novegume.si

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Še eni izmed amaterjev na tržišču...

Topolino nimajo pojma o gumah.

Gumenadom nimajo pojam o gumah.

Mimovrste nimajo pojma o gumah.

Fantje dejte se zavedat da ni samo kupi prodaj danes pomembno ampak SVETOVANJE...mene ne zanima cena gume če povprašam kaj svetuje, katero pnevmatiko izbrati za določen tip vozila itd...Tudi sam se ukvarjam z tem segmentom in imam kar nekaj uvoza, ampak pomembno je da se stranki lahko svetuje, zakaj to gumo, zakaj je tista guma boljša itd...

Sem naredil test in poklical vse tri firme..od ene sem dobil da je cena okvirna nekje toliko in toliko...sprašujem pa katero gumo priporočate?? Ja da vi imate samo prodajo in da žal ne veste veliko o pnevmatikah???? Halo???? Jest če grem v Bigbanga po novi televizor pričakujem da prodajalec ve kaj je hdmi itd....ne da ga morem sam učiti, katere priklope ima televizor.

Kličem drugo povpršašam ali lahko dobim račun na firmo, ja samo malo morem preveriti?? A ste z lune padli da niti osnovnih informacij ne veste? Povprašam o pnevmatiki Bridgestone S001 kakšno imajo kaj mnenje...ja sej ne veste da guma sploh obstaja....

Moje mnenje da je bolje da začnete saditi krompir mogoče bo bolje, kajti žal stranke same sporočijo kje so se pozanimale in da nikjer ni bilo nobene pvratne informacije. Vsekakor Vam želim uspešno prodajo ampak na način samo prodaje brez znanja tako žal ne gre.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
taki ljudje, ki jih ti opisuješ itak ne kupujejo preko spleta, ničesar, kaj šele da bi gume, taki logično da grejo do lokalnega vulkanizerja ki priporoča savo ker ma 50% rabata in je to to
smile-1.gif
tisti ki pa vemo kaj je pdf pa znamo pogledat vsako leto test pnevmatik pa vemo kaj bomo kupli pa ne potrebujem svetovanja lokalnega vulkanizerja, ker v eni uri na internetu pridobim več informacij kot jih je on v 20 letni karieri

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Lej prodajam samo višji segment pnevmatik ter dimenzij in pojdi k vulkanizerju ter mu omeni pnevmatiko SC5, S001, RE050A..ttd..kaj svetuje...prvo ne bo vedel katere pnevmatiko so sploh to itd...Splet je splet..drži lahko si prebereš informacij malo morje, AMPAK če ima nekdo podjetje ter nekaj prodaja MORA VEDETI KAJ PRODAJA. Ja? Potem skoraj ne bi potrebovali ljudi ter njihovega znanja, če vse piše na spletu? Imamo zaposlenega nekega butca, ki je tam samo da izda robo in to je to?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj je spletna trgovina?
TRGOVINA..ne svetovalnica.

od česa živi
od TRGOVANJA, ne SVETOVANJA

greš k vlkanizerju, vse izveš, doma naklikaš.

kupujem iz tujine mnogo azdev. na mail ti odgovorijo v dveh dneh..na mail, ki pravi, a se da psolat v slovenijo. svetuje noben. najvec kar je, te preusmeri an stran izdelka.

ne stekam ej..sej pri vulkanizerju tut svetujete o gumah, ne o motornem olju

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
saj to ti pravim, vulkanizerji itak tišijo ven tisto ko majo dobro nabavno
smile-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Kaj ima sedaj tujina veze z našimi podjetji?? Nima veza tukaj tujina popolnoma nič, ampak je govora o naših podjetjih.

Trgovina = podjetje...ja? Torej če nekaj prodajaš moraš nekaj vedeti, kaj sploh prodajaš ja? Ali ne?

Zato pa imamo toliko sposobnih ljudi, kateri se imajo za kvazi hude poslovneže, znanja pa nič.

Lej vidim tvoja mnenja povsod po forumu, in dejansko se vtikaš v vsako sporočilo, pa ali napišeš kaj pametnega ali ne...z takimi se jest načeloma sploh ne pogovarjam, ker drugega kot pametovati ne znate dejansko narediti kaj pa...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..slovenci bomo uvedli novo dimenzijo internetne prodaje..zanimiv..odkrivanej tople vode nam namreč ..no ja..

v tujini podjetja uspejo, pa delajo na 10 krat evcjem trgu. pri ans bi njihov model obrnil na glavo in uspel. seveda.

internetna trgovina v pravih idelanih razmerah dela brez svetovalcev, z avto replay, in zaposleni se ukvarjajo z logistiko v kolikor ni porihtano..pri nas ni.

in če nekaj prodajaš, moraš vedet kaj prodajaš. ampak zakaj gres na mimovsrte..informirat s eo izdelku..ali ceni..če je poceni, kupiš..kok si pa pripravljen placat za svetovanjer..nic.

mal bluzids..

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
ja samo je hec ta, da v tujini je eno podjetje distributer, drugo nudi support, tretje pa servis, pri nas so distributerji vse v enem, zato je že njihova poprodajna storitev na podnu, do končne stranke se pač ne obnaša tak ..
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Še eni izmed amaterjev na tržišču...

Topolino nimajo pojma o gumah.

Gumenadom nimajo pojam o gumah.

Mimovrste nimajo pojma o gumah.

Fantje dejte se zavedat da ni samo kupi prodaj danes pomembno ampak SVETOVANJE...mene ne zanima cena gume če povprašam kaj svetuje, katero pnevmatiko izbrati za določen tip vozila itd...Tudi sam se ukvarjam z tem segmentom in imam kar nekaj uvoza, ampak pomembno je da se stranki lahko svetuje, zakaj to gumo, zakaj je tista guma boljša itd...

To lahko prodaš staremu atu, ki dejansko kupi gumo pri svetovalcu in plača tudi svetovanje!

Sam znam sebi najbolje svetovat in tako tudi izbrat pravo gumo, kupim jo pa preko neta. Zakaj? Ker če grem do lokalnega vulkanizerja NIMA take gume, če jo ima je datum izdelave star vsaj 1 leto, če slučajno vse štima je guma 30% dražja (všteto z zastonj montažo in centriranjem)!

Dokler se tole ne bo spremenilo, bo folk ki ima kaj pameti kupoval na netu, in tega je vedno več. Mene bolijo vsi organi če mimovrste nimajo pojma od gume, dokler mi jo za dobro ceno naslednji dan dostavijo pred vrata je to zame luksuz! In večina teh internetnih štacun (izjema so tiste ki so v osnovi "vulkanizerske delavnice") gum nima v skladišču, kar pomeni da dobijo sveže robo vedno direktno od uvoznika in posledično so gume še tople ko pridejo do mene!
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če misliš pri gumah ne vem kako svetovat potem nisi v pravem biznisu.
smirk-1.gif

Pri gumah so še testi "kupljeni", kaj šele prodajalci. Tudi vulkanizerji nimajo pojma v 99% primerih. Prodajo ti gume na podlagi svojega zaslužka, kritizira konkurenco 100m stran ipd.

Gume kupim online, ko sem jih za fotra enkrat direkt pri vulkanizerju sem naletel na škart robo made in Slo (pač dobijo še večji rabat če kdaj škart vzamejo).

Tudi pri gumedirekt sem naletel na 2 slabe pirelli gume, sem napisal problem, dobil 2 druge čez 2 dni nič kompliciranja pa jeb*** v glavo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz ne morem in ne smem bit brez svetovanja!

Ker drugače grem na net in izberem tiste gume, ki so dobre na testih in najcenejše. Šparanje pa ni kul.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
AMPAK če ima nekdo podjetje ter nekaj prodaja MORA VEDETI KAJ PRODAJA

Po tej logiki bi moral vulkanizer ki prodaja npr 10 razlčinih vrst gum, namontirat vse po vrsti na avto pa testirat da bi potem lahko svetoval in vedel kaj prodaja
hysterical-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
AMPAK če ima nekdo podjetje ter nekaj prodaja MORA VEDETI KAJ PRODAJA

Po tej logiki bi moral vulkanizer ki prodaja npr 10 razlčinih vrst gum, namontirat vse po vrsti na avto pa testirat da bi potem lahko svetoval in vedel kaj prodaja
hysterical-1.gif

Ja in po možnosti ene 4 leta, da lahko pove kako se obnesejo v naslednjih sezonah.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Ima kdo kakšne izkušnje s to stranjo?

http://www.novegume.si

GT-COM d.o.o.
GOSPODINJSKA ULICA 8, 1000 LJUBLJANA

Spet nova firma, spet nova stran. Kakšne nove gume neki. To mi deli Slovenija.
10.gif

Odpremo firmo, dobimo nekaj subvencij, odpremo internet trgovino, pa more da gre.

Jah sej ni treba da šinfamo, bo že trg določil, koliko katerih webshopov bo... Sej veš, vsak mesec gre več 100 sp in firm v maloro in vsak mesec se jih starta več 100. _Med 1000 slabimi (oz. že videnimi) idejami, bo pa lahko tudi kakšna uspešna, al pa zelo uspešna. Sicer pri naših obremenitvah parazitske države še toliko težje, ampak jaz privoščim vsakemu, da mu uspe.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
Ima kdo kakšne izkušnje s to stranjo?

http://www.novegume.si

GT-COM d.o.o.
GOSPODINJSKA ULICA 8, 1000 LJUBLJANA

Včeraj sem naročil in danes prevzel. Za njih sem se odločil, ker so imeli konkretni model najceneje.

Vsem skupaj hvala za pomoč

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
ksz

sem pregledal vse te vaše strani, ki ste jih nametali sem. Pa sem ugotovil da najceneje pridem skozi pri enaa ... in to za okoli 10€ ceneje na pnevmatiko (uniroyal rainexpert). Edino topolino je pri Continentalu pc2 5€ cenejši.
Če še je kakšno trgovina na zalogi, kar na dan z njo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
povej kaj bi rad..točen model, dobiš najboljšo ceno..sam da kupiš pol, ne d aurejam za brezveze, akr se dogaja 99%. plačilo predračun, povzetje..kartice ne, kredit ne