

Kupim telefon za subvencionirano ceno, recimo BlackBerry Torch 9800, plačam 320 EUR (paket je M Zame BlackBerry), na dan 7.7.2011.
Te dni odstopim od pogodbe in vrnem telefon.
Kalkulator mi pove, da imam za doplačilo 117,89 EUR.

A zdaj vrnem telefon in doplačam 117,89 EUR?
Kaj pa onih 320, ki sem jih plačal?

PS: A lahko web stran popravite, da sprejme 5.5.2011 kot veljaven datum?

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
zgleda,da je tebe tud dosegel ta oblak. drugac bi skapiral ze, ce ti kaj nepase idi drugam. tu so taksni pogiji in nihce se neozira na tvoje mnenje ali na moje ali na katerokoli drugo uporabnikovo.

teh tvojih 99% pa tud dalec od resnicnega podatka.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Inšpekcija bo poizkusila najti nekaj, kar nakazuje na to, da se nekaj ne transparentno računa oz. računa v cilju goljufije. Če mene vprašaš je to ČISTA goljufija lastnih uporabnikov oz. predvsem tistih, ki na novo sklepajo naročnino, saj tem nobeden na prodajnem mestu ne bo rekel; "Ja imate ta in ta paket in ob tako ugodnem paketu vam še dodatno računamo pavšal, a ni to bolje, kako pri konkurenci, ki tega ne računa?" Pa boste lahko potem tudi klicni center klicali, pa boste lahko še.... tra lalalala..."

Tak uporabnik, bo prvi mesec takoj plačal pavšal, tudi če takoj prekine naročnino naslednji mesec je že prepozno. Najprej je plačal priključnino 11-12€ + pavšal 9,78€ + stroški prekinitve je to že cca najmanj 30€ zasluženega za nič. In tukaj je težava pavšala.

Za lažje razumevanje si predstavljaj, da recimo ko greš v Mercator ali kakšno drugo štacuno in ti na vhodu piše računamo uporabovozička, hojo po ploščicah, itn. In na koncu ko ti blagajničarka obračuna nakup doda še prej omenjeno postavko.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sem imel daljsi komentar, pa je tabla zajebala...

Skratka... LETA so bile naročnine, brez vkljucenih storitev. In? Se je kdo bunil? Danes pa, ko ne vem ce se obstaja en paket, kjer nimas vkljucenih minut/SMS/podatkov, etc. - in se vedno subvencionirane telefone, je pa kaj? "To si uporabniki zasluzimo"?
bonk.gif

(Pa da ne bo pomote, imam dve razmerji zame, enega za zeno, pa se ostala familija.) So what.

Saj obstaja druga varianta - recimo... Namesto po Mobilkomu se za trenutek ozrimo na VIP.net, kjer... segmentirajo uporabnike
smile-1.gif
Ce nisi dovolj velik uporabnik storitev, potem ne prides do zivega agenta. Lahko gres v stacuno, ampak ti bodo take stvari - zaracunali glede na porabo.

A je to bolje? Potem se bo pa jokalo, da delajo razlike med uporabniki
smile-1.gif

Skratka, lahko vrnes telefon in prekines narocnisko razmerje. In zamenjas operaterja. The end. Trzno gospodarstvo ne rabi drzave, da predpisuje kaj je, in kaj ni smotrno. Bodo ze uporabniki povedali, ce je ok ali ne.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.