Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Hahaha, sisaš mi ga.
saj ga nimaš...![]()
Se pravi ti bi, samo se bojiš, da ga ni. Sej sem vedel, da si obična [censored]čina v klubu šiptarjev.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Hahaha, sisaš mi ga.
saj ga nimaš...![]()
Citat:
Uporabnik softi pravi:
lej..vsi ste isti. sam eni so bili mal močnejši.
stvari s eumirijo tko, da ne pobiješ neoborežnih, ki zapuščajo vojašnice. stvari s eumiri tako, da rečeš evo..kle mate vse. pa greš po civilni poti. ampak to ni zmogel ne en, ne drug, ne tretji. stvari se ne miri z uvozom, podpihovanjem, incidenti.
v srebrenici je bilo 14 dni časa za predajo. pač bi se končalo za nekatere isto, za nekatere drugače. pa se niso. domačini s eniso, ker se niso smeli in mogli. plačanci so pa v tem času večkrat poskušali prebiti za njih pretrden obroč. in ko je zadnjil prišel ukaz gremo in se ustavimo v centru mesta, so bili vsi siti vsega. noči so preležali v blatu in čakali, čakali in se tresli. eni in drugi. s tem, da so bili eni neprimerno močnejši. in ko je ketn apopustila, s eje zgodilo nekaj, kar se ne bi smelo, a se je moralo
Citat:
Uporabnik softi pravi:a se teb res zdi zdej hudo pomebno ugotavljat kdo je komu koga in kdo je kje začel.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ne gre niti za poskus relativizacije. Ravno nasprotno. Moj pristop k tematiki ni tak, da bi moral kogarkoli zagovarjati ali celo zanikati žrtve ali kaj podobnega. Nekaj pietete do ljudi premorem. Vendar se mi zdijo takšne ponovitve debat popoln waste of time, ker ne peljejo tja, kamor bi si sam želel.
Pisal sem o zgodbah ljudi, kot je tisti s posnetka. Jaz poznam osebne zgodbe. Takšne in drugačne. Od tega in onega. Nekaj ti lahko povem, čeprav verjamem, da to veš. Vse te zgodbe so popolnoma iste. In kaj bi razlagal, kako je bilo med vojno in kdo je koga. Za primer: Arkanovi plačanci, niso tolkli samo po muslimanih. So tudi po Srbih. Sem in tja so kakšnega pospravili, ker je bil preveč navezan na svoje imetje ipd. In tega nisem v časopisu prebral.
Prej omenjeni Šemsudin je primer, kako je lahko vojni dobičkar in nekdo, ki je celice Al-Qaede pripeljal v Bosno, danes predstavnik v parlemantu BiH. Koga bo on predstavljal?
S stališča odgovornosti, pa še enkrat povem, se ne mislim ukvarjat s tem. Takratni interesi in bolni umi, ki so peljali zadeve, so beyond my recognition.
Bi pa prosil za tisti datum. Zanima me namreč, če en datum lahko spremeni umor (iz "verskih" razlogov, ker drugih ni bilo) v umor iz npr. koristoljubja, popolnoma nedolžnega človeka. Mogoče pa dobim odgovor na vprašanje, ki se prične z besedo zakaj in bom lahko rekel: hvala eazy, zdaj razumem, bila je vojna. Če prav vem, takrat (nekaj dni prej) bojev še ni bilo.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zakaj mislis da so Zavezeniki sodili nacisom, raziskovali preteklost,.... Da se ne ponovi?!
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
On jih res ni pripeljal. On je mudžahide nastanil, opremil z opremo policije (kaj pravi vojaško pravo in zakoni tedanje države na to?) itd. Vidiš kakšnega predstavnika tistih z "neprave" strani v parlamentu BiH, ki je bil na takšen ali podoben način zagnan za svojo pravo stran? Verjetno bi se tudi kakšen našel, če bi ga iskal.
Mudžahidi in njihovi razlogi so tebi verjetno samoumevni. Predvidevam, da se strinjaš z radikalizacijo islama v Bosni. Vprašaj muslimane v Bosni, kaj si mislijo o tem. Pozanimaj se o vztrajnosti integriranih tujcev pri uveljavljanju šeriatskega prava ipd. Zanimivi so tudi izgovori oz. poskus politike (Bakir Izetbegoviæ), da se prisotnost in vzpon Vehabija upraviči z "agresijo" Srbije na Bosno. Kakšen prefinjen način. Pač, sprejmite jih, saj so prišli "takrat" pomagat! To so res dobri temelji...
Najbolje, da se Šemsudin zagovarja kot voznik avtobusa, ki je peljal nedolžne vernike iz tujine na obisk k teti Azri Bašiæ.
Takole npr. bi lahko nadaljevali v nedogled, a ne. En komentar ti, drugi jaz itd. Spomni me, kaj je poanta.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Težave bi že bile če jih oblast ne bi nadlegovala![]()
A ni blo cca pol leta nazaj ko so eno vas razteral k se je hotla ločit od države![]()
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
a) 5 mudzahedinov in 10 otrok bi zagotovo prevzeli oblast v drzavi
b) ne, ni bilo (poleg tega da tisto niso bili mudzahedini)
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
a) 5 mudzahedinov in 10 otrok bi zagotovo prevzeli oblast v drzavi
b) ne, ni bilo (poleg tega da tisto niso bili mudzahedini)
Vid ti njih....malo pomalo.....iz 5 na 10....iz 10 na....hmmm faktor gre x2...se prav na 20....40...80....opa bosna nije više mirna( a so zgled na Kosmetu dobil?)![]()
Lej muđahid al pa vehabija....svejedno....nism jaz "zbirčen" pr teh stvareh.....čimprej polovit...da je s5 mirna bosna![]()
Citat:
Ok če hočva že bit picajzlasta......je vehabija speči muđahid...
Citat:
Uporabnik softi pravi:
muđahedinska stran je prava stran. al kaida je prava stran. zahod jo je podpiral..ja, v afganistanu proti rusom tudi.
dej mi še neki povej
zakaj sarajevo ne spusti RS na svoje in hercegovine hrvatom. vi pa si ustvarite svoj zavesarski geto?
ker vsak gleda v detajl svojo zgodbo in dokler taki kot si ti, verjamemjo, da je vse to potrebno in je prav, da je bilo tako..tam mir ane bo..sej to se zavedaš?
Citat:
In kaj je razlika med versko gorečo vehabijo, ki v državi polni orožja, le tega še nima v roki...ga ma pa na dohvatu ruke...
In muđahidom ki je v bistvu oborožena vehabija...![]()