Novi odsek dolenjke

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Citat:

in s čim primerjaš? jaz sem naredil zdaj 800km po italijanskih AC in se mi je močno kolcalo po naših...

Podpisem. Italjani imajo obup (vsaj gorica-torino)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Med Milanom in Torinom je AC čisto Ok, ostalo je pa neka srednja žalost

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
sej do Milana je itak tropasovnica z vseh strani...
cool-1.gif

ostalo je pa srednja žalost....pa bolj ko se gre proti jugu, bolj je podobno našim regionalnim...
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Komur se ne da furat na Dolenjsko pa nazaj, sem že na dan otvoritve naredil dva HD videa:

Smer Novo mesto:

Smer Ljubljana:

Sicer pa je bolj slab asfalt samo na delu, kjer so asfaltirali v zadnjih tednih, torej okoli Kovačiča in viadukta Ponikve. Drugje je čisto v redu, v Italiji se boš res redkokje peljal tako lepo ravno, tudi če je novo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Tisti tretji pas pri avtocesti do Milana je bolj za kolesarje kot zares. Pasovi so ozji kot pri nas, dostikrat je cesta tudi razpokana...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Panasonic Lumix FT-1, trdno obešen z GorillaPod stojalom na držalo prednjega špegla.

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
(ksz)

em... v ponedeljek pičim proti Splitu iz Ljubljane. A se motim al tale nova pridobitev še ni vrisana na najdi.si? Pa viamichelin.com je tud še ne zazna? Se pravi pičim proti Novemu mestu, na Obrežje, pol pa dritto na Split al sem spet kaj zaj... sem eden izmed tistih, ki jih reši samo garmin... apdejtan
write.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Samo piči. ne moreš sfalit. Samo še avtocesta.
zmaga.gif

Tudi če bi hotel pridet na staro cesto, ne bi mogel, če te to skrbi. Jaz sem komaj prišel do ene vasi - vse zaprto.
bonk.gif

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
hehe, fajn potem, hvala!

Če se zgubim v kaki vasi, se javim... ne se čudit, sem res talent v tem :D

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

letos naredil kakšnih 4000 km med Koprom in Benetkami, ter 4000 km od Ljubljane do Blackpoola (Anglija) - slovenske ceste so čisto okej, Nemške so bile res dobre od Frankfurta do Belgijske meje, Belgije raje ne bom komentiral (je pa lepa pokrajina
grin1.gif
), Anglija pa tudi srednja žalost. Francija tako, tako ...

dejansko imamo čisto solidne ceste (glede na to, koliko tovornjakov vozi po naših cestah) ... Dolenjka pa je res ... super.
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik bugmenot pravi:
A se motim al tale nova pridobitev še ni vrisana na najdi.si? Pa viamichelin.com je tud še ne zazna?
Zanimivo, kaj vse eni pričakujejo takoj po odprtju nove ceste.
grin1.gif

Če se ne motim, tudi na Google maps še ni posnetka iz prejšnega tedna.
hysterical-1.gif

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
very funny... not. No, da se dopolnim - če se kje ne zgubim je to web
smile-1.gif
In od firm, ki jim je to prioriteta in praktično edina storitev, sem pač (očitno naivno) pričakoval kak apdejt.

Sploh pri najdi.si, ki pokriva en piškav teritorij z relativno majhno dinamiko sprememb. Poleg tega so za ta novi "fičr" vedeli vnaprej iz lokalnih medijev.

Za michelin mogooooče še štekam, da o tem kao niso imeli informacij. Pozabimo seveda na njihove agente, ki se valjajo naokrog in konstantno čekirajo zvezdice v njihovih restavracijah širom sveta... ker to je kao neka firma s petimi ljudmi, ki apdejta zemljevide vsake pol leta ane?
smile-1.gif
Al pa čaka da gre satelit mimo in NASA dovoli vpogled v karto? lol

Pa saj ja ne govorimo o odprtju neke zakotne ulice, ane? Pa še sezona je...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če ti misliš, da na najdi.si informacije o novih cestah po Sloveniji vseskozi nekdo notri vnaša - no, to ni tako. Oni dobijo bazo cestnih podatkov (verjetno) od direkcije ali Darsa in jo posodobijo takrat, ko jo posodobijo. In glede na to, da je storitev zastonj, si nikar ne misli, da bodo kar takoj na najdi.si šli vnašati prav vsako novo cestico notri, ker za to nimajo kadra. Saj, zakaj že?
(enako velja za tuje storitve, tako google, viamichelin in ostali pač ne updatajo svojih kart več kot enkrat letno, ker za to ni prav nobene potrebe).

Sicer mi pa ni jasno, za kaj sploh rabiš imet avtocesto v Sloveniji označeno v vseh takih in drugačnih straneh in garminih. A iz cestnih tabel se ne znajdeš?

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Citat:

Če ti misliš, da na najdi.si informacije o novih cestah po Sloveniji vseskozi nekdo notri vnaša - no, to ni tako. Oni dobijo bazo cestnih podatkov (verjetno) od direkcije ali Darsa in jo posodobijo takrat, ko jo posodobijo. In glede na to, da je storitev zastonj, si nikar ne misli, da bodo kar takoj na najdi.si šli vnašati prav vsako novo cestico notri, ker za to nimajo kadra. Saj, zakaj že?
(enako velja za tuje storitve, tako google, viamichelin in ostali pač ne updatajo svojih kart več kot enkrat letno, ker za to ni prav nobene potrebe).
Heheh - če se ne obesim na besedi "novo cestico" so skratka to vse skupaj dobrodelne storitve brez poslovnega ozadja? Hvala za razsvetlitev
zmaga.gif

Citat:
Sicer mi pa ni jasno, za kaj sploh rabiš imet avtocesto v Sloveniji označeno v vseh takih in drugačnih straneh in garminih. A iz cestnih tabel se ne znajdeš?

Zame drži slednje, na žalost... o konkretnih primerih raje ne bi :D Za ostale pa očitno ostaja vprašanje - zakaj konec koncev potem sploh rabimo zemljevide?

Anyway... grem v avto počasi in na murje - k sreči so mi v naši vasi direkt pred bajto včeraj postavili dve novi cestni tabli. Na eni je napis "Split - najhitreje", na drugi pa "Split - najceneje". Tenkju DARS, ne rabim več zemljovida, woohoo!
nahrung002.gif