sem tudi sam bil na tem, da prestopim z Adobove ladje na Phase One oz. bolje poznano ime - Capture One Pro, ampak preveč stvari manjka, pa tudi, če določene stvari narediš hitreje, je workflow overall vseeno počasnejši od tega, ki ga imam z Lightroomom. plus, roko na srce, tudi Lightroom je z vidika hitrosti naredil lep korak naprej in je daleč od počasnele, kakršna je bil še kakšno leto nazaj. (že trkam
)
Jaz bi v tem cenovnem rangu definitivno vzel Razer Blade 15 Advanced 256GB + Samsung EVO 970 Pro... Jabuček ostane le še bled spomin...
DizzyReed
Vse lepo in prav, vendar vprašaj se, koliko ti dejansko pomeni ta hitrost pri delovnem procesu. Obdelava slik ni neko hudo zahtevno opravilo, da bi rabil nenormalni workhorse. Ne rečem obdelava 4k ali 8k videa... Pa že 4k video zmore moj 3 leta star HP Omen 17 dokaj brez težav prebaviti...
Če nisi obseden z jabolćkom, potem bi jaz pogledal drugam...
iskreno, tudi fajli s fotičev niso več mačji kašelj. Nikon D850 ima raw fajl, ki ima 100mb. kar nekaj mbjev za premetat. še vseeno daleč od 4k/8k videa, pa vseeno ... če delaš dnevno s temi fajli, ti hitro "dopizdi", če se nekaj cikla.
iskreno, konkretno gledam tudi izvedn jabolčnega sadovnjaka, tudi proti Razerju, a iskreno, me skrbi zaslon, in me skrbi baterija.
pri Dellu me ne skrbita zaslon in baterija, me skrbi ohišje (ter Windows okolje).
pri ThinkPad X1 me skrbi ohišje in zaslon ...
in vsi skupaj potem imajo problem Windows okolja, ter imajo en problem, ki ga ima Apple oz. Macbook (Pro) vrhunsko rešen - trackpad. ko delaš na terenu šele vidiš, koliko je Macbook vreden, tudi zaradi trackpada. nekomu se to ne zdi nič kaj posebnega, a meni, ker sem veliko na terenu, je to izredno pomembna lastnost. plus - aluminijasto ohišje Macbooka se po vsem tem času še vedno izkaže za ekstra trpežno ...