Novo pri Mobitelu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Cool, eden manj. Itak je naval na storitev tolikšen, da se ne bo poznalo. Poskusi po 1. 9. ko bo plačljivo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pravkar stestirano na 6tih različnih telefonih in deluje BP, tako da ne vem kaj te moti. Se pa občasno kakšen krček pojavi, kateri so glede na napisano zgoraj povsem razumljiviv (v teh prvih dneh) in bodo zelo hitro pozabljeni.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Jst pa pridem na Mobile TV stran, vidim pa le EPG oz. spored. Nikjer ne vidim nobenega linka za ogled TV kanala?

Any Idea?

Imam pa Nokia E60.
Ja, na Planet moraš iti z dostopno točko, ki ima vpisan posredniški strežnik (npr. Planet Mini in ne Mobitel Internet)

hmmm jaz imam isti problem s htc tytn. povezava je preko apn internet. kakšne so točne nastavitve če ni odveč?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
041700700 poklič je zastonj, pa ti bojo poslal sms z nastavitvam in samo shraniš. bo še najbl simpl
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a kdaj ni mel? možno no. ampak ja tudi za pametne gre preko sms-a.
sej lahko sedaj pokličeš, delajo 24h/dan
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
APN je pri Nokia recimo imenovana Planet mini, Planet maksi, Planet Giga... Pri meni je bilo isto, APN Mobitel Internet ni delal.
Je pa treba pravi APN nastaviti tudi v medijskem predvajalniku, pri Real Playerju v Nokii je treba prav zagnati program (mislim da je v mapi Media) in v Settings poiskati nastavitev dostopne točke. Sicer se lahko zgodi, da bo delal Planet, video pa ne.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pogoj je, da imaš vsaj UMTS telefon in da si prijavljen v UMTS omrežje. Še bolje pa je, če imaš HSDPA mobilc.
Z Nokio E51 bi moralo delati.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Meni na 6120c dela odlično.
Samo prek planet mini sem dostopil gor in to je bilo to. Nič nastavljanja playerja ipd.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Meni dela na N70 odlično. Samo v RealPlayerju je bilo treba izbrat dostopno točko, Planet Mini. Je bilo prav zanimivo poročila gledat na telefonu.
aplauz.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mobilna TV je prilagojena uporabi v Mobitel 3.5G omrežju. To pomeni, da za spodobno delovanje potrebuje UMTS mobilnik, za optimalno pa HSDPA aparat. Razlika je predvsem v tem, da pri UMTS aparatu lahko občasno doživiš buffering. Bitstream je precej visok zaradi višje kakovosti slike.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Ja, pri moji N70 sem bil nekajkrat deležen bufferinga, pa kompresija je precej visoka. Očitno bo treba stara drva za HSDPA aparat zamenjat.
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Punci je včeraj delalo na Nokii 6280 na Edge brez problema, meni pa danes na Z1010 na UMTS omrežju tudi.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
hmmm meni na z1010 noče delati. link za predvajanje je, ko pa ga izberem, se ne morem poscrolat do tam kjer potrjuješ za kolko časa izbiraš itd... kater browser pa imaš?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem zelo zadovoln z delovanjem na n95 8gb. Slika je odlična, zaradi hitre 3.5g povezave nič ne šteka, pa še zastojn je. Zdaj bo infoTV še bolj gledan
wink-1.gif

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Ej, carji ste. Letos res hiperaktivni! Vsaka čast:

V ponedeljek, 16. 6. 2008, bo vsem naročnikom in Mobiuporabnikom na storitveni strani Moj Mobitel na voljo nova storitev M:Namiznik. M:Namiznik je program za Windows Visto (Vista gadget), ki po prenosu in namestitvi na osebni računalnik omogoča:

- enostavno pošiljanje SMS-sporočil;
- pregled porabe vaše mobilne številke;
- samodejni prenos kontaktov iz Windows Contacts;
- pregled z M:Namiznikom poslanih SMS-sporočil.

M:Namiznik ponuja preprost in pregleden vmesnik, ki omogoča hiter dostop do vseh zmožnosti M:Namiznika. Prek spremljanja porabe (Monitor) lahko uporabnik vidi, koliko je porabili v tekočem mesecu. Pri tem ne prikazuje le z M:Namiznikom poslanih SMS-ov, ampak celotno porabo za mobilno številko. Identifikacija uporabnika poteka s pomočjo uporabniškega imena (mobilna telefonska številka) in gesla (enako geslu za dostop do Mojega Mobitela oziroma spletnega portala Planet).

M:Namiznika bodo veseli predvsem tisti, ki pošiljajo večje količine SMS-sporočil, saj je pisanje na mobilnem telefonu lahko zaradi omejitev tipkovnice dokaj nerodno. M:Namiznik tako omogoča, da sporočila SMS pošiljamo z računalnikom, vseeno pa se sporočila prejemniku prikažejo, kot da bi bila poslana iz mobilnega telefona - prejemniku se prikaže mobilna številka pošiljatelja.

M:Namiznik je za prenos na voljo na storitveni strani Moj Mobitel (https://moj.mobitel.si).

Prenos M:Namiznika je brezplačen. Sporočila SMS, ki jih uporabnik pošlje prek M:Namiznika, se obračunavajo po ceniku za pošiljanje sporočil SMS za naročniški paket uporabnika oziroma izbrani paket Mobi. Poslana SMS-sporočila se torej obračunajo popolnoma enako, kot bi bila poslana z mobilnega telefona.
cheer.gif

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Z delovanjem Mobitelove mobilne TV sem zelo zadovoljen (uporabljam Nokia E90 in hitrost 3.5G).

Kot vidim, bo za SMS-e aktualen tudi M:Namiznik. Kaj, ko bi pripravili kakšno podobno zadevo tudi za Windows XP? Mogoče kakšen programčič v system-tray-u?

Vsem novim storitvam bo pri konkurentih res težko slediti oziroma bo treba pljuniti v roke še kje drugje kot pri ceni klicev druga omrežja.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Omrežje preobremenjeno zaradi preoptimističnih uporabnikov, ki so upali, da bodo lahko gledali fuzbal...

Zanimiva storitev. Bi z veseljem sprobal, če bi bil Mobitel malo bolj fer - v žabariji že nevemkolikšna nadgradnja hitrosti, nam pa niti osnovnega UMTS na privoščijo. Pa skozi okno gledam dva njihova oddajnika...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.