Ej, carji ste. Letos res hiperaktivni! Vsaka čast:
V ponedeljek, 16. 6. 2008, bo vsem naročnikom in Mobiuporabnikom na storitveni strani Moj Mobitel na voljo nova storitev M:Namiznik. M:Namiznik je program za Windows Visto (Vista gadget), ki po prenosu in namestitvi na osebni računalnik omogoča:
- enostavno pošiljanje SMS-sporočil;
- pregled porabe vaše mobilne številke;
- samodejni prenos kontaktov iz Windows Contacts;
- pregled z M:Namiznikom poslanih SMS-sporočil.
M:Namiznik ponuja preprost in pregleden vmesnik, ki omogoča hiter dostop do vseh zmožnosti M:Namiznika. Prek spremljanja porabe (Monitor) lahko uporabnik vidi, koliko je porabili v tekočem mesecu. Pri tem ne prikazuje le z M:Namiznikom poslanih SMS-ov, ampak celotno porabo za mobilno številko. Identifikacija uporabnika poteka s pomočjo uporabniškega imena (mobilna telefonska številka) in gesla (enako geslu za dostop do Mojega Mobitela oziroma spletnega portala Planet).
M:Namiznika bodo veseli predvsem tisti, ki pošiljajo večje količine SMS-sporočil, saj je pisanje na mobilnem telefonu lahko zaradi omejitev tipkovnice dokaj nerodno. M:Namiznik tako omogoča, da sporočila SMS pošiljamo z računalnikom, vseeno pa se sporočila prejemniku prikažejo, kot da bi bila poslana iz mobilnega telefona - prejemniku se prikaže mobilna številka pošiljatelja.
M:Namiznik je za prenos na voljo na storitveni strani Moj Mobitel (https://moj.mobitel.si).
Prenos M:Namiznika je brezplačen. Sporočila SMS, ki jih uporabnik pošlje prek M:Namiznika, se obračunavajo po ceniku za pošiljanje sporočil SMS za naročniški paket uporabnika oziroma izbrani paket Mobi. Poslana SMS-sporočila se torej obračunajo popolnoma enako, kot bi bila poslana z mobilnega telefona.