Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Jest, saj vemo kako je bilo,..višja cena klica brez zakupljenih minut je omogočala razvoj in razvajanje strank in kazanje kdo ima daljšega,..subvencije so bile visoke,..
...potem je prišla dumping konkurenca in ukrepi EU,.. investicije so se znižale, subvencije tudi in tako pridemo do današnjega stanja,..vsa zadeva je sicer zelo poenostavljena a tako nekako je,..

Če k temu dodaš še bolestno pričakovanja slovencev da bi imeli najnovejši telefon, naročnine in, opcij nebi plačevali,.. dobimo stanje kot je sedaj,..počasi prihaja streznitev,..

b

Ti isti Slovenci pričakujejo, da večji del dobička operaterja ostane v SLO, kjer je tudi nastal in mali del tega gre v tujino, kjer se razvaja tuje uporabnike, beri ugodnejši paketi,ugodnejše cene telefonov, večje plače, itn.

Ti isti Slovenci pričakujejo, od domačih operaterjev, čigar lastniki so domači, da večji del dobička pustijo v SLO za razvajanje domačih uporabnikov, kateri so ga tudi omogočili vsa ta leta, ne pa da se namenja po tujini po različnih državah, namesto, da se fokusirajo zgolj na eno ter poizkuša tam maksimirati dobiček, tako pa nikoli konca in vsakič in vedno več se domačim uporabnikom mečejo zahteve ter krčijo ugodnosti.

V SLO ternutno zelo, zelo potrebujemo patriotizem, ko to rečem ne mislim na nacionalizem.

Ker na žalost so dosedaj vsi drugi imeli koristi, le tisti, ki so ga prispevali torej uporabniki sami, so ga imeli zelo malo ali skoraj nič, v primerjavi z drugimi. Če vi štejete kot ugodnost to, to da bomo sploh veseli, da imamo sploh mobilno telefonijo ter mobilne telefone na razpolago, ne glede na ceno ste se zelo krepko zmotili.

Zato zelo pomembna stvar je ta, da če je potrebno, je treba mobilnega operaterja, banko ter tam, kjer je mogoče izbirati, je potrebno menjati vsak mesec in ne pristajati na PR razlage ter argumente,kot se to danes dela in počne.

Tržni inšpektorat je lepo rekel, pomagajo samo skupinske prijave ter tožbe, vse drugo je zaman in na to karto plenilci igrajo.

Ključno vprašanje; Uporabniki ali operaterji, kjer sodijo tudi njihovi zaposleni, zainteresirani posamezniki, partnerji, itn.

In ja, da ne pozabim, sam mislim, da v SLO uporabniki niso ravno tolikšne ovce, kot se jih skuša prikazati!!!

Lp.

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ojojoj... Ti nisi resen. Grdi, grdi tujci, ja, to je pri nas problem...
bonk.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
"Vsec" mi je ideja, da bi moral izbirati svojega ponudnika cesarkoli na osnovi tega, kje je lastnik podjetja.

Ker ja, ena firma je pa res razlicna od druge. Boli mene k*** kam gre dobicek, moj denar dobi tisti, ki mi da storitev ki mi najbolj ustreza, pa ce je Slovenski ali Rodezijski operater
smile-1.gif
kako laufa pa "nacionalni interes" smo pa videli pri jogurtih, ane?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Dexter,.. firma je bila včasih slovenska, s slovenskimi delničarji, v sloveniji je ostajal dobiček (izguba), ker pač firma ni bila slovenski interes kot nekatere druge,..
- Si.mobil plačuje vse davke v sloveniji
- zaposluje v večini slovenske ljudi in jim redno plačuje
- pripravlja pakete in ugodnosti skladno s trgom za slovence
- v sodelovanju z "mamo" razvija produkte za slovence
- v sodelovanju z "mamo" nadgrajuje omrežje,..
- nenazadnje pa poizkušajo tako Mobitel, Tuš, Debitel, Izimobil in T2 ter ostale firme v danih okoliščinah maximirati dobiček,.. enim uspeva bolj (Mobitel), drugim pač ne (Tuš, T2,..)

Vsi ti slovenci, ki jih omenjaš bi lahko v firmo vložili svoj denar, pa ga niso in iz tega razloga niti ne morejo pričakovati dobička,..

O lokalpatriotizmu pa se strinjava,.. premalo ga je,..

Glede izbire in pritiskov,.. 15 let nazaj sem NLB zamenjal z Abanko, Triglav za Generali, Mobitel za Si.mobil, ,.. izbiram pač ponudnika, ki mi ustreza in me ne nateguje,.. Če pa kateri me, ga pač zamenjam,.. brez jokanja in stokanja po forumih,..

b

p.s. in nenazadnje ne rabim biti trobilo nobenega operaterja kot znate to biti nekateri,..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Ti isti Slovenci pričakujejo, da večji del dobička operaterja ostane v SLO, kjer je tudi nastal in mali del tega gre v tujino, kjer se razvaja tuje uporabnike, beri ugodnejši paketi,ugodnejše cene telefonov, večje plače, itn.

In v cem je razlika, ce dobicek (takrat, ko pac je) pobase v svoj zep nek tajkun ali nek tujec?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Dexter,.. firma je bila včasih slovenska, s slovenskimi delničarji, v sloveniji je ostajal dobiček (izguba), ker pač firma ni bila slovenski interes kot nekatere druge,..
SI.mobil je bil slovenski nacionalni interes. Delničarji so bila državna podjetja. Si.mobil je dobil frekvence kot najslabši ponudnik pri razpisu za GSM 900. Že od vsega začetka je bil nacionalni interes da se Si.mobil ne razvije tako kot Mobitel in da se najdražje proda tujcem. In potem tujce prek UVK-ja in APEK-a jebat v glavo in uničevati Mobitelovo konkurenco.

Strici iz ozadja so dobro zjebali situacijo na mobilnem trgu.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

In v cem je razlika, ce dobicek (takrat, ko pac je) pobase v svoj zep nek tajkun ali nek tujec?

Borovnica, pravi; "Če k temu dodaš še bolestno pričakovanja slovencev da bi imeli najnovejši telefon, naročnine in, opcij nebi plačevali,.. dobimo stanje kot je sedaj,..počasi prihaja streznitev,.."

Torej se ne gre za to ali tujec pobaše dobiček ali ne, ampak za to, zakaj operter nekaj ne more storiti, ne more bolj ugodno ponuditi itn., kjub enormnemu dobičku, enako velja za domače operaterje in to je mišljeno v zgornjem postu. Mene kot uporabnika, predvsem navedeno zanima, zakaj ne morejo?

Tipičen primer; Zakaj so BOB paketi bolj ugodni v Avstriji, kakor pa v SLO, kaj jih onemogoča, da su tukaj enaki? Imajo s SLO uporabniki, kupci večje prevozne stroške, da jih sem pripeljejo, kakor kje drugje ali kako, je morda elektrika dražja, komunalni prispevek
sprasujem se.gif

Problem je v tem, da mi financiramo ugodnosti tujim uporabnikom v tujini, medtem ko obratno pa se ne dogaja, ampak se joka, da je potrebno odrešiti colungo še nekoliko več, ker majo tam višje apetite, kakopak, tukaj pa lahko še malo potrpimo, po mnenju nekaterih, predvsem tistih, ki imajo posredno ali neposredno korist operterjev.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
bob je najcenejši trenutno,.. zakaj že bi moral biti še cenejši? Zakaj bi moral it v minus?
b

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Zakaj nekateri ne zmorejo logičnega razmišljanja, zakaj nekateri hočejo, da vsem sosedom krave pocrkajo, zakaj Slovenija ne zniža davkov, zakaj je pri nas regulator tako strog, zakaj meni nekdo ne podari stanovanja, zakaj se nisem rodil bogatim staršem, zakaj se bo cena elektrike zvišala, zakaj jaz ne zadanem na lotu, zakaj je nacionalni interes uničil zdrav razvoj in zakaj je vsakič kakšno leto po nacionalnem interesu govora o novih tajkunih? Naj nadaljujem z ostalimi zakaj vprašanji? Ni čudno, da smo v vrhu samomorilnosti ob takšni zafrustriranosti ...

Ne se sekirat za stvari, katere ne poznaš in na katere nimaš vpliva, greva na pivo, jaz plačam. Aja, zakaj alkoholizem v Sloveniji?
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Cawo, in zakaj se ti nezadovoljneži, ki trdijo, da je pri nas najslabše (banana, udba, operaterji...) ne grejo preprosto tja, kjer se cedita med in mleko?
Veš zakaj ne, ker bi Tam morali delati, da bi preživeli, ker Tam ne velja star rek, da me nihče ne more plačati tako malo, kot jaz lahko malo naredim, ker potem ne bi mogli jamrati, ker bi bili za vse svoje težave krivi sami....

A ni fino pri nas, za vse so krivi drugi, po večini tajkuni, tujci, država, za štajerce še Ljubljana (kjer je itak pol štajercev, ker doma ni dela zaradi Ljubljane, doh).

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Da presekam to nepotrebno razpravo o tem, kam gre dobicek in zakaj tja....

Bo tudi za pravne osebe kaksna podobna akcija, kot je za fizicne osebe preprosto zame? Oziroma drugace: lahko bi bila, glede na to, da smo ravno tako ljudje, kot tisti, ki imajo sklenjeno drugacen tip razmerja
frown-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Dobro vprašanje. Sem tudi sam spremljal razpon ugodnosti tako za fizične kot za poslovne uporabnike. Ugotavljam, da precej neenakopravna obravnava, v škodo poslovnih.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Dobro vprašanje. Sem tudi sam spremljal razpon ugodnosti tako za fizične kot za poslovne uporabnike. Ugotavljam, da precej neenakopravna obravnava, v škodo poslovnih.

Ja sej Simobil nikoli ni imel dobre poslovne ponudbe. Recimo če imaš firmo in za firmo uporabljaš svoj telefon, se ti bolj splača imeti recimo orto v nulo paket kot pa kakšnega od poslovnih paketov pa četudi ti ne gre potem to v stroške. Simobil ima res prevelik razpon med temi cenami, se strinjam s tabo.

So pa odprli center za poslovne uporabnike v BTCju pri Lidlu. Sicer nevem kje je razlika ali greš tja ali pa 100 m naprej ..

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Da ne bi o tem, koliko ugodnosti imajo poslovni uporabniki.
shocked-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.