Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če se tanka v Avstriji 95 je OK kvaliteta?
A že razmišljaš da bi volta zamenjal nazaj za francoza??
Citat:
Uporabnik dugi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Puretech motorji so super dokler delujejoTežava je v tem da Total olje, ki ga znamka priporoča,beje ni OK in ne ustreza karakteristikam motorja.
Težava so tudi svečke - prihaja do klenkanja in posledično previsokih temperatur, tako da ohišje svečk lahko razpade v motorju-posledice so verjetno jasne.
poleg tega je problem tudi kvaliteta goriva v SLO- 95 oktanski je v SLO baje enostavno preslabe kvalitete za ta motor.
Kdorkoli ti je razlagal o olju in bencinu, je bedak.
Sploh ni bedak.Meni so na prejšnjem 5008 1,6 THP ravno zaradi napačnega olja delno menjali dele motorja.Na srečo je bilo še vse pod podaljšano garancijo.
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Puretech motorji so super dokler delujejoTežava je v tem da Total olje, ki ga znamka priporoča,beje ni OK in ne ustreza karakteristikam motorja.
Težava so tudi svečke - prihaja do klenkanja in posledično previsokih temperatur, tako da ohišje svečk lahko razpade v motorju-posledice so verjetno jasne.
poleg tega je problem tudi kvaliteta goriva v SLO- 95 oktanski je v SLO baje enostavno preslabe kvalitete za ta motor.
Strokovno bistveno bistveno bolj podkovan kot ti-pa brez zamere. Lahko pa sem jaz mal pomesal stvari-dejstvo pa je da je težava v olju, kvaliteti goriva in posledično svečke. Zato pa do prvega servisa in v bolj razvitih drzavah ni toliko problemov. Prvi razlog da bog si ga vedi kaksno olje je v startu v vozilu (verjetno ne Total) drugi razlog pa je da v drzavah z bolj kvalitetnim gorivom je teh tezav precej manj.
Suma sumarum-v motoru prihaja do previsokih temperatur in posledicno razpade keramicna obloga na sveckah...
Ja, napčnega točno določenega olja, ne pa napačne znamke olj,a kot je bilo napisano.Citat:
Uporabnik dugi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Sploh ni bedak.Meni so na prejšnjem 5008 1,6 THP ravno zaradi napačnega olja delno menjali dele motorja.Na srečo je bilo še vse pod podaljšano garancijo.