Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Podjetje je privatno, z denarjem razpolagajo sami v okviru zakonov in regulativ. Če bodo lastniki preveč požrešni, bo to strel v koleno, drugače pa je povsem njihova stvar, kako in kaj.
Moje podjetje deluje večinoma v Rusiji in Španiji, profit pa gre na koncu v Slovenijo, bi se ti tudi v tem primeru zdelo prav, da denar puščam tam in ga vlagam tja? Prvi trenutek, ko bi to zahtevali od mene, spokam brez pardona. Ni ga junaka, ki bo lastniku govoril, kam naj nosi svoj denar, pika.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
domačem okolju gredo davki, prispevki plače, regresi, nagrade, donacije, stroški poslovanja, ljudje smo zaposleni, dobivamo redno plačo,.. kaj pa bo lastnik naredil z denarjem me ne sme zanimati. Lahko ga investira v državi, za uporabnike (nadgradnja), ali pa ga porabi za dividende,..

Če bi bili lastniki slovenci (iskratel, interevropa, ...) bi kasirali oni, tako pa so podjetje prodali in pokasirali kupnino,..

b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
domačem okolju gredo davki, prispevki plače, regresi, nagrade, donacije, stroški poslovanja, ljudje smo zaposleni, dobivamo redno plačo,.. kaj pa bo lastnik naredil z denarjem me ne sme zanimati. Lahko ga investira v državi, za uporabnike (nadgradnja), ali pa ga porabi za dividende,..

Če bi bili lastniki slovenci (iskratel, interevropa, ...) bi kasirali oni, tako pa so podjetje prodali in pokasirali kupnino,..

b
Pozabil si omeniti še Istrabenz.

In vse te firme so bile v državnem lastništvu.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Eni ste resnično, žal moram tako reči, omejeni.
Saj lastnik bi lahko za traparije zapravljali denar in prikazal minimalen dobiček (ali celo izčrpavali družbo), potem bi bilo pa OK?

Eh, eh ...

Pa povejte dobro prakso nacionalnega interesa v Sloveniji?
Super je, da je Laško prevzel Union namesto, da bi to dobil Interbrew. Valda, nacionalni interes izčrpavanja družbe namesto širjenja v globalni svet preko ustaljenih kanalov Interbrewja. Pa še je veliko takšnih praks. Družbe gredo v prisilno poravnavo, lastniki so pa najbogatejši ljudje. To šteje, samo da izgleda dobiček majhen ali je celo izguba ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Seveda,

saj je vedno kaj novega
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Si.mobilovo omrežje je največje in najhitrejše 3G omrežje v Sloveniji
https://www.youtube.com/watch?v=RszzirirB3g
Simobil se je na današnji novinarski konferenci pohvalil z rezultati testiranja mobilnih omrežij v Sloveniji, ki jih je (po njihovem naročilu) opravilo nemško podjetje NetCheck. Testiranje, v katerem so sicer izpustili območja, kjer je pokritost s Simobilovim 3G signalom zaenkrat še slaba (zgornje Posočje, Brkini, Bela krajina)

To je zame prirejeno testiranje. Po hitrosti je še vedno najboljše m@ omrežje s vključnimi vsemi območji.

Če izpustimo hitrost je po mojem mnenju najkvalitetnejše UMTS omrežje v mestih od Tušmobila (UMTS 900/2100), na podeželju pa od Si.mobila (UMTS 900).

v mestih situacija: m@ UMTS 2100, s! UMTS 2100, tuš UMTS 900/2100
na podeželju situacija: m@ UMTS 2100, s! UMTS 900, tuš UMTS 900.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Če izpustimo hitrost je po mojem mnenju najkvalitetnejše UMTS omrežje v mestih od Tušmobila (UMTS 900/2100), na podeželju pa od Si.mobila (UMTS 900).

No tole je najpomembnejši podatek v tvoje prispevku
rolleyes-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

No tole je najpomembnejši podatek v tvoje prispevku
rolleyes-1.gif
tole trdim glede na mojo aplikacijo:
https://play.google.com/store/apps/details?id=svetidej.lokator

Si.mobil UMTS 2100 v mestih se preklopi v hišah na GSM, kar se pri Tušmobilu ne zgodi. prav tako pri Tuševem UTMS večja jakost signala znotraj hiš. Razlika je okoli 20 dBm.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Se vidi da je prirejeno v prid Si.mobila in če so še oni naročili test pol je itak jasno..da morajo bit razultati odlični..
wink-1.gif

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
467716-post_slo.gif

True true....
Kot sem ze napisal jaz sem zelo zadovoljen z nadgradnjo v nasi vasi je sel signal iz GPRS na HSDPA (tri crtice)....

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Katera je najcenejša varijanta da dobiš iphone 4s pri simobilu? Mislim na mesec koliko se plačuje....pa da na začetku plačaš čim manj...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Se vidi da je prirejeno v prid Si.mobila in če so še oni naročili test pol je itak jasno..da morajo bit razultati odlični..
wink-1.gif

kdo bi moral po vašem narediti test da bi bili podatki verodostojni?
Naredila se je nadgradnja in naredili so se testi kompetentne firme,.. ker Mobilkom že sodeluje s to fimro so test naredili oni,..

zberite denar in nareditie neodivisen test,..

b

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
wink-1.gif

kdo bi moral po vašem narediti test da bi bili podatki verodostojni?
Naredila se je nadgradnja in naredili so se testi kompetentne firme,.. ker Mobilkom že sodeluje s to fimro so test naredili oni,..

zberite denar in nareditie neodivisen test,..

b

Problem je v tem da ste izpustili določena območja...če bi v celoti testirali svoje omrežje in ne samo določena območja pol bi še verjel temu testu... Tko pa se vidi da je narejen da pokaže daje si.mobil najbolši ma UMTS...
bonk.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.