Novo pri A1

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Sam so malo tipsoni. Mi napišejo, da bodo prenos dvignili iz 8GB na 20GB in se zato namesto 1€ dvigne za 2€.
Ja lepo a jaz tega ne rabim. Do sedaj se A1 ni posluževal takih taktik (vsaj kolikor sem sam spremljal). Ponavadi so pač ukinili paket in dali ven novega.
Pa 1€ bi verjetno še "požrl". Sedaj bom pa raje za 5€ znižal paket.

• Všeč mi je
Reactions: mukwai

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.147
356
83
Goriska
Res so grdo tole naredili, samo nam ki imamo tripster+ paket so podražili paket za 2€ in dodali večini nepotrebnih dodatnih GB-jev...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Osebno bi raje imel 1€ podražitev in nič, kot 2€ in nekaj kar tako ali tako ne rabim.
Pač bi napisali, da dražijo ker so se povečali stroški gostovanja v tujini in konec.
Če bi rabil dodatni prenos podatkov imajo pa dovolj paketov in bi si to lahko sam izbral, če bi rabil.
Ne prenesem preveč dobro tega, da mi nekdo ponuja nekaj kar ne rabim in to še poskuša zaviti v povišano ceno.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Roaming regulacija je začela zbijat prihodke iz tujine že 10 let nazaj in ves ta čas se je konkretno cenilo. Tala zadnja regulativa je zanemarljiva za njihov dobiček, ker je bil že zbit na nulo (so operaterji dejansko že sami od sebe začeli pakete, z vključenimi podatki ponujat), poleg tega se je po zadnji regulativi pojavil HoT in ostali nizkocenovniki, skratka ta teorija gladko pade.

Bolša je moja teorija, ki pravi, da so počasi pridobili dovolj uporabnikov in je čas da niso več tako poceni, ker nizkocenovnikov itak ne bodo ujeli, ker bi morali poslovalnice in klicni center ukinit. Skratka bolše izgubiti nekaj malega uporabnikov in dobiček ohraniti drugače. S tako taktiko so pač vsi večji operaterji s svojim omrežejm v zadnjem času malo podražili.

Nazadnje urejeno:

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.551
927
113
Ravno razmišljam, kdaj je bilo nazadnje, da sem se vezal (zaradi cenejše naročnine ali telefona) in ni bilo v času vezave (2 leti) nobene podražitve...

Glede na to, da sem bil zdaj s S! oz. A1 slabi 2 leti kar zadovoljen, imam nekako v planu 2 opciji - ali vzeti A1 Orto 15GB z 1-letno vezavo (ker dlje itak ne morem več imeti Orta) za 15,39€ ali pa HoT Maxi (isto omrežje) za 9,99€.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.147
356
83
Goriska
Ravno razmišljam, kdaj je bilo nazadnje, da sem se vezal (zaradi cenejše naročnine ali telefona) in ni bilo v času vezave (2 leti) nobene podražitve...

Glede na to, da sem bil zdaj s S! oz. A1 slabi 2 leti kar zadovoljen, imam nekako v planu 2 opciji - ali vzeti A1 Orto 15GB z 1-letno vezavo (ker dlje itak ne morem več imeti Orta) za 15,39€ ali pa HoT Maxi (isto omrežje) za 9,99€.

Kolikor je meni znano lahko održiš orto pakete tudi po 31.letu starosti, samo skleniti jih ni možno več po tisti meji, tako je bilo meni rečeno na supportu.

Pa tudi bratranec ima še vedno tripster paket, pa ima 34 let.

V glavnem jaz kljub podražitvi ostajam pri A1, saj je zame še vedno top, ker še vedno dobim več kot pri vseh ostalih (1gb v ostalih državah izven EU/mesec mi veliko pomeni pri tripster+ paketu).

damjanko

Pripravnik
6. okt 2008
235
17
18
Ah eni niste zadovolni z ničemere.. Eni pa bomo dobili nič za podražitev 1 euro itn..

Cene so kar nekaj časa šle dol, količine gor, prihodki operaterjev zaradi regulative dol, ostale cene gor, razvoj omrežja stane,..
Tripster je načeloma za mlade in ti nimajo nikoli dovolj interneta,..
damjanko

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Saj to je po eni strani zanimivo. Celo leto so akcije če pripelješ novega uporabnika, da imata potem oba polovično naročnino.
Potem pa rečejo, da morajo ceno dvignit za 1€ ali 2€. :)

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Imam. Mislim da je to skoraj obvezno pri taki ceni aparata. Enako kot ce pri novem avtu nebi vzel kaksko.
Hja sej vem, zadnja dva mi je ratal hmal po nakupu demolirat:mad:, gledam pa tole samoudeležbo v višini 100€ pa razmišljam če bi jih raje v štartu dal za kvalitetno steklo in ovitek. Gledam nekja tem smislu, klik.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Hja sej vem, zadnja dva mi je ratal hmal po nakupu demolirat:mad:, gledam pa tole samoudeležbo v višini 100€ pa razmišljam če bi jih raje v štartu dal za kvalitetno steklo in ovitek. Gledam nekja tem smislu, klik.

Tudi to je dobro dati čez. Osebno imam Panzerglas čez steklo, ovitek in zavarovanje. Je še zmeraj ceneje dati 100e lastne udelezbe kot 380eur za nov ekrano_O. Večji kot je tel. več mi pada...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
mislim da bom z denarnico izvolil novega operaterja, glede na to da se A1 draži. Kaj lahko odpovem naročnino na podlagi nestrinjanja z zvišanjem naročnine?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Sem ta teden dobil obvestilo od Telekoma, da nodo popravili ponudno in od A1, ca lahko spremenim paket. No pri A1 so tako prijazni, da dobim za isti denar manj oz če vzamem podoben paket, plačam več. Jao a mislijo, da so ljudje res tako butasti?