Novi MacBook-i

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ok, razumem, da se da večino stvari ali pa kar vse porihtat v mac OS. Ampak zakaj bi se mantral, če itak vse lepo deluje v XP? Vista je drugo, ampak to itak nihče ne uporablja za resno delo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Na epl.si, ki jih tudi že imajo na ceniku, samo nič pa info o zalogi.
zmaga.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ja sej to me matra, nič konkretnega.

Ga mislim imet za službeno in domačo mašino, OSX za pleasure, XPje za biznis. Če kdo poganja XPje na njih, kakšne so izkušnje iz prve roke?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ockej,
ravnokar sem dobil odgovor od epl.si
Citat:
Spoštovani,

trenutno so na zalogi MacBook in to prva dva modela, naslednji teden pa še ostalo. Predlagam, da Vam za željeni model izdelamo ponudbo na podlagi katere je možno naročilo in rezervacija, ter kasneje dobava.

Računalniki imajo seveda originalno slovensko tipkovnico brez nalepk oz. kakršnihkoli improvizaciji.

Lep pozdrav!

Zraven sem pa dobil tudi slikico, kako izgleda slo. tipkovnica, ker me je zanimalo, ali so samo menjali ameriško varjanto z oklepaji na šumnike prosto po prešernu (v isti layout tipk), ampak očitno imamo čisto svoje oblikovanje
aplauz.gif

504668-mail.jpg

Priponke

• 504668-mail.jpg
    504668-mail.jpg
    90,9 KB · Ogledi: 209

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Upam, da lahko Y in Z premapiram. Če mam slovensko, hočem imet z in y po slovensko in ne po angleško.

Bom še EPLu pisal, pa da vidimo...

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
ksz

Že kdo kej ve, kdaj pridejo k nam? Zanima me MacBook Pro...

Jaz sem svojega Macbook Pro-ja (novi model, da ne bo pomote) dobil že ta petek, kupil pa sem ga pri MAC&PC, rezerviral sem ga dobrih 14 dni nazaj. Dobili naj bi samo en kos, ta teden pa naj bi prišla večja pošiljka. Moram napisat, da imajo res odnos na nivoju. Vsa komunikacija je potekala gladko, dali so mi lep popust, za razliko od nekaterih ostalih Apple trgovcem mi niso zaračunali SLO tipkovnice, na koncu pa so upoštevali še dodatni Applov Education popust in mi za darilo dali še iPod Shuffla. Skratka, lepše ne bi moralo biti. Na koncu me je zadeva prišla precej ceneje kot bi me v avstrijskem M-storu ali Calcom-u, sploh če upoštevam še stroške za pot in čas, ki bi ga za to porabil.

Lp. Thecjen

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Sem bil na EPLu in malo sprobal edini nov primerek, ki so ga že dobili. Ker je moja konfiguracija built to order, bo trajalo kake tri tedne, da ga dobim. Standardne konfiguracije pa zdej kapljajo, tako da so v parih dneh dobavljive.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
thecjen: nič bati, tebi se je zdelo lepo popust drugače imajo maržo pokrito.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
thecjen: nič bati, tebi se je zdelo lepo popust drugače imajo maržo pokrito.

He he, saj to me ne skrbi glede marže. Zaradi mene, če imajo 40% maržo. Mene samo zanima, kdo mi da najboljšo ceno in v tem primeru je bil MAC&PC z naskokom najboljši. Saj maržo imajo vsi pokrito pa vseeno nočejo slišati o popustu. Da ne govorim, da pri nekaterih trgovcih dobiš občutek, da jim je vsak odgovor na najmanjše vprašanje problem. Sedaj pa dovolj OT, s prvim postom sem samo hotel povedati, da se nove pro-je že dobi pri nas.

Lp. TheCjen

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Primerjal sem EPL in MAC&PC ponudbo in sta praktično identični, razlika v ceni 1% pri vrednosti 2.300€. Verjetno si ceneje prišel skozi zaradi daril in ne zaradi osnovne cene.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Zanimivo. Pri EPL-u v mojem primeru niso hoteli slišati o popustih, pri MAC&PC pa so mi ga dali 8% (iPod ni vštet v to), kar pa pri takem znesku ni zanemarljivo (taka je razlika, če bi pri EPL-u vzel ANG tipkovnico, ker SLO dodatno zaračunajo, za razliko od MAC&PC. Če bi računal se SLO tipkovnico, bi bila ta razlika še bistveno večja). Aja, pa če bi čakal na EPL, bi bil še danes brez dotičnega prenosnika, tako pa ga uporabljam že slab teden. Sicer pa nočem delati nobene reklame, niti ne trdim, da je EPL v vseh primerih dražji ali slabši. Pohvalil sem samo določenega trgovca, ki se je v mojem primeru res izkazal, lahko pa da se bo pri tebi EPL bolj.

Lp. TheCjen

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če ne bi sprobal os X bi bilo neumno pisati, da mi ne paše
smile-1.gif

Je prinesel kolega enega imaca...

Niti predstavljati si ne morem problemov, ki bi jih imel če bi hotel PPC povezati z macom
wink-1.gif

A to imaš v mislih Pocket PC (dlančnik) ne vidim v čem bi bil problem pri povezavi sem namreč čisto odjebal PC prav zaradi drkanja z samim softwarom pa ti pravim da bolj simpl sistema kot je osx ni in ga ne bo. Zadevo enostavno postaviš zraven vzpostaviš povezavo in zadeva dela maš to kabel ali BT je zadeva popolnoma ista na PC ja maš pa malo morje drkanja že s samim BT modulom in driverji SP2 in naprej pa še posebej tk da ne seri če se ne zastopiš.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Kolikšna je cena osnovne izvedenke novega Maca v ZDA?

Ameriške cene imaš TUKAJ . Res pa je, da se včasih da v kakšnem BestBuy-u ali podobni verigi dobiti stvari v kakšnih akcijah malo ceneje, zato se splača malo pobrskati po trgovinah, če si že tam.

Lp. TheCjen